СВЕТОВНА ЛИГА-ФИНАЛНА ФАЗА 2012Г. СОФИЯ

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

baywatchfan
Контакти:

Re: СВЕТОВНА ЛИГА-ФИНАЛНА ФАЗА 2012Г. СОФИЯ

Мнениеот baywatchfan » 02 юли 2012 18:26

parvanoff написа:
baywatchfan написа:Не ми харесва това, че тези финали се изкарват един вид като подготовка за Олимпиадата и че нямало да се правят трагедии ако не вземем медал. Аз съм на коренно различно мнение. Точно сега беше идеалният момент да спечелим Световната лига (несъмнено най-престижният турнир след Олимпиадата може би)! Домакини сме, Русия и Италия отсъстват, а Бразилия и Полша гледат повече към Лондон. Това трябваше да ни е приоритет сега, защото по-добри обстоятелства от тази година едва ли ще имаме.

Олимпиадата трябваше да е каквото стане, защото ако бъдем реалисти, шансовете ни там за медал и преди не бяха големи с Матей, Жеков и Стойчев в отбора, а сега пък са нищожни. Въобще не си разпределихме приоритетите добре според мен. Сега ми се струва, че ще е от два стола на земята и няма да вземем нищо и от двата турнира.

За кого се изкарват тези финали като подготовка за Олимпиадата? И е хубаво да погледнеш нещата от всички гледни точки. Както казваш, че това е шанс за нас, така е и шанс за другите отбори при тези сътресения, които се случиха във волейбола ни, а като прибавим и отказването на Матей и Андрей то е ясно, че шансът на всички срещу нас е огромен... А трагедии естествено, че никога не е необходимо да се правят... та това е само спорт, но някои хора не го осъзнават, а още повече пък да правиш трагедии при гореизброените факти си е направо липса на всякаква мисъл...

Как за кого бе човек. Дори не разбирам въпроса ти, защо на някого :?: да се изкарват... :roll: Имам предвид, че от федерацията, а и въобще волейболните хора говорят, че изцяло сме насочили силите си за Олимпиадата и финалите на СЛ всякаш отиват на втори план, а за мен не би трябвало да е така. И да, погледнал съм от всички точки и мисля, че повече е (или по-скоро беше) шанс за нас, отколкото за другите отбори, поради причините, които изброих в първия си пост. Фаворитите ясно показаха, че ще се готвят за Олимпиадата, даже 2 от тях дори предпочетоха да не се напъват да се класират и за финалите (Русия, Италия), а пък от останалите отбори вярвам, че просто сме по-добри (бяхме преди да станат общоизвестните събития).

Всичко това го говоря ако не бяха станали скандалите, може и затова да не си ме разбрал правилно. Тогава мисля, че имахме наистина шанс и трябваше лигата да ни е приоритет. Тези неща, че Олимпиадата е на първо място, се говореха още тогава, та и затова взех отношение.

ПП. И да, с потенциала на нашия отбор, да сме домакини и да не вземем нищо от лигата си е една малка трагедия (в спортния смисъл на думата, разбира се ;)

Венелин
Контакти:

Мнениеот Венелин » 02 юли 2012 18:58

Жеков беше контузен, уморен е и в момента е по-зле от близнака със сигурност. Това, че няма да играе не е някакъв проблем.

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 02 юли 2012 19:20

baywatchfan написа:
parvanoff написа:
baywatchfan написа:Не ми харесва това, че тези финали се изкарват един вид като подготовка за Олимпиадата и че нямало да се правят трагедии ако не вземем медал. Аз съм на коренно различно мнение. Точно сега беше идеалният момент да спечелим Световната лига (несъмнено най-престижният турнир след Олимпиадата може би)! Домакини сме, Русия и Италия отсъстват, а Бразилия и Полша гледат повече към Лондон. Това трябваше да ни е приоритет сега, защото по-добри обстоятелства от тази година едва ли ще имаме.

Олимпиадата трябваше да е каквото стане, защото ако бъдем реалисти, шансовете ни там за медал и преди не бяха големи с Матей, Жеков и Стойчев в отбора, а сега пък са нищожни. Въобще не си разпределихме приоритетите добре според мен. Сега ми се струва, че ще е от два стола на земята и няма да вземем нищо и от двата турнира.

За кого се изкарват тези финали като подготовка за Олимпиадата? И е хубаво да погледнеш нещата от всички гледни точки. Както казваш, че това е шанс за нас, така е и шанс за другите отбори при тези сътресения, които се случиха във волейбола ни, а като прибавим и отказването на Матей и Андрей то е ясно, че шансът на всички срещу нас е огромен... А трагедии естествено, че никога не е необходимо да се правят... та това е само спорт, но някои хора не го осъзнават, а още повече пък да правиш трагедии при гореизброените факти си е направо липса на всякаква мисъл...

Как за кого бе човек. Дори не разбирам въпроса ти, защо на някого :?: да се изкарват... :roll: Имам предвид, че от федерацията, а и въобще волейболните хора говорят, че изцяло сме насочили силите си за Олимпиадата и финалите на СЛ всякаш отиват на втори план, а за мен не би трябвало да е така. И да, погледнал съм от всички точки и мисля, че повече е (или по-скоро беше) шанс за нас, отколкото за другите отбори, поради причините, които изброих в първия си пост. Фаворитите ясно показаха, че ще се готвят за Олимпиадата, даже 2 от тях дори предпочетоха да не се напъват да се класират и за финалите (Русия, Италия), а пък от останалите отбори вярвам, че просто сме по-добри (бяхме преди да станат общоизвестните събития).

