Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Лира перачницата на Лупи

Мнениеот Кашчей » 10 юли 2014 17:50

Logical person написа:
Кашчей написа:
Logical person написа:Съвсем скоро като станем публично дружество ще има тежки санкции за подобни публикации.

Вчера попитах, но не пречи да повторя:
Какво пречи да има тежки санкции за такива публикации и сега?

Сега трябва да водиш дело, ако си акционер. Да си наемеш адвокат , да доказваш пред съд и т.н. Ако станем ПАД е достатъчно да пратиш сигнал до КФН и топката е в тяхното поле. Ако КФН прецени, налага санкции.

Значи, както аз разбирам казаното от теб, КФН има право да налага санкции на медия, която е написала неистина (според АД към което е насочен материалът). А дали санкцията се налага автоматично или трябва все пак да се установи, че материалът е лъжлив и подвеждащ, с цел сриване на акциите на дружеството?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Re: Лира перачницата на Лупи

Мнениеот Logical person » 10 юли 2014 18:19

Кашчей написа:
Logical person написа:
Кашчей написа:
Logical person написа:Съвсем скоро като станем публично дружество ще има тежки санкции за подобни публикации.

Вчера попитах, но не пречи да повторя:
Какво пречи да има тежки санкции за такива публикации и сега?

Сега трябва да водиш дело, ако си акционер. Да си наемеш адвокат , да доказваш пред съд и т.н. Ако станем ПАД е достатъчно да пратиш сигнал до КФН и топката е в тяхното поле. Ако КФН прецени, налага санкции.

Значи, както аз разбирам казаното от теб, КФН има право да налага санкции на медия, която е написала неистина (според АД към което е насочен материалът). А дали санкцията се налага автоматично или трябва все пак да се установи, че материалът е лъжлив и подвеждащ, с цел сриване на акциите на дружеството?

КФН има право да налага санкции. КФН преценява дали има нарушение. Не се отнася само за медии, но и за форуми, фейсбук,туитър профили и всякакви други средства за масова комуникация.

Потребителски аватар
Кашчей

Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Мнениеот Кашчей » 10 юли 2014 18:28

Какви санкции може да наложи КФН и въз основа на какво? Как може тя да преценява дали нещо е лъжливо или истинско, без да е проведено разследване по случая?
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 юли 2014 18:32

CSKA Sofia 1948 написа:Петко все се прави на много умен и интересен обаче не е нито едно от двете.

Не знам дали е интересен, но определено на него главата не му служи само, за да има къде да си сложи шапката, за разлика от много от тук списващите братя.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 10 юли 2014 18:39

Кашчей написа:Какви санкции може да наложи КФН и въз основа на какво? Как може тя да преценява дали нещо е лъжливо или истинско, без да е проведено разследване по случая?

Въз основа на закон. Разследването е отговорност на КФН. Дали те разследват или ще изискат прокуратура, МВР да го прави е отделен въпрос. Специално глобите ги налага КФН по своя преценка.

Ето с какво становище излезе КФН съвсем наскоро:

Комисията за финансов надзор (КФН) предупреди, че не трябва да се разпространява каквато и да било информация, която може да създаде невярна или подвеждаща представа за публични дружества. Причината е, че подобно изказване би било пазарна манипулация и ще бъде санкционирано.

Прессъобщението е "във връзка с твърдения и коментари, разпространени от и чрез медии, по отношение на публичните дружества "Корпоративна търговска банка" АД и "Булгартабак – холдинг" АД.

Комисията подчертава, че "разпространяването чрез средствата за масово осведомяване, включително и чрез интернет, или по какъвто и да е начин на информация, която създава или може да създаде невярна или подвеждаща представа, включително изразяването на манипулативно мнение, разпространяването на слухове и неверни или заблуждаващи новини за публичните дружества представлява пазарна манипулация съгласно Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти".

КФН предупреждава, че ще санкционира всяко незаконосъобразно поведение, което може да повлияе негативно на капиталовия пазар и вреди на финансовата стабилност на страната.

Комисията уверява, че е независим регулатор и като такъв се ръководи единствено от закона и защитата на инвеститорите и обществения интерес и е напълно безпристрастна при вземането на решения, налагането на принудителни административни мерки и налагането на санкции.

В практиката си КФН винаги е била и остава над конюнктурните конфликти между участници на капиталовия пазар и българския бизнес, се посочва в съобщението.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 юли 2014 18:58

Logical person написа:
Въз основа на закон. Разследването е отговорност на КФН. Дали те разследват или ще изискат прокуратура, МВР да го прави е отделен въпрос. Специално глобите ги налага КФН по своя преценка.

