bobonikolov написа:15 страници спор,а никой не се замисли върху това,което е написано в статията.Според правилниците повече от 2-ма играчи трябва да са имали забранени вещества при това в един мач,за да има възможност да се анулира резултата.Но при споменатите мачове-Срещу Левски,Литекс и Лудогорец тази бройка не е надмината.След мача с Левски единствената положителна допинг проба е на Стоянов.Другата на Караджов отрицателна.По нито един правилник тук не може да има санкция за отбора.Може да санкционират играча.Така,че анулиране на резултата според мен е невъзможно колкото и да им се иска тук на сините фенове.В мача с Литекс има две положителни допинг проби-на Янчев и Трифонов,но според правилника за да има анулиране на резултата положителните проби трябва да са повече от 2,а именно 3,4,и т.н.Пробите на Платини и Галчев от мача с Лудогорец са отрицателни,а това означава,че и тук не може да има анулиране на резултатите.Единствените наказания,които може да приложи антидопинговата комисия към БФС са на играчите.Четете и мислете малко преди да спорите за глупости...
Бобо, не е точно така , както си го написал. Въпрос на юристите е да дадат трактовка какво се разбира под понятието „състезание“ – един мач или цялото първенство. Според мен второто .
Въобще не доказано ,че само един футболист на ЦСКА е хванат с допинг от мача с Левски и двама от мача с Лудогорец. Понеже още не са обявени резултатите от изследванията на останалите футболисти. Вече съм писал ,че практиката при хванат спортист с допинг да се прави тест на всички спортисти ,които са със същия лекар или треньор. Като се има предвид времето ,което е изминало от вземането на пробите от мачовете с Лудогорец и Левски ,то трябва да се направи кръвна проба, а не проба от урина, понеже в урината вече може да е чиста, докато кръвната проба показва какво е вземано 6 месеца назад и не може да бъде „изчистена“. Това ,че има хванати футболисти на ЦСКА с допинг за мача с Лудогорец не значи ,че са вземали допинг специално за този мач , може да са вземали допинга доста преди това- никой не може да каже при проба от урина колко време по рано е взет допинга . Нормално остават следи за 2-3 дни , но зависи от веществото и всичко е въпрос на метаболизъм.
На мен лично ми много интересна реакцията на БФС , БОК и Министерсво на спорта , ако те не наложат санкции на ЦСКА е много вероятно да бъдат наложени санкции УЕФА и МОК. Вече скандала стана доста голям. Особено след малоумната декларация на ЦСКА , че от клуба са давали хранителна добавка, в която се оказало че съдържа забранена субстанция. Реално погледнато клуба призна ,че те са давали допинга, а не че играчите са го вземали на своя глава. Ако не последва санкция на клуба , то оттук нататък всеки клуб може да си дава допинг на състезателите, без да се страхува от санкции.
Никъде не коментирам какви трябва да бъдат наказанията за ЦСКА, според мен ще им се размине със сериозна глоба. Макар че според мен наказанието трябва да е доста по-тежко.