Закон за обявяване комунистическия режим в България за прест

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
viali69

Re: Закон за обявяване комунистическия режим в България за прест

Мнениеот viali69 » 05 дек 2013 20:16

doktora25 написа:Първо трябва да се каже, че този закон е създаден от Костов и това мисля че е достатъчно. Някои неща в него са верни, но други са силно изопачени и направо не отговарят на истината. За какъв морален и икономически упадък става изобщо дума? :o За каква злоупотреба с образование, възпитание, наука и култура става дума? :o И имат ли очи тези които съсипаха в наши дни икономиката, морала и образователната система да отправят подобни критики?!!

Ако приемем, че по време на социализма е имало морален и икономически упадък, то днес си е направо катастрофа !
Ако приемем, че тогава е имало злоупотреба с образование, възпитание, наука и култура, то днес не знам как трябва да го наречем ...
Изобщо от позицията на какви днес ставаме съдник на близкото минало ?
Нима за тези 25 години, които минаха от тогава ние направихме България по-силна и по-богата ?
Нима направихме живота по-спокоен и сигурен ?
Нищо подобно !
Тогава излиза, че ако за онова положение е трябвало да има осъдени и наказани, за днешното положение трябва да има направо обесени и разстреляни !!!
[center]Изображение[/center][center]Изображение...Изображение...Изображение[/center]

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 05 дек 2013 20:16

СТАМАТ написа:
Logical person написа:
viali69 написа:Един идиотски закон зачеркнал с лека ръка цели 45 години от историята на България.
Да, имаше и престъпления, и престъпниците трябваше да бъдат наказани. Имаше безобразия, за които някой трябваше да отговаря.
Да поставяш под общ знаменател обаче цяла епоха от историята на родината ни е жива глупост.
Да попитам авторите на този закон дали безплатното образование и здравеопазване по време на социализма също бяха престъпни ?
Дали социалната система осигуряваща 100% от населението беше престъпна ?
Дали сигурността и липсата на мафия и организирана престъпност беше престъпление ?
Липсата на безработица вероятно също беше престъпление ? ...
Аз и моите връстници имахме безоблачно детство без да сме деца на партийната номенклатура и дори без да съм дете на партийни членове.
С какво социализма е бил престъпен спрямо мен ? :roll:
И имайте предвид, че аз представлявам огромното мнозинство от народа по онова време.
Пострадалите и репресираните от системата бяха далеч по-малко. Не казвам, че ги е нямало, но те не бяха мнозинство. Мнозинството живееше добре и спокойно !

Всичко изброено от теб е постигнато чрез извършване на престъпления. Ти си имал безплатно здравеопазване и образование, защото държавата е ограбвала по-кадърните от теб. Ти си свикнал да живееш на готово и просто искаш да си продължиш по-старо му .

По-кадърните са тези милионери в момента, които не могат и едно изречение да съставят!!! Както е казал поета "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи"

И как ти хрумна , че те са по-кадърните ??? Защото са получили куфарчета с пари от ДС ? Защото са получили от приватизацията, предприятия на готово ? Защото се пишат закони специално за тях ? Защото държавата се разправя с конкурентите им по мутренски ? Къде виждаш във всичко това честна конкуренция и съответно капитализъм ???

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 05 дек 2013 20:19

Logical person написа:
FLANKER написа:
Logical person написа:
doktora25 написа:Първо трябва да се каже, че този закон е създаден от Костов и това мисля че е достатъчно. Някои неща в него са верни, но други са силно изопачени и направо не отговарят на истината. За какъв морален и икономически упадък става изобщо дума? :o За каква злоупотреба с образование, възпитание, наука и култура става дума? :o И имат ли очи тези които съсипаха в наши дни икономиката, морала и образователната система да отправят подобни критики?!!

Тези които в днешно време съсипаха икономиката, образованието, здравеопазването и съдебната система, са същите които в закона са определени за престъпници. Висшата комунистическа номенклатура и високопоставените ченгета от ДС, никога не са пускали властта.

Извинявай,с теб си имаме стара закачка (в добрият смисъл) ;) Ако не е тайна, ще ми кажеш ли кой набор си? Аз съм" 73".

Аз съм с 10на гидини по-млад. И съответно невинен за уродствата както преди 89-та, така и през 90те години :) Възнамерявам да търся сметка на поколенията, които осрахте държавата и ми я оставихте в такъв вид.

Благодаря,това исках да разбера.Само си задавам въпроса с какво примерно аз осрах Родината ,като нямам ден без трудов стаж за тази Родина.Кажи, от кой ще я потърсиш тази сметка за да я потърся и аз.
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

Потребителски аватар
Безкомпромисен
Контакти:

Мнениеот Безкомпромисен » 05 дек 2013 20:19

Чапаев написа:
Безкомпромисен написа:Ако БАП дойде на власт всички комунисти ще бъдат натикани по затворите и концалерите, за да не могат да пръскат болшевишко-комунистическата си зараза , която е отровна и е по-страшна от СПИНА , сифилиса, рака и чумата взети заедно!От тези болести може и да има лек , но от комунизъм няма лек!! Рано или късно Георги Жеков ще накаже комунистите!

