Шампионска лига (сезон 2020/21)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Шампионска лига (сезон 2020/21)

Мнениеот Red_Neck » 30 май 2021 12:08

Честито на всички фенове на Челси. Абсолютно заслужена победа във финала.
Пепо май беше излязал да бие с 3-4 гола, но още след първата контра имаше "риалити чек". :)
.... и 77 минути допълнително време да се беше играло, не виждах как Сити ще вкарат.
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 30 май 2021 12:12

locke написа:
Alexx написа: Аниели може да говори глупости,но със сигурност е прав,че лапетата им е по-интересно да играят видео игри имайки предвид по-голямата драма сравнение с футбола.

Аниели без съдиите отпада от Лион и Порто. Айде да си гледа це еса и да не му знае много устата :lol:

Това не променя факта,че форнайт става по интересен от футбола.

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 30 май 2021 12:15

CSKA69 написа:
DanailG написа:Колкото и велик треньор да е, тази загуба следва да тежи единствено на него и единствено той да носи отговорност през всички за нея. Аз сериозно се замислям има ли смисъл да тръгва към нов поход за ШЛ щом отново не успя да го направи, но този път с напълно готов и подготвен във форма отбор.
Не знам и по какъв начин ще го приемат сега футболистите, аз мисля, че критиките към него тепърва ще се засилват, и не зная дали не е по-достойно да се оттегли, ако това е възможно, и да даде път на друг, ако отбора наистина а и съвсем разбираемо след доминацията във ВЛ да иска тази купа на ШЛ.

Честно казано това е добър повод за размисъл :roll: Гуардиола е казвал много пъти, че би си тръгнал от даден отбор на момента, когато усети, че играчите вече не отговарят на методите му ;) Отпадането от Лион през миналия сезон за първи път доведе до някои вътрешни сътресения (изказванията на съпругата на Зинченко, например). Според мен дори на това се дължи и сравнително слабия старт на сезона за Сити... Разочарованието сега сред играчите със сигурност е доста по-голямо.. За пример може да се посочи какво се случи с Почетино и Тотнъм след загубения финал от Ливърпул или дори с Тухел и ПСЖ, след миналогодишната загуба :lol: Предстои да видим как Гуардиола и Сити ще се справят с предизвикателството да продължат след загубата на така бленувания трофей, но със сигурност им предстоят интересни месеци в началото на следващия сезон ;)

Няма как както влезеш с баланс 11-1-0 до момента в кампанията, между другото единствената не спечелена среща за сезона бе именно на този стадион срещу Порто в груповата фаза, и да не бъдеш разочарован като играч от начина, по който си надигран във финала. Между другото Гуардиола има някакъв странен афинитет да речем към постоянна ротация на игровия облик на отбора, без значение дали той върви или не. Нека не забравяме, че той направи същото нещо и преди загубения мач с Лион в предната кампания. Тогава, въпреки своевремената намеса на полувремето, отбора заигра добре през втората част, но щетите бяха вече нанесени, и въпреки, че тогава може да има някакво оправдание с малшанса пред гола, някак си това му грешно решение остана на заден план и сякаш бързо беше забравено. Ето, че година по-късно, отново в много важен двубой, се прави някаква странна ротация на 180 градуса, която съм сигурен, е била изненада и за самите играчи, което много добре си пролича и в огромния брой грешни отигравания, и нелепите ситуации, в които попадаше светлосинята защита. Ами честно да ви кажа, Гуардиола развали къщата си в основите, не зная какво очакваше с това да излезе с един дефанзивен играч по-малко и да дръпне толкова високо защитната линия, при положение, че е ясно за всички силата на Челси в отворените пространства. Сити отзад беше трагедия, най-силното звено на отбора, аз мисля, че още тогава вече мача беше наклонен в другата посока. Аз имам чувството, че испанеца има някакъв проблем със схема 3-5-2, и Лион го победи миналата година по абсолютно същия начин. С челси имаше две контролни преди важния финал, на мен ми мина през главата нещо подобно след мача за първенство, че Гуардиола не знае как да се противопостави на тази игра на Челси и търси различни варианти как да се противопостави отбори му на този тип игра, но изказването му от онзи ден ме накара да мисля, че това по-скоро не е така и че целта по-скоро ако искаш е била да бъде заблуден по някакъв начин противника, но явно всичко е било точно както е изглеждало тогава. Ами не знам защо го беше страх да излезе и да играе играта, която отбора бе свикнал да играе, и ако не върви, то тогава да търси промени със смяна на формацията. Истината е, че това бе най-слабия мач на Сити в тазгодишната кампания, а проблема е, че той дойде в най-важния момент.
Последна промяна от DanailG на 30 май 2021 12:23, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
NOMER14
Контакти:

Мнениеот NOMER14 » 30 май 2021 12:23

Напоследък, да не кажа ВИНАГИ, ШЛ/КЕШ се взема от най-заслужилия отбор.

