Полицейски произвол на мача Левски-ЦСКА. Ще има ли оставки?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: До всички футболни фенове!

Мнениеот Viktor4o_Rs » 28 фев 2011 11:14

lokopd forever написа:Съгласен съм с твърдението,че заради 50 човека пострадаха 1000.Но нека да попитам:защо тези 1000 човека стояха и гледаха безучастно какво правят тези 50 лумпени?!?!?!Ако им бяха загряли вратовете навреме,може би всичко това нямаше да се случи?!Не съм адвокат на полицаите,вярвам,че докато не стане както в Англия например - да има РЕАЛНА забрана за посещение на мачове на псевдо фенове,трудно ще се преборим с футболното хулиганство.Но ако стоим безучастни,съвсем не си помагаме,убеден съм в това!!!

Ами уместен въпрос, ама как да го спреш, като дрогираното нацистче като нищо ще подкара и теб ? Интересно също тези , които призовават полицията да влезе и да арестува само чупещите, биха ли обяснили как си го представят - влизат куките, арестуват, а останалите фенове на ЦСКА ще им ръкопляскат предполагам и в никакъв случай няма да скочат :roll:
Не знам какъв малоумник и кретен трябва да си, за да се лишиш от кефа да биеш най-големият си съперник на неговия стадион и вместо това да чупиш и трошиш на и извън стадиона :shock:
Изображение

Потребителски аватар
Allein
Контакти:

Мнениеот Allein » 28 фев 2011 11:21

Viktor4o, не си прав. Тва с изхвърлянето е най голямата гавра с публика в историята. На колко мача се е трошало, не само на Левски - ЦСКА? На други и много. Това не е необичайно явление. Не е хубаво, но не е необичайно. Ушатковците и оня.... Златанов... са си го организирали да ни изхвърлят още отпреди мача. Нормално ли ти се вижда на около 3 000 публика да има 300+ полицаи? Като 90%+ сме само да гледаме мач, без да се троши?
За другото си прав - трябваше да има наши стюарди в клетката, за да ги озаптят. Не знам защо нямаше, но беше голяма грешка. И въпреки това и мирни да седяхме ( 20 минути, след като се спря да троши - 25тата минута на мача, ние нищо не правихме и от водометката започна да се вика, на абсолютно мирна публика - "Внимание внимани, публиката на ЦСКА запазете спокойствие") НИЩИЧКО НЕ ПРАВЕХМЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ... ) се съмнявам да не си бяха намерили ( както и си намериха ) повод да ни изхвърлят... Лошото е, че можеше да загинат хора заради заповедите на "Златния" ни комисар...

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 28 фев 2011 11:33

Allein написа:Viktor4o, не си прав. Тва с изхвърлянето е най голямата гавра с публика в историята. На колко мача се е трошало, не само на Левски - ЦСКА? На други и много. Това не е необичайно явление. Не е хубаво, но не е необичайно. Ушатковците и оня.... Златанов... са си го организирали да ни изхвърлят още отпреди мача. Нормално ли ти се вижда на около 3 000 публика да има 300+ полицаи? Като 90%+ сме само да гледаме мач, без да се троши?
За другото си прав - трябваше да има наши стюарди в клетката, за да ги озаптят. Не знам защо нямаше, но беше голяма грешка. И въпреки това и мирни да седяхме ( 20 минути, след като се спря да троши - 25тата минута на мача, ние нищо не правихме и от водометката започна да се вика, на абсолютно мирна публика - "Внимание внимани, публиката на ЦСКА запазете спокойствие") НИЩИЧКО НЕ ПРАВЕХМЕ ПО ТОВА ВРЕМЕ... ) се съмнявам да не си бяха намерили ( както и си намериха ) повод да ни изхвърлят... Лошото е, че можеше да загинат хора заради заповедите на "Златния" ни комисар...

