ХХ кръг Ботев-ЦСКА 05.12.2013 14:00 часа

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: ХХ кръг Ботев-ЦСКА 05.12.2013 14:00 часа

Мнениеот mistreated » 06 дек 2013 10:46

Udoji90 написа:
mistreated написа:Това, че Удоджи нонстоп търси грешките на съдията само в полза на ЦСКА според теб го прави обективен фен.

Ще ме извиняваш, че вадя само това от контекста и че си позволявам да те репликирам, обаче това, което си написал, не е съвсем така (по-точно съвсем не е така). Ако търсех само грешките в наша полза, едва ли щях доста дълго време да смятам, че дузпа няма (след последното повторение, което гледах, ми се струва малко по-вероятно да има, но пак не съм хич убеден). По-скоро ми се струва, че в някои случаи ти търсиш само грешките срещу нас, отколкото аз да търся само тези в наша полза. Синчец спомена мнението ми във връзка с Фо-Поре и не виждам какво странно съм казал - спестиха му жълт картон още някъде в 5-тата или 6-тата минута, а после и около 60-тата. А може да видиш в предишни теми мненията ми за "дузпата" за "Нефтохимик" в Сливен, за връщането на Пелето с "коляно" към Пл. Илиев в мача за Купата, за някои спорни моменти на "Тича" и т.н. и сам да си прецениш дали гледам само грешките в наша полза. Толкова от мене - пак се извинявам за репликата, ама малко ми идва дразнещо да се изопачават нещата, които съм написал.

Не видях някъде да си споменал за какво му беше даден този прословут първи жълт картон на Фо-Поре. И как точно непоказването на един картон може да компенсира подаряването на цял гол. Опитваш се да се правиш на обективен и в повечето случаи си такъв, но понякога се увличаш в желанието си случайно някой да не каже, че си с червени очила. Иначе нищо против, всеки има право на мнение. Аз също казах няколко пъти, че втори картон на Фо-Поре беше спестен, но ако не беше свирена дузпата той нямаше да е втори, а първи. Факт!

А ако толкова пък държиш да се харесаш на Синчец, можеш да погледнеш неговите мнения след мачове на Левски и да видиш дали някога е написал, че съдията е сбъркал в полза на Левски. Толкова по повод обективността...
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 06 дек 2013 10:53

mistreated написа:
Udoji90 написа:
mistreated написа:Това, че Удоджи нонстоп търси грешките на съдията само в полза на ЦСКА според теб го прави обективен фен.

Ще ме извиняваш, че вадя само това от контекста и че си позволявам да те репликирам, обаче това, което си написал, не е съвсем така (по-точно съвсем не е така). Ако търсех само грешките в наша полза, едва ли щях доста дълго време да смятам, че дузпа няма (след последното повторение, което гледах, ми се струва малко по-вероятно да има, но пак не съм хич убеден). По-скоро ми се струва, че в някои случаи ти търсиш само грешките срещу нас, отколкото аз да търся само тези в наша полза. Синчец спомена мнението ми във връзка с Фо-Поре и не виждам какво странно съм казал - спестиха му жълт картон още някъде в 5-тата или 6-тата минута, а после и около 60-тата. А може да видиш в предишни теми мненията ми за "дузпата" за "Нефтохимик" в Сливен, за връщането на Пелето с "коляно" към Пл. Илиев в мача за Купата, за някои спорни моменти на "Тича" и т.н. и сам да си прецениш дали гледам само грешките в наша полза. Толкова от мене - пак се извинявам за репликата, ама малко ми идва дразнещо да се изопачават нещата, които съм написал.

Не видях някъде да си споменал за какво му беше даден този прословут първи жълт картон на Фо-Поре. И как точно непоказването на един картон може да компенсира подаряването на цял гол. Опитваш се да се правиш на обективен и в повечето случаи си такъв, но понякога се увличаш в желанието си случайно някой да не каже, че си с червени очила. Иначе нищо против, всеки има право на мнение. Аз също казах няколко пъти, че втори картон на Фо-Поре беше спестен, но ако не беше свирена дузпата той нямаше да е втори, а първи. Факт!

[offtopic]И тук не си прав - изобщо ми е през оная работа някой да ми каже, че съм с червени очила - в реалния живот ми пука за чуждото мнение, но не и във виртуалния. И не се "правя" на обективен - изобщо никога не се правя на нещо, което не съм.[/offtopic]Първият жълт картон на Фо-Поре беше даден в ситуация, която е спорна. И като казвам "спорна", това ще рече, че нито можеш да кажеш 100%, че има дузпа, нито можеш да кажеш 100%, че няма. До към 23:00 вчера вечерта бях убеден, че няма, но във видеото в Спортал на 0:23 ми изглежда сякаш Фо-Поре държи Цветков за лявата ръка. http://www.sportal.bg/video.php?video=61952
Определено НЕ смятам, че един картон по-малко компенсира цял гол. Само че гледайки тежестта на съдийското решение, е добре да се гледа и вероятността то да е вярно. Двата спестени жълти картона за Фо-Поре - влизане с крак в гърдите на Иршак още в самото начало и задържането с 2 ръце на Вандер през втората част бяха 100% грешки на съдията. (И ако беше даден този в началото, онзи в 60-тата минута щеше да си му е пак втори, дори да не бяха свирили дузпата със съответния жълт картон тогава.) В същото време отсъждането на дузпата за мен не е 100% грешка. За мен е 50:50 или да кажем 60:40 в полза на това, че няма дузпа.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 06 дек 2013 10:58

Разберете най-после, че дузпа трябва да се свири само, когато съдията е 100% убеден, че нарушение на правилата ИМА. Ти след 50 повторения не си убеден, че такова има в случая, какво остава за съдията видял ситуацията за части от секундата. Спестени картони имаше и за двата отбора, не можеш да очакваш от 5-тата минута съдиите да започнат с картоните в едно такова дерби.
И при положение, че според някои хора свиренето на такива дузпи, като във Варна и вчера в Пловдив е ОК, аз предлагам от тук нататък всеки мач на ЦСКА да започва с подобна дузпа в наша полза, а пък нека другият отбор да покаже после, че е по-добър и да обръща резултата. Става ли?

Потребителски аватар
CskaUl7rasB0ysS0f1a

Мнениеот CskaUl7rasB0ysS0f1a » 06 дек 2013 10:59

Тая ситуация се превръща в световен проблем. В наказателното поле постоянно някой се държи за някъде, представете си ако за всяко падане се дава дузпа. Несериозно бе това вчера, но както се вика има и по-важни неща в живота. Предлагам да се спре с този измислен спор.
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 06 дек 2013 11:05

CskaUl7rasB0ysS0f1a написа:Тая ситуация се превръща в световен проблем. В наказателното поле постоянно някой се държи за някъде, представете си ако за всяко падане се дава дузпа. Несериозно бе това вчера, но както се вика има и по-важни неща в живота. Предлагам да се спре с този измислен спор.

Ами точно за това говорим. Подобно положение имаше и за ЦСКА някъде към 80-тата минута (сега не ми се тегли целия мач, за да търся), тогава Чочев беше прегърнат и свален на земята при един корнер. Такива неща има постоянно и не може да се свири всяко падане.

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 06 дек 2013 11:08

Ако нарушението е очевидно и опасно, ще се дават картони още от първата минута, ако трябва. Аз съвсем искрено се учудих, че Фо-Поре не го санкционираха за онова срещу Иршак вчера, а то беше очеизваждащо, ако мога да се изразя така. Иначе и аз не се радвам да се свирят дузпи срещу нас във важни гостувания, но пък не мисля, че сме единственият прецакан в подобно отношение отбор. Стига и за нас да се сврият дузпи по същия критерий, всичко ще е ОК. По отношение на тези задържания в нказателното поле, за които споменахте, аз пък съм ЗА да се свирят винаги. Ако трябва, ще се дават по 10 дузпи за един мач, та да се научат някои хора най-сетне да не играят с ръце и лакти.
Все едно, нека не спорим повече. Аз винаги приемам друг да има някакви аргументи, различни от моите, и се радвам, че другата страна прави същото.
Последна промяна от Udoji90 на 06 дек 2013 11:11, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 06 дек 2013 11:11

Udoji90 написа:Иначе и аз не се радвам да се свирят дузпи срещу нас във важни гостувания, но пък не мисля, че сме единственият прецакан в подобно отношение отбор, така че не бих говорил за тенденция. Стига и за нас да се сврият дузпи по същия критерий, всичко ще е ОК.
Все едно, нека не спорим повече. Аз винаги приемам друг да има някакви аргументи, различни от моите, и се радвам, че другата страна прави същото.