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 30 май 2021 12:38

Аз пък бих казал, че печели този, който направи най-малко грешки. Много пъти сме виждали по-добрия и заслужаващ отбор да не побеждава.

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 30 май 2021 12:55

Много доволно! Бачи Тухелче с лекция по футбол срещу Повелителя на камилите. За 4 месеца класира тима в топ 4 и взе вторият най-ценен трофей КЕШ 8-)

Всички челсари да почерпят :P

Потребителски аватар
bubka
Контакти:

Мнениеот bubka » 30 май 2021 13:03

DanailG написа:Аз имам чувството, че испанеца има някакъв проблем със схема 3-5-2, и Лион го победи миналата година по абсолютно същия начин.

С 3-5-2 се излиза срещу 4-3-3. Не рядко това го правеха отборите срещу Барселона от силните години на Шави и Иниеста.

3-5-2 излезе и Ван Гаал(мисля, че той беше :? ) при онази победа на Холандия срещу Испания с 5:1 на едно от Световните.

Друг е въпросът, че Тухел си играе с тази схема(неговата е по-скоро 3-4-2-1) и не е излизал така специално заради Сити.
[offtopic][wrapimg=]http://cdn.makeagif.com/media/3-15-2014/9rWODJ.gif[/wrapimg][/offtopic]

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 30 май 2021 13:27

NOMER14 написа:Напоследък, да не кажа ВИНАГИ, ШЛ/КЕШ се взема от най-заслужилия отбор.

Ами да, от 2000-та година общо взето само Ливърпул през 2005-та и Челси през 2012-та и 2021-ва спечелиха ШЛ в ролята на аутсайдер. В смисъл, и трите случая Милан, Байерн и Сити бяха фаворити на букмейкърите, а може би и с право, но в крайна сметка духаха супата. Такива неща се случват много рядко в ШЛ и сравнително често в ЛЕ/УЕФА. Например едва ли някой е очаквал Севиля да спечели 4 пъти ЛЕ между 2014-та и 2020-та, още повече срещу Ливърпул и Интер, Виляреал срещу Юнайтед и т.н :roll:
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Bernaleo
Контакти:

Мнениеот Bernaleo » 30 май 2021 13:40

NOMER14 написа:Напоследък, да не кажа ВИНАГИ, ШЛ/КЕШ се взема от най-заслужилия отбор.

Борусия Дортмунд? :roll: Щот' ако не беше ги порязал съдията срещу Сити,щяха да играят финал

DanailG
Контакти:

Мнениеот DanailG » 30 май 2021 13:45

bubka написа:
DanailG написа:Аз имам чувството, че испанеца има някакъв проблем със схема 3-5-2, и Лион го победи миналата година по абсолютно същия начин.

С 3-5-2 се излиза срещу 4-3-3. Не рядко това го правеха отборите срещу Барселона от силните години на Шави и Иниеста.

3-5-2 излезе и Ван Гаал(мисля, че той беше :? ) при онази победа на Холандия срещу Испания с 5:1 на едно от Световните.

Друг е въпросът, че Тухел си играе с тази схема(неговата е по-скоро 3-4-2-1) и не е излизал така специално заради Сити.

Ти май не ме разбра правилно. Имах в предвид, че гуардиола не може да играе срещу 3-5-2. Тухел винаги е практикувал тази постройка във всичките му отбори ( не съм сигурен единствено за ПСЖ, вероятно и там, но за немските съм ), и това е нормално, това е модерната схема, която носи успех, именно за това все повече треньори и отбори се стараят да я налагат. При тухел е просто съвършенство. Извън темата, но тук спорих с някой за акрапович, ами аз отново ще го кажа, че това е най-добрия треньор, работил у нас в последните години. Представете си онзи Локомотив, сега си представете да разполагаше с бюджета на Лудогорец. Когато пое ЦСКА-София го изгониха заради ниската му резултатност, задайте си въпроса в колко мача Челси има отбелязан повече от един или два гола. Акрапович е от треньорите, които владеят тънкостите на тази постройка и в който и отбор да работи от тук насетне ще бележи успехи ще видите това. И вече по темата, честно казано нямам представа коя схема би работила срещу това 3-5-2, неимоверно е и тя да има своите слаби страни, но истината е, че аз не помня някой да е надогравал Челси, може би там във ВШ феновете им могат да кажат къде и от кой отбора им е бил надиграван, но истината е, че след идването на Тухел са сред най-силните на континента, а след вчерашния финал защо не и най-силните в момента.

Върни се в “Архив”