Ако!

Знам че за вас затвор няма да има , тъй като и Бойка Борисова , Иван Костов, Радан Кънев, Долен Сидеров, Жельо Желев,Петър Стоянов, Асен Агов, Филип Димитров , Росен Плевнелиев и всички до един във властта по времето на неокомунизма са комунисти до един и главите им са пълни с петолъчки , сърпове и чукове!Кой спаси комунистическите престъпници в това число и вас от въжето? Не бяха ли комунистите от Съюза на Държавна Сигурност?Дали ще се намери една нормална българска власт , която да ви натика там където ви е мястото на всички болшевишко-комунистически престъпници - в затвора, за да не тровите въздуха?Вие сте комунистически престъпник!
Здравейте роби на комунизма!
русофилство=комунизъм=българофобия
http://bezkompromisno-georgijekov.blogspot.com - тук ще намерите истината за комунистическите престъпления срещу българския народ и българската държава!

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 05 дек 2013 20:19

СТАМАТ написа:
Logical person написа:
СТАМАТ написа:

+1912!!!

Само за 25 години, престъпния Капиталистически режим, ни докара до там, че 50% от учениците до 10 клас, не могат да четат!!!! За мизерията няма да говорим!

Да сядат и да мислят нов закон!:))))))

Лъжеш !!! През последните 25 години, капитализъм в България няма. Мутро-олигархията създадена от деятели на БКП-ДС ни докара до това положение.

Не, аз не лъжа!:) Просто това се определя от взаимоотношенията между хората, не зависи от мен или от теб!!! Има частна собственост, значи е Капитализъм!!!! А какъв точно, аз не знам!!! Предложи един закон, който да осъди "Мутро-олигархията".:)

Изглежда представата ти за капитализъм идва от учебниците преди 89та :lol: :lol: :lol:
Това, че има частна собственост не озчава, че има капитализъм. То и през средновековието има частна собственост. И през Античността също, даже и при първобитните племена се среща. И там ли е капитализъм ???

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 05 дек 2013 20:21

FLANKER написа:
Logical person написа:
FLANKER написа:
Logical person написа:

Тези които в днешно време съсипаха икономиката, образованието, здравеопазването и съдебната система, са същите които в закона са определени за престъпници. Висшата комунистическа номенклатура и високопоставените ченгета от ДС, никога не са пускали властта.

Извинявай,с теб си имаме стара закачка (в добрият смисъл) ;) Ако не е тайна, ще ми кажеш ли кой набор си? Аз съм" 73".

Аз съм с 10на гидини по-млад. И съответно невинен за уродствата както преди 89-та, така и през 90те години :) Възнамерявам да търся сметка на поколенията, които осрахте държавата и ми я оставихте в такъв вид.

Благодаря,това исках да разбера.Само си задавам въпроса с какво примерно аз осрах Родината ,като нямам ден без трудов стаж за тази Родина.Кажи, от кой ще я потърсиш тази сметка за да я потърся и аз.

Факт е че е осрана :) И тъй като от моето поколение сме били непълнолетни, единственото сигурно е, че не сме виновни ние :) Лично за теб не знам, но в България , истинските дисиденти се броят на пръстите на едната ръка, така че с действия или бездействия, всички сте виновни :)

Потребителски аватар
BadBoy

Мнениеот BadBoy » 05 дек 2013 20:22

Чапаев написа:
BadBoy написа:
Чапаев написа:
BadBoy написа:
Чапаев написа:Я сега да видим има ли справедливост и ред или отново ще проявим двойните стандарти и лицемерието, присъщи на радетелите за демокрация и почитатели на ЕС! За същата тема, с абслоютно същото заглавие беше изгонен един наш съратник и боен другар! Другарят Джугашвили беше изгонен перманенто и завинаги само защото постави този наблолял въпрос на дневен ред! Ако се спазват правилата и критериите са едни и същи, ръководителите и контролните органи на форума, трябва да предприемат същите мерки спрямо автора на тази тема! Ако ли не, нещата са ясни! Говорим за дискриминация, тирания и авторитаризъм!

Да сте виждали комунист помак да си държи на думата gong/viewtopic.php?f=54&t=167749&p=5432587#p5432587 :lol:

Дал съм отговор на този въпрос в един друг пост! Опит за обида ли усещам в тона Ви! Не виждам нищо лошо в това, да защитаваш всичко руско и помашко!

През кура ми е за Русия и за САЩ, аз защитавам българското, но то помак, като теб, какво го интересува българското, бии челото в земята и не си отваряй плювалника.

И как го защитаваш това българското! Всъщност, кое българско защитаваш! Голям патриот си на форумно ниво! Няма що! За това пишеш с няколко ника! Това за мен означава само едно - СТРАХ! Опазил ме Аллах от такива пазители!