Allein, може да съм против действията на ония с униформите, но такова чудо досега не е било. Защо изтрелвахте ракети по хората на стадиона? Добре, че не уцелихте някой, че можеше и до смъртен случай да се стигне. Според мен истинският проблем бяха сигналните ракети. На Звезда Партизан(ако не се лъжа)имаше смъртен случай точно заради такива...
Защо няма стюарди питай дучето и вашите шефове.
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 28 фев 2011 11:40

Защо червените фенове не се сърдите на Дучето и тия от фен клуба ви , не можел да контролира 3000 човека, ами за какъв чеп е председател на фен клуба на ЦСКА, тия хора ви докарват непрекъснато глоби и наказания, нахлуват на терени, а вие се сърдете на полицията ;)
А за хвърлена ракета имаше убит човек и на Лацио - Рома преди години ...
Изображение

Klaatu
Контакти:

Мнениеот Klaatu » 28 фев 2011 11:47

Не е работа на обикновените фенове да ходят и да се бият с хулиганите. Нито пък е адекватна реакцията на полицията да влезе в сектора и да подкара всички с палките. Рисковете от подобна намеса са по-големи отколкото от хвърлянето на предмети от когото и да било. При положение, че феновете са наблъскани по този начин и няма достатъчно изходи, се създава реална опасност за живота на десетки, даже стотици зрители. Който е запознат с историята по-добре да ме поправи, но при трагедията на Хейзел повечето от жертвите са загинали, защото е нямало накъде да се изтеглят, с тази разлика, че и двете страни в сблъсъка тогава са футболни фенове, а не фенове и полиция. Ако нашата полиция, която трябва да пази реда по стадионите, повтаря една от най-големите грешки в историята на футбола, не знам какви специалисти работят там.

Адекватната реакция в случая беше да изтеглят кордона с десет или петнадесет метра назад, ако някой опита да нахлуе през него - да го арестуват, междувременно да снимат с няколко камери и след мача да идентифицират хулиганите и тогава съдът да им наложи забрана за посещение на спортни мероприятия.

Потребителски аватар
cska - maina

Мнениеот cska - maina » 28 фев 2011 11:50

И какво постигна полицията с тези си действия , нищо , изпратиха хората да чупят витрини и колите в столицата! Ако са искали да предотвратят някакви щети или ексцесии на стадиона, те направиха точно обратното , пуснаха да чупят изнервени по-цяла София! За мен това действие на полицията е малоумно :twisted:
Ако Бог не съществува, животът би бил абсурден. Той не би имал нито смисъл, нито ценност, нито цел. У. Крейг

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 28 фев 2011 11:51

cska - maina написа:И какво постигна полицията с тези си действия , нищо , изпратиха хората да чупят витрини и колите в столицата! Ако са искали да предотвратят някакви щети или ексцесии на стадиона, те направиха точно обратното , пуснаха да чупят изнервени по-цяла София! За мен това действие на полицията е малоумно :twisted:

И ти какво мислиш, че нямаше да трошат и иначе ли :roll:
Изображение

Потребителски аватар
NIKSANA
Контакти:

Re: Полицейски произвол на мача Левски-ЦСКА. Ще има ли оставки?

Мнениеот NIKSANA » 28 фев 2011 11:54

Old_death написа:1.Това ли е най-добрия стадион в София?Кой и как даде лиценз на Герена за мачове в А РФГ?
2.Как ръководството на Левски изпълни наредбите ба БФС за организиране на домакински мач?Защо на гостуващата агитка не бяха предоставени нормални условия за гледане на мача?Защо в клетка за 1500 човека бяха вкарани повече от 3000?
3.Защо полицията не предприе адекватни мерки за извеждане на това зрънце лумпенизирани фенове,а изтласка всички на почивката?
4.Дали това не бе предварително приготвен сценарий за повтаряне на събитията от Мездра като застраховка при евентуална синя загуба?Това е напълно възможно,имайки предвид комбинативността и манипулативността на Тара,въпреки пъвросигналния му модел на поведение!

