"ПРИМЕР": Митрополити с ракийка и пържолки по време на ПОСТА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Re: "ПРИМЕР": Митрополити с ракийка и пържолки по време на ПОСТА

Мнениеот slavia_forever » 23 мар 2013 23:31

КНДР написа:И аз не вярвам в Господ и църквата. Те са една капиталистическа измислица

Гочето1913 написа:На 23 години и 5 месеца съм! :mrgreen: Аз вярвам в доброто , смятам ,че човек трябва да прави добро , да бъде лоялен с хората , но не вярвам в Господ, който не е доказано , че го има!

Жалкото е, че наистина са много хората като теб, които не вярват и не се оповават на Господ. И това е така именно заради духовни водачи като тези персонажи в темата. Темата е доста дълбока и мога да ти кажа, че системата, която е управлявала България след 1944 г. като избиването и гоненията на свещениците и изграждането на такива по съветски-ДС модел е разрушил до голяма степен ценностната система и морала в тази насока. Дядо ми /Бог да го прости/, който е бил свещеник е един от примерите. И не само той, баща ми също се е считал за "неблагонадежден" като син на свещеник от онова време и са го следяли с местните подструктури на ДС в лицето на съседи и познати и други и ежеседмично са докладвали за него къде ходи и какво прави. Не трябва да се чудим как основната част от висши наши духовници са бивши агенти на ДС и хора с определено минало, контролирано от властта тогава. Тези висши духовници, част от които четейки досиетата им са се клели пред партията, че са неверници и са се донасяли взаимно, са контролирали именно затова, хората да не вярват, защото вярата обединява и затова сме пребъдвали толкова години. Вярата и опованието в Бог, фолклора и самобитността си е доказателство затова, че България е една от най-старите култури в Европа. Но партията не желае да има обединяване около Христианските ценности, а около комунистическата доктрина и СССР. Резултат от всичко Е НАСТОЯЩЕТА КАРТИНКА, като например хората, които търсят доказателства за Бог и че Църквата е измислица на капитализма, което изобщо няма и да го коментирам.

П.С. А изходжайки от едно предишно мнение мога да ти кажа, че ти ако не вярваш, че съществува Бог защото това не е доказано, то не е доказано, че си умно момче, а има вероятност и да си такова.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Гочето1913

Мнениеот Гочето1913 » 24 мар 2013 00:16

slavia_forever написа:
КНДР написа:И аз не вярвам в Господ и църквата. Те са една капиталистическа измислица

Гочето1913 написа:На 23 години и 5 месеца съм! :mrgreen: Аз вярвам в доброто , смятам ,че човек трябва да прави добро , да бъде лоялен с хората , но не вярвам в Господ, който не е доказано , че го има!

Жалкото е, че наистина са много хората като теб, които не вярват и не се оповават на Господ. И това е така именно заради духовни водачи като тези персонажи в темата. Темата е доста дълбока и мога да ти кажа, че системата, която е управлявала България след 1944 г. като избиването и гоненията на свещениците и изграждането на такива по съветски-ДС модел е разрушил до голяма степен ценностната система и морала в тази насока. Дядо ми /Бог да го прости/, който е бил свещеник е един от примерите. И не само той, баща ми също се е считал за "неблагонадежден" като син на свещеник от онова време и са го следяли с местните подструктури на ДС в лицето на съседи и познати и други и ежеседмично са докладвали за него къде ходи и какво прави. Не трябва да се чудим как основната част от висши наши духовници са бивши агенти на ДС и хора с определено минало, контролирано от властта тогава. Тези висши духовници, част от които четейки досиетата им са се клели пред партията, че са неверници и са се донасяли взаимно, са контролирали именно затова, хората да не вярват, защото вярата обединява и затова сме пребъдвали толкова години. Вярата и опованието в Бог, фолклора и самобитността си е доказателство затова, че България е една от най-старите култури в Европа. Но партията не желае да има обединяване около Христианските ценности, а около комунистическата доктрина и СССР. Резултат от всичко Е НАСТОЯЩЕТА КАРТИНКА, като например хората, които търсят доказателства за Бог и че Църквата е измислица на капитализма, което изобщо няма и да го коментирам.