Ето с какво становище излезе КФН съвсем наскоро:

Комисията за финансов надзор (КФН) предупреди, че не трябва да се разпространява каквато и да било информация, която може да създаде невярна или подвеждаща представа за публични дружества. Причината е, че подобно изказване би било пазарна манипулация и ще бъде санкционирано.

Прессъобщението е "във връзка с твърдения и коментари, разпространени от и чрез медии, по отношение на публичните дружества "Корпоративна търговска банка" АД и "Булгартабак – холдинг" АД.

Комисията подчертава, че "разпространяването чрез средствата за масово осведомяване, включително и чрез интернет, или по какъвто и да е начин на информация, която създава или може да създаде невярна или подвеждаща представа, включително изразяването на манипулативно мнение, разпространяването на слухове и неверни или заблуждаващи новини за публичните дружества представлява пазарна манипулация съгласно Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти".

КФН предупреждава, че ще санкционира всяко незаконосъобразно поведение, което може да повлияе негативно на капиталовия пазар и вреди на финансовата стабилност на страната.

Комисията уверява, че е независим регулатор и като такъв се ръководи единствено от закона и защитата на инвеститорите и обществения интерес и е напълно безпристрастна при вземането на решения, налагането на принудителни административни мерки и налагането на санкции.

В практиката си КФН винаги е била и остава над конюнктурните конфликти между участници на капиталовия пазар и българския бизнес, се посочва в съобщението.

Това ми прилича на Закон, но никъде не видях правомощия за санкциониране на някой, който не е поднадзорен :roll:

http://www.fsc.bg/public/upload/files/m ... N_2013.pdf

Искам категорично да кажа, че аз съм твърдо ЗА, някой, измислящ си новини и проблеми някъде, драскач да бъде осъден, което надали ще възпре тази пасмина, но може и да отрезви някои от тях.
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 юли 2014 19:10

Кашчей написа:
Това ми прилича на Закон, но никъде не видях правомощия за санкциониране на някой, който не е поднадзорен :roll:

Искам категорично да кажа, че аз съм твърдо ЗА, някой, измислящ си новини и проблеми някъде, драскач да бъде осъден, което надали ще възпре тази пасмина, но може и да отрезви някои от тях.

Нарушенията са въз основа на Закона срещу пазарните злоупотреби с финансови инструменти. А установяването на нарушения и издаването на актове се извършва съгласно Закона за административните нарушения и наказания.
Между другото, първият закон е и срещу търговията с вътрешна информация и манипулирането на пазара, така че цесекистите също да внимават какво вършат, да не вземат да ги ожулят лекичко. ;)
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Потребителски аватар
Logical person
Контакти:

Мнениеот Logical person » 10 юли 2014 19:14

Кашчей написа:

КФН има свирепи правомощия да санкционира. Например наскоро отнеха лиценза на Глобал Маркетс. А брокерите за да получат лиценз, депозират една тлъста сума от няколкостотин хиляди до няколко милиона. И при отнет лиценз горят. А КФН им отне лиценза за добро утро. Освен това многократно са глобявали различни инвестиционни посредници за какво ли не. Налага ли са и глоби, по гореописания закон. Мисля че бяха глобили БГ-мама ( ?? ) преди години. Глобата за медия е 20к при първо провинение и 50к при повторно. За физическо лице беше 5 и 10.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 10 юли 2014 19:27

Благодаря за конкретните отговори :)
Ний армейци сме големи,
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":

Потребителски аватар
Tommi
Контакти:

Мнениеот Tommi » 10 юли 2014 19:32

Logical person написа:
Кашчей написа:

КФН има свирепи правомощия да санкционира. Например наскоро отнеха лиценза на Глобал Маркетс. А брокерите за да получат лиценз, депозират една тлъста сума от няколкостотин хиляди до няколко милиона. И при отнет лиценз горят. А КФН им отне лиценза за добро утро. Освен това многократно са глобявали различни инвестиционни посредници за какво ли не. Налага ли са и глоби, по гореописания закон. Мисля че бяха глобили БГ-мама ( ?? ) преди години. Глобата за медия е 20к при първо провинение и 50к при повторно. За физическо лице беше 5 и 10.

Инвестиционните посредници са друга работа, остави ги тях. За това, за което говорим, глобите са 20 000 - 50 000 лв. за физически лица и 50 000 - 100 000 лв. за юридически лица.
Георги Аспарухов - Гунди към ръководството на Милан: "Има една страна България, в тази страна България има един отбор Левски, може и да не сте чували за него, в този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!

Върни се в “Архив”