Мнениеот Sardukar » 20 май 2014 18:41
Реал Мадрид показва две лица през този сезон. Едното е безкомпромисно и те размазва като валяк. Другото е колЕбливо и при него надделяват индивидуалните грешки. Най-показателни се указаха двубоите с Борусия Дортмунд. И в двата мача, отборите имаха положения за гол, но в единия Реал Мадрид вкарва ТРИ без да допусне, а в реванша допусна 2 и не успя да се разпише.
Представянето им в ШЛ е перфектно. Повечето мачове, които проведоха бяха феноменални.
В директните елиминации "белите" играха само с немски отбори - техният кошмар в исторически план. Играха и ги размазаха, макар да потрепериха с/у Борусия Дортмунд.
Най-силното оръжие на Реал Мадрид е скоростта, с която може да напада. Това е ясно на всички. Немските отбори оставят много празни пространства, а това е перфектно за този състав на Анчелоти.
В Примера Роналдо и КО инкасираха 2 загуби от Барселона и загуба и равен от Атлетико Мадрид, т.е. нямат победа.
В Същото време набиха категорично (поне като краен резултат) Атлетико Мадрид (3-0 и 0-2) за купата в 1/2 финала, а на финала победиха и Барселона. Май наистина имат две лица?
Някой може да каже, че едното е шампионат, а другото надпревара с директни елиминации, която няма същата стойност като ШЛ. Това е така, но в ШЛ ще играят 2 отбора от една и съща страна и резултати на домашната сцена не са без значение. Или поне не са без значение и за двата отбора. Според мен резултатите за купата ще обнадеждават Анчелоти и той ще се стреми към играта от първата среща (в нея Реал Мадрид даде битка на всички фронтове - мръсни номера, единоборства, натиск и т.н.). В нея Реал Мадрид направи всичко по учебник, но трябва да се отбележи, че головете дойдоха от нищото. Ако не се лъжа и при трите имаше фатални рикошети.
За мен, ако искаш да биеш Атлетико, трябва да ги надбориш!
Прекалено балансиран отбор са и ако нямат фатално лош ден, ще е изключително трудно на Реал Мадрид да спечели по различен начин от дузпи....
Реал Мадрид имат предимство в индивидуалната класа на своите футболисти, но са по-слаб колектив. Интересно е как ще бъде решена липсата на Алонсо? Ираменди, Кедира, мургавото бразилче или Иско? Ако в Атлетико играят 5мата в отбрана (вратаря и четиримата пред него) + Габи, Коке и Тиаго, колектива може да компенсира индивидуалните отсъствия.
Аз бих заложил на Симеоне и компания. Най-много ми харесва, че Атлетико Мадрид са прагматичен отбор. Придвижването им в защита е феноменално в повечето ситуации. Наистина изпитвам голям кеф, когато гледам играта им. Невероятни в защита и мощни в атака - еталон за отборна игра! Липсата на Диего Коста е голям минус, факт е, че той е най-силната им индивидуалност. Но този Атлетико може да се справи с липсата на 1-2 от основните си футболисти. Според мен ще играят и за него. Често в спорта става така, че когато най-добрия ти играч е контузен, останалите се мотивират и въпреки всичко побеждават. Има и много примери за загубени двубои и трофеи, когато невъзстановени лидери на своите отбори се провалят....
Прогнозирам продължения и победа в тях за Атлетико Мадрид
[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]