П.С. А изходжайки от едно предишно мнение мога да ти кажа, че ти ако не вярваш, че съществува Бог защото това не е доказано, то не е доказано, че си умно момче, а има вероятност и да си такова.

Аз оставам на хората, които ме познават, да преценят дали съм умен или не, аз не претендирам ! Отделно - има над 1000 религии и всяка казва , че нейния Господ е единствен , то излиза че най-много 0,01 % да е прав! Защо човек трябва постоянно да се моли , да е виновен за нещо , ето това потисничество, на което ни учат религиите не мога да го разбера? Аз съм свободна личност и искам да се развивам! Колкото до ДС - съгласен съм че от 09.09.1944г. до ден днешен ни управлява репресивно и АНТИБЪЛГАРСКО управление,което защитава чужди интереси и което потиска народа - в това спор няма!Отделно навремето се е твърдяло и вярвало че земята е плоска , обаче се доказа, че е кръгла! На една част от света твърдят че Господ е Исус, на другаде Алах и никой друг , на другаде Буда и т.н. и т.н.! Кой е прав от всичките не знам! Според мен ако има наистина Бог както ни го представят - нека се покаже , да размие всички съмнения на хората , че не съществува , нищо не пречи , ако може всичко , да появи един път на 50 години да речем , по този начин хората ще се страхуват да правят лоши дела и ще станат по-добри!Отделно - защо се допуска да има гладни деца в Африка , мафиотите да дерибействат на воля , политиците да лъжат , репресират и ограбват народа , да умират невинни деца - нали Господ може всичко , защо не ги накаже? Папата има дрехи и корона с диаманти за милиони , защо като е толкова морален , не си продаде скъпите неща и не помогне на бедните и гладни хора?

Аз много бих се радвал ако наистина съществува Господ и накаже несправедливостите на този свят! Но защо светът е толкова несправедлив? Май защото за съжаление не съществува и може би когато умра , ще ме изядат червеите два метра под земята!

Аз вярвам в доброто , вярвам , че човек трябва да бъде искрен , коректен с хората , да не краде , да не убива, да се старае да предотвратява конфликтите до колкото е възможно, да помогне , ако има възможност на човек , изпаднал в беда, да е работлив и да не завистлив, а добронамерен към хората!Мразя несправедливостта и злото, които се случват на този свят за съжаление!

Потребителски аватар
Botevist_1912
Контакти:

Мнениеот Botevist_1912 » 24 мар 2013 00:30

"Дали Бог иска да предотварти злото, но не може? Тогава не е всемогъщ. Дали може, но не иска? Тогава е зъл. Дали и иска, и може? Тогава откъде идва злото? Дали нито иска, нито може? Тогава защо го наричаме бог?"
Епикур

Никой не може да ме убеди, че има Бог, който е добър, всемогъщ и обича хората, но праща на бебета и малки деца страшни, смъртоносни болести и ги оставя да умират в адски мъки. Не вярвам на папази, патриарси, папи, които за мен са духовната полиция на капиталистите, и говорят благи и лъжливи приказки, за да заблуждават народа и да няма революции.
БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–СТАРИЯТ ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ. БОТЕВ ПЛОВДИВ Е НАЙ–ВЕЛИКИЯТ ОТБОР.