Личи си кой е форумен патриот сменящ ник след ник, явно припознаваш себе си в другите :lol:
С този си пост разкри кой си. Мислех, че всичко го правиш на шега, но явно определено имаш ментални проблеми.
Последна промяна от BadBoy на 05 дек 2013 20:23, променено общо 1 път.
Никога не пишете подобни мнения във форумите на гонг
Клик -->> [rimg]http://store.picbg.net/pubpic/D2/1E/bcd465b2c446d21e.jpg[/rimg]

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 05 дек 2013 20:23

viali69 написа:

Ако приемем, че по време на социализма е имало морален и икономически упадък, то днес си е направо катастрофа !
Ако приемем, че тогава е имало злоупотреба с образование, възпитание, наука и култура, то днес не знам как трябва да го наречем ...
Изобщо от позицията на какви днес ставаме съдник на близкото минало ?
Нима за тези 25 години, които минаха от тогава ние направихме България по-силна и по-богата ?
Нима направихме живота по-спокоен и сигурен ?
Нищо подобно !
Тогава излиза, че ако за онова положение е трябвало да има осъдени и наказани, за днешното положение трябва да има направо обесени и разстреляни !!!

Не знам какво те кара да делиш историята на последни 25 години и предходни 45 ? Престъпниците след 89та са същите от преди 89та.

Потребителски аватар
FLANKER
Контакти:

Мнениеот FLANKER » 05 дек 2013 20:23

Безкомпромисен написа:
Чапаев написа:
Безкомпромисен написа:Ако БАП дойде на власт всички комунисти ще бъдат натикани по затворите и концалерите, за да не могат да пръскат болшевишко-комунистическата си зараза , която е отровна и е по-страшна от СПИНА , сифилиса, рака и чумата взети заедно!От тези болести може и да има лек , но от комунизъм няма лек!! Рано или късно Георги Жеков ще накаже комунистите!

Ако!

Знам че за вас затвор няма да има , тъй като и Бойка Борисова , Иван Костов, Радан Кънев, Долен Сидеров, Жельо Желев,Петър Стоянов, Асен Агов, Филип Димитров , Росен Плевнелиев и всички до един във властта по времето на неокомунизма са комунисти до един и главите им са пълни с петолъчки , сърпове и чукове!Кой спаси комунистическите престъпници в това число и вас от въжето? Не бяха ли комунистите от Съюза на Държавна Сигурност?Дали ще се намери една нормална българска власт , която да ви натика там където ви е мястото на всички болшевишко-комунистически престъпници - в затвора, за да не тровите въздуха?Вие сте комунистически престъпник!

Рече Монолог Жеков,и отсече болшевишките глави :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили „Титаник“.
Изображение

СТАМАТ

Мнениеот СТАМАТ » 05 дек 2013 20:25

badboy95 написа:
СТАМАТ написа:
pomiqr98 написа:А много хора не знаете, че комунизъм не е имало и комунизмът поне за сега е утопия. Този закон може би е най-голямата смешка в историята на човечеството. Обявява се за престъпно нещо несъществувало и го осъждат без санкция и целият закон се явява едно правно нищо, което не води до никакви последствия и не се знае срещу кого е насочен. Вероятно към 95% от народа, който е членувал в БКП? Към кого е насочен този т. нар. закон, каква сила има за субектите, кое е задължаващото, оправомощаващото или забраняващото в този закон, какви обществени отношения регулира? Има белезите на закон: член, алинея, но не е закон. Интересно защо не са обявени за престъпни и режимите преди комунизма, които са завземали властта също насислствено, което е довело до появата на БКП. Ако този закон, който всъщност не е закон, а е една декларация беше закон, БСП нямаше да съществува, защото тя е правоприемник на БКП. Или всъщност, защото този закон не е закон, а един преразказ на минали събития без санкция за нарушителите БСП съществува.

+1912
С малка забележка:) Комунизъм съществува в най-малката брънка на обществото-СЕМЕЙСТВОТО!!! СЛЕДОВАТЕЛНО НЕ Е УТОПИЯ!!! Нормално е да се очаква, постепенно, с постигане на нужното съзнание в цялото общество, и с унищожаване на АЛЧНОСТТА, да заживеем като в едно голямо семейство! Дерзайте хора!!

В такъв случай, анархизмът не е ли по-добра идеология, тъй като при нея всички пак биха живели задружно, но без някой да властва над тях?

Според мен НЕ! Защото в едно семейство, няма анархия! Има ред и се управлява демократично!!! Смисълът на Комунистическото общество е по друг. Дълго е за обяснение...............просто не бива човешко същество да получава 20 пъти повече, от друго такова. Не земята е собственост на даден индивид, а земята, приема индивида в недрата си, след има няма 60-80 години..........и го превръща в шепа минерали!!!:)
http://www.youtube.com/watch?v=C5XGmEi-8pY
Аз и този човек сме от различни отбори, но всеки има право на ЛЮБОВ!!!

Върни се в “Архив”