slavia_forever написа:КНДР написа:И аз не вярвам в Господ и църквата. Те са една капиталистическа измислица
Гочето1913 написа:На 23 години и 5 месеца съм!

Аз вярвам в доброто , смятам ,че човек трябва да прави добро , да бъде лоялен с хората , но не вярвам в Господ, който не е доказано , че го има!
Жалкото е, че наистина са много хората като теб, които не вярват и не се оповават на Господ. И това е така именно заради духовни водачи като тези персонажи в темата. Темата е доста дълбока и мога да ти кажа, че системата, която е управлявала България след 1944 г. като избиването и гоненията на свещениците и изграждането на такива по съветски-ДС модел е разрушил до голяма степен ценностната система и морала в тази насока. Дядо ми /Бог да го прости/, който е бил свещеник е един от примерите. И не само той, баща ми също се е считал за "неблагонадежден" като син на свещеник от онова време и са го следяли с местните подструктури на ДС в лицето на съседи и познати и други и ежеседмично са докладвали за него къде ходи и какво прави. Не трябва да се чудим как основната част от висши наши духовници са бивши агенти на ДС и хора с определено минало, контролирано от властта тогава. Тези висши духовници, част от които четейки досиетата им са се клели пред партията, че са неверници и са се донасяли взаимно, са контролирали именно затова, хората да не вярват, защото вярата обединява и затова сме пребъдвали толкова години. Вярата и опованието в Бог, фолклора и самобитността си е доказателство затова, че България е една от най-старите култури в Европа. Но партията не желае да има обединяване около Христианските ценности, а около комунистическата доктрина и СССР. Резултат от всичко Е НАСТОЯЩЕТА КАРТИНКА, като например хората, които търсят доказателства за Бог и че Църквата е измислица на капитализма, което изобщо няма и да го коментирам.
П.С. А изходжайки от едно предишно мнение мога да ти кажа, че ти ако не вярваш, че съществува Бог защото това не е доказано, то не е доказано, че си умно момче, а има вероятност и да си такова.
Аз оставам на хората, които ме познават, да преценят дали съм умен или не, аз не претендирам ! Отделно - има над 1000 религии и всяка казва , че нейния Господ е единствен , то излиза че най-много 0,01 % да е прав! Защо човек трябва постоянно да се моли , да е виновен за нещо , ето това потисничество, на което ни учат религиите не мога да го разбера? Аз съм свободна личност и искам да се развивам! Колкото до ДС - съгласен съм че от 09.09.1944г. до ден днешен ни управлява репресивно и АНТИБЪЛГАРСКО управление,което защитава чужди интереси и което потиска народа - в това спор няма!Отделно навремето се е твърдяло и вярвало че земята е плоска , обаче се доказа, че е кръгла! На една част от света твърдят че Господ е Исус, на другаде Алах и никой друг , на другаде Буда и т.н. и т.н.! Кой е прав от всичките не знам! Според мен ако има наистина Бог както ни го представят - нека се покаже , да размие всички съмнения на хората , че не съществува , нищо не пречи , ако може всичко , да появи един път на 50 години да речем , по този начин хората ще се страхуват да правят лоши дела и ще станат по-добри!Отделно - защо се допуска да има гладни деца в Африка , мафиотите да дерибействат на воля , политиците да лъжат , репресират и ограбват народа , да умират невинни деца - нали Господ може всичко , защо не ги накаже? Папата има дрехи и корона с диаманти за милиони , защо като е толкова морален , не си продаде скъпите неща и не помогне на бедните и гладни хора?
Аз много бих се радвал ако наистина съществува Господ и накаже несправедливостите на този свят! Но защо светът е толкова несправедлив? Май защото за съжаление не съществува и може би когато умра , ще ме изядат червеите два метра под земята!
Аз вярвам в доброто , вярвам , че човек трябва да бъде искрен , коректен с хората , да не краде , да не убива, да се старае да предотвратява конфликтите до колкото е възможно, да помогне , ако има възможност на човек , изпаднал в беда, да е работлив и да не завистлив, а добронамерен към хората!Мразя несправедливостта и злото, които се случват на този свят за съжаление!