Laetitia
Контакти:

Мнениеот Laetitia » 24 мар 2013 00:40

@Гочето1913, нищо лично, но имаш много наивно виждане по въпроса като цяло.
Преди няколко страници ти написах нещо, не знам дали си го видял. :)
Израсъл си в християнско общество, с неговите догми и принципи, които са напълно християнски.
Приемаш християнството буквално.
А то е велико, тъкмо защото не можеш да възприемеш един гол човек на улицата.
Не приемам да се следва сляпо една религия, за мен хората, които го правят, са фанатици. Има и такива общества, особено където официална религия е ислямът, но по нашите географски ширини няма нужда от това. Битието определя житието. И все пак имаш късмет за религията си, трябва да си благодарен, защото можеше да цениш камилите повече от жените, например.
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 24 мар 2013 02:18

Блажи, блажи дядо попе :mrgreen:

Потребителски аватар
ЕМИЛ
Контакти:

Мнениеот ЕМИЛ » 24 мар 2013 08:16

КНДР написа:И аз не вярвам в Господ и църквата. Те са една капиталистическа измислица за пране на пари и всяване на раздори сред народите.

А в Буда вярваш ли ?

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 24 мар 2013 11:42

Корави мнения по темата. Виждам доста компетентни лица... капиталистите християни да внимават какво говорят,че става страшно... а мненията на Гочето няма да ги коментирам...
Лошото е,че интернета няма особено голяма прозрачност и доста луди типове, като кндр-та и т.н. могат съвсем свободно да си пишат глупостите а никой не ги знае що за стока са, като вероятността тези типове да са избягали от някоя лудница е доста по-голяма, от тази да ме убедят,че имат завършен 5-ти клас :lol:
фалшива коса - фалшив футбол!

Потребителски аватар
BLUE CHAMPIONS

Гочето1913

Мнениеот BLUE CHAMPIONS » 24 мар 2013 11:50

Човече, изумяваш с наивноста си, прояви малко въздържание, Умолявам те! :) Господ не е белобрад старец в трон и с жезъл, който може да ти се покаже за да го видиш. И токът не го виждаш, но това означава ли, че не съществува и не може да те убие?! Този така наречен Господ е енергия или ако ти е по-лесно разбираемо- разум. И не го търси на небето, а вътре в себе си ;) Ти, аз и всички останали сме частици от тази енергия. Вероятно вярваш, че си подвластен на собствено съзнание, но това не е така. Нарича се КОЛЕКТИВНО. И ако ти не си съгласен, че има войни, глад и несправедливости в животът ни, то тях ги има, защото колективното съзнание позволява и е съгласно по един или друг начин да ги има. Сигурен съм обаче, че трудно ще смелиш думите ми, предвид на това, че базата на която се опираш е "око да види, ръка да пипне".
[offtopic][wrapimg=]https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/q71/s480x480/576815_272513049560227_557336297_n.jpg[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
ogrizko
Контакти:

Мнениеот ogrizko » 24 мар 2013 13:18

първо не се вижда пържолата... второ не се знае дали са казани точните дати... трето рибата и безгръбначните се броят за постни ...четвърто ако те черпят, за да не обидиш човека може да хапнеш от това, което ти поднася... щото целта на поста не е въздържанието от храна само по себе си, а има по-висши духовни цели ...ако засегнеш човека срещу теб какъв смисъл има постенето?! пето ....вие ли движите финансите на църквата, за да знаете как са придобите ролексите и линкълните ...ако някой богат бизнесмен е решил да направи подобен подарък какво е виновен владиката?! ако е с църковни пари - тогава наистина лошо, но пак казвам - едва ли движите финансите в църквата, че да сте наясно :roll:
ИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
защо
Контакти:

Мнениеот защо » 24 мар 2013 13:53

Ако се съди по това, което разказват писателите от времената преди 1944-та, май и тогава свещениците не са били много по-различни. И сега има и свестни хора сред тях, и тогава е имало такива, по-други. Проблемът не е постенето, то е между другото, ама аз не познавам нито поп, нито калугер (монах, демек), който да е чел Библията. Чели са разни каноници, научили са наизуст някой цитат, който са им подали и дотам. Аз, като съм я чел, как да го приема такъв не за наставник и водач, ми даже за равен. На третата минута почва да ми идва да му се подигравам на зазубрените знания. :lol:
Когато Пенев говори, боговете си водят записки. Когато Пенев пърди, боговете си записват нотите.

Върни се в “Архив”