Стана ясен и последният участник в Серия "А" за сезон 2013/2014
Ливорно се завърна в Серия А", след като спечели финалния плейоф в тосканското дерби срещу Емполи с 1:0 на препълнения "Армандо Пичи" с близо 20 000 тифози. Капитанът Паулиньо бе героя за своя тим с гол с глава в 32-ата минута. Домакините имаха нужда само от равенство, за да се завърнат в елита, след като преди няколко дни завършиха 1:1 в дома на Емполи и предвид показателите през сезона имаха предимство. Гостите пък дойдоха със самочувствие, че могат да стигнат до успеха, но невероятен пропуск на Масимо Макароне в 22-ата минута, който от един метър на празна врата сбърка ги отказа.
Така Ливорно стана третия състав след Сасуоло и Верона, който ще играе догодина в Серия "А", а Палермо, Сиена и Пескара пък ще се подвизават в Серия "Б".
Ливорно се завърна в италианския елит след три години пауза. Тосканците изпаднаха през 2009/2010 година, а година по-рано бяха спечелили промоция.
На трибуните днес бяха италианските национали Алесандро Диаманти от Болоня и Джорджо Киелини от Ювентус, които са бивши играчи на клуба и се радваха за успеха.
Интересното е, че днес Ливорно постигна първия си успех от четири мача в плейофите, след като досега имаше три равенства 1:1. Първо две такива с Бреша, но предвид предимството, че завърши трети в редовния сезон продължи напред.
Голмайсторът Паулиньо пък вкара три от четирите гола в плейофите за тосканците. Днешното попадение на бразилеца бе 23-о от 47 мача за сезона.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=vnhddR2mA64[/youtube]
Serie "A"(Сезон 2012/2013)
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: Serie "A"(Сезон 2012/2013)
Някой правила в Италия са меко казано идиотски. Още малко да върнат хвърлянето с монета и така да определят победителя в плейофите 

[rimg]https://media.giphy.com/media/9vIL25IitVIoU/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]
[rimg]https://media.giphy.com/media/UuWYtmkzvT68w/giphy.gif[/rimg]
[rimg]https://media4.giphy.com/media/GCp2YAIRzqV9K/200.gif#19[/rimg]
- JackPackage
- Контакти:
деба...аз бях за Баджовците 

delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....
[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]
Аххх комунягите са опасни, и аз исках Емполи, но шанс..от трите новодошли отбори, очаквам Верона да се представят на ниво.
Собственикът на Палермо Маурицио Дзампарини обяви официално назначението на Дженаро Гатузо като наставник.
„Гатузо ще бъде нашият треньор за следващия сезон“, заяви президентът. „Мога да го потвърдя официално. Скоро ще има изявление и от страна на клуба по този въпрос.“
„Щастливи сме, че толкова важна личност като Гатузо ще стои на пейката ни, защото той е написал важни глави в историята на италианския футбол. Уверен съм, че със страхотния си опит той веднага ще ни върне в Серия А.“
Гатузо започна миналия сезон като футболист на швейцарския Сион, но през втория полусезон временно зае треньорския пост в отбора за 10 мача.
„Гатузо ще бъде нашият треньор за следващия сезон“, заяви президентът. „Мога да го потвърдя официално. Скоро ще има изявление и от страна на клуба по този въпрос.“
„Щастливи сме, че толкова важна личност като Гатузо ще стои на пейката ни, защото той е написал важни глави в историята на италианския футбол. Уверен съм, че със страхотния си опит той веднага ще ни върне в Серия А.“
Гатузо започна миналия сезон като футболист на швейцарския Сион, но през втория полусезон временно зае треньорския пост в отбора за 10 мача.
- Авалