Мнениеот Groucho » 03 юни 2019 11:19
Скучен финал. Според мен Тотнъм игра по-добре в съзидателен план. Футболистите на Ливърпул поведоха в самото начало и до края на мача се задоволиха да останат стабилни в защита. Та, критиките към Почетино са малко безпочвени, ако играта на Тотнъм се сравнява с продукцията на червените, защото и отборът на Клоп не игра нищо. Дузпата е крайно пресилена, а освен нея и втория гол Ливърпул създаде още само едно опасно положение, изпуснато от Милнър, след като Сане проби от центъра. Тотнъм се мъчеше да изравни, имаше някакъв минимален превес през почти цялото второ полувреме, стигна до два-три удара, които Алисон извади и накрая подари втори гол на Ливърпул. Финалът беше нещо като първия полуфинал между Барселона и Ливърпул, равностойна игра, по стечение на обстоятелствата единият отбор спечели малко по-убедително. Ако не беше тая дузпа в началото, според мен двата отбора щяха да се мотаят още по-безлично 120 минути по терена за 0-0.
Как да е, комплексно за мен Ливърпул беше най-силният отбор в Европа за този сезон, така че логично стигна до отличието.
Дано Ван Дайк вземе Златната топка.