Всичко това го говоря ако не бяха станали скандалите, може и затова да не си ме разбрал правилно. Тогава мисля, че имахме наистина шанс и трябваше лигата да ни е приоритет. Тези неща, че Олимпиадата е на първо място, се говореха още тогава, та и затова взех отношение.

ПП. И да, с потенциала на нашия отбор, да сме домакини и да не вземем нищо от лигата си е една малка трагедия (в спортния смисъл на думата, разбира се ;)

Ти използва глаголът изкарват, а когато попитах за кого имах предвид именно дали говориш за нас или за други държави, защото лично аз не съм чувал някой да споменава точно това, че за нас лигата е подготовка за Олимпиадата. Иначе да, ако бяхме с Матей и нямаше всички тези скандали можеше да имаме претенции дори да спечелим лигата, но... българска работа, както се казва... Рядко ще ни се отварят такива шансове, но ние естествено няма да ги използваме...
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
1982

Мнениеот 1982 » 02 юли 2012 19:24

baywatchfan написа: Точно сега беше идеалният момент да спечелим Световната лига (несъмнено най-престижният турнир след Олимпиадата може би)!

Не е вярно, Световната лига е най-малко престижният турнир от всички. Йерархията е следната: 1. Олимпийски игри, 2. Световно първенство, 3. Европейско първенство, 4. Световна лига.
На първите 3 турнира няма как да видиш някой да играе с резервите, докато в Световната лига редовно някой се лигави.
A. ПРЕДСТВЯНЕ НА КАНДИДАТА

4. ЦСКА-София е футболен клуб, състезавал се преди това под името „Литекс Ловеч”, заявил кандидатура по същество да бъде лицензиран и да участва в ЛЕ.

sandi74

Мнениеот sandi74 » 02 юли 2012 19:31

Успех на отбора.Искрено се радвам,че Стойчев,Жеков и Матей ни освободиха от присъствието си в националния отбор.

Потребителски аватар
Neron
Контакти:

Мнениеот Neron » 02 юли 2012 20:17

Къде са останалите отбори като Сърбия Франция Италия не се ли класираха?Защо групите са E и F?
Нещо не мога им схвана схемите на тия.
1. Наименованието "ПФК Литекс - Ловеч" АД с ЕИК: 110501548, се изменя на - "ПФК Цска София ЕАД".

Нищо общо с Микре!!

baywatchfan
Контакти:

Мнениеот baywatchfan » 02 юли 2012 20:18

1982 написа:
baywatchfan написа: Точно сега беше идеалният момент да спечелим Световната лига (несъмнено най-престижният турнир след Олимпиадата може би)!

Не е вярно, Световната лига е най-малко престижният турнир от всички. Йерархията е следната: 1. Олимпийски игри, 2. Световно първенство, 3. Европейско първенство, 4. Световна лига.
На първите 3 турнира няма как да видиш някой да играе с резервите, докато в Световната лига редовно някой се лигави.

Най-комерсиалният, най-желаният, а от там и най-трудният за печелене (пак изключвам може би Олимпиадата). За 23 издания, Бразилия, Италия и Русия имат 20 титли :!: , направи си изводите колко трудно е да се спечели и защо само най-силните 4-5 отбора в света са го правили. По-труден - по-престижен, така ги виждам аз нещата ;)

А иначе, на световните и европейските не мога да им хвана спатиите. Има 2-3 вида световни, то не са Гранд Прита, шампионати, купи... мисля, че в Световната лига си е елитът на волейбола и е най-доброто мерило за това колко силен е един отбор. Бих я оприличил на нещо като ШЛ във волейбола при националните отбори.
Последна промяна от baywatchfan на 02 юли 2012 20:40, променено общо 3 пъти.

baywatchfan
Контакти:

Мнениеот baywatchfan » 02 юли 2012 20:21

parvanoff написа:Ти използва глаголът изкарват, а когато попитах за кого имах предвид именно дали говориш за нас или за други държави, защото лично аз не съм чувал някой да споменава точно това, че за нас лигата е подготовка за Олимпиадата. Иначе да, ако бяхме с Матей и нямаше всички тези скандали можеше да имаме претенции дори да спечелим лигата, но... българска работа, както се казва... Рядко ще ни се отварят такива шансове, но ние естествено няма да ги използваме...

Точно това имах предвид.

vasko1
Контакти:

Мнениеот vasko1 » 02 юли 2012 22:22

Neron написа:Къде са останалите отбори като Сърбия Франция Италия не се ли класираха?Защо групите са E и F?
Нещо не мога им схвана схемите на тия.

4 групи - първите се класират + домакина + най-добрият втори = 2 групи по 3 отбора. А са така защото е продължение на първите 4 групи - "A" "B" "C" "D" и сега "E" и "F". В слечея най-добрият втори е Бразилия.

Върни се в “Архив”