1. А кой удобри Герена за лига европа?Защо се играха международни мачове от груповата фаза на ЛЕ? УЕФА ЛУДИ ЛИ СА ДА ИМАТ ПО- НИСКИ ИЗИСКВАНИЯ ОТ БФС?
2. И аз мисля, че трябваше да ги вакарат не повече то 2000 човека... но за да се ограничи сблъсаци МЕЖДУ ФЕНОВЕ всички трябваше да са в клетката.. и тук се появи една свиня дето не мога да я търпя, която рева седмици че 3000 билета са малко -> http://www.novsport.com/news132536_1.html (до колкото знам за гостуващият тим се дава 10 или 15% от капацитета на стадиона(такава е и клетката)... което ще рече 2500 3000 души.)
3.Ако си бил на мачове в Г сектор (аз говоря от видяното в Б сектор) когато полицията само се нареди пред сектора с цел предпазна мярка, че феновете са превъзбудени и феновете стават двойно по- наежени само от факта, че са предизвикали вниманието на полицията. Когато са влизали да извдат 2 или 3-ма.. започват псувни ругатни обиди.... представи си сега как изнасят 100 човека и за всеки от тях 3 други започват с разправиите... и така стават нови 300 и става меле.... не можеш да се мушнат 3 полицая сред 200 души(долната част) за да търсят 2-ма счупели ограда...това ще застраши живота на полицаите
4. за мен беше пълен абсурд да гледам как чупят преди да е започнал мача... имаше една добра игра на ЦСКА с заслужена победа (2-ра в историята на този стадион) и те вместо да сенаслаждават и ликуват..дойдоха настроени за вандализъм(така е... 2 месеца не е имало футбол имат да наваксват)
относно -> http://www.7sport.net/7sport/fo_1forum/d6028_4.htm
Харесва ми гледната точка и съм съгласен, че организираните групи карат тези нищожества да се чувстават силни(и в Левски и в ЦСКА и навсякаде)...когато се чувстват защитени от другите, си позволяват волности..ако никой не ги обединява няма и да има толкова много проблеми

голям виновник: некадърни медии, които с хипотезите си дават идеи на лумпените, а и създават очакване за нещо...вместо да се говори колко интересен сблъсак ще се получи..се говори ан 80% за враждата омразата лумпените къде ще трошат от къде да не минаваме, че видиш ли лавина минава от там... и онези си казват... еййй ние сме страшни бе...всяваме страх...йееее най- големите сме... като ни бият полицията ще е виновна..като трошим сме национални герой обръщат ни внимание... кога пак ще ни покажат по ТВ....
аз лично нямам адекватно решение..т.е. имам но няма да бъде приложено никога така, че просто от човек който преди няколко годни милееше да гледа БГ футбол и да ходи по стадиони и т.н. съм станал човек, който се чуди как да се разграничи от простотията на някой хора
"There is a country called Bulgaria, and in this country there is a team called Levski. You may have not heard of it, but there I was born and there I shall die!"
- Georgi Asparuhov to AC Milan representatives

Потребителски аватар
Seichov
Контакти:

Мнениеот Seichov » 28 фев 2011 11:56

Питам аз кой е дал лиценз на стадиона на Левски?От къде феновете на ЦСКА намериха толкова камъни,павета и т.н.?Нормално ли е в сектор на гостуващ отбор,на такова дерби да има толкова предмети които може да доведат до сериозни наранявания?Това стадион ли е или развалина?Как никой не поиска сметка от управата на Левски,защо на стадиона ,в частност сектор Г,е имало толкова камъни?

Потребителски аватар
bigbonusprize
Контакти:

Мнениеот bigbonusprize » 28 фев 2011 12:01

Seichov написа:Питам аз кой е дал лиценз на стадиона на Левски?От къде феновете на ЦСКА намериха толкова камъни,павета и т.н.?Нормално ли е в сектор на гостуващ отбор,на такова дерби да има толкова предмети които може да доведат до сериозни наранявания?Това стадион ли е или развалина?Как никой не поиска сметка от управата на Левски,защо на стадиона ,в частност сектор Г,е имало толкова камъни?

Публиките на Локото, Миньор, Ботев също гостуваха там. Защо нищо не се случи? Защо не целиха полицаите с камъни? Защото не бяха тръгнали с нагласа да рушат и провокират...
Левскар да си, братко, е дума голяма, Левскар да си, братко, е чест!

Върни се в “Архив”