Никога не съм споменавал, че ние сме единственият прецакан отбор и че само срещу нас са свирени подобни дузпи. Въпросът е, че второ поредно гостуване се случва и това дразни сериозно. В същия момент колко спорни дузпи са свирени за ЦСКА през тази есен, ако можеш да посочиш, понеже аз лично не се сещам за такива.

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 06 дек 2013 11:16

mistreated написа:
Udoji90 написа:Иначе и аз не се радвам да се свирят дузпи срещу нас във важни гостувания, но пък не мисля, че сме единственият прецакан в подобно отношение отбор, така че не бих говорил за тенденция. Стига и за нас да се сврият дузпи по същия критерий, всичко ще е ОК.

Никога не съм споменавал, че ние сме единственият прецакан отбор и че само срещу нас са свирени подобни дузпи. Въпросът е, че второ поредно гостуване се случва и това дразни сериозно. В същия момент колко спорни дузпи са свирени за ЦСКА през тази есен, ако можеш да посочиш, понеже аз лично не се сещам за такива.

Така е, не казвам, че си споменавал - просто го добавих към разсъжденията си, а и фактът, че и на други отбори се свири, както на нас, до някаква степен поне говори за приблизително равни критерии. И мен ме дразни, че и вчера, и на "Тича" спокойно можехме да бием с оглед създадените ситуации, а взехме 0 точки, но някак си не виждам причина реферите да са били чак такива виновници. Специално на "Тича" за мен дузпата си я имаше (най-спорните моменти за мен бяха други). Вчерашната е спорна, но пак в един период абсолютно държахме мача в ръцете си, докато Черни и Янчев в комбинация не оплескаха нещата. Спорни дузпи за нас не помня - някои оспорваха онази в Г. Делчев, но за мен си беше очевидна игра с ръка (както и беше очевидно например, че в Сливен Живко Петков симулира, макар че някои хора видяха "подсичане").

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 06 дек 2013 12:24

CskaUl7rasB0ysS0f1a написа:Тая ситуация се превръща в световен проблем. В наказателното поле постоянно някой се държи за някъде, представете си ако за всяко падане се дава дузпа. Несериозно бе това вчера, но както се вика има и по-важни неща в живота. Предлагам да се спре с този измислен спор.

Абсолютно точно!
Дузпата е факт,другото е ала-бала!
Единственото,което искам да добавя за ситуацията е че по принцип дузпата се нарича и "най-тежкото наказание във футбола"!Като такова,би трябвало съдиите да ги дават само когато са 100% сигурни!В случая резервния или както там се нарича съдията на линията е бил убеден,че е прав и затова сигнализира.Щом така е казал,значи така е видял!Сега би трябвало да бъде извикан от съдийската комисия и да си обоснове решението!Ако не успее да докаже,че е прав го наказват и така нататък!Това ми е принципната позиция!

Потребителски аватар
batmari2
Контакти:

Мнениеот batmari2 » 06 дек 2013 12:58

Red joker написа:
batmari2 написа:За дузпата може да се спори много, но има дърпане с ръка което много малко хора виждат и пишат, съдията изтърва мача по сватбарски!
Много равностоен мач, но по добре подготвения отбор го спечели . Имам предвид като цялостна подготовка и завръщане на контузените !
Цесекари имам много приятели сред вас - мажат ви очите пътя е един пречистване чрез фалит това вашето е агония Сидебе сисоко и куп процентни траснфери Сашовци, Стойчовци те до оглозват кокала и удължават агонията колко играчи имате с някакво бъдеще !? Спирам вие си знаете, но от Титан на Томов дори и Левскарите не са ви го пожелавали !!! ;)
П.С. Само нашите звезди да не се главозамят че онея с най грозния футбол в БГ Камбуровците, ръгбито на пловдив ще ни накажат като вас ! :shock:

Само не видях кои са ви звездите ,ама айде карай,виж треньорите и директорчето ви са големи звезди ,даже комети :lol:

Ти Хейтъре не си разбрал и половин дума от написаното горе така че грух грух на такива като теб !!

Върни се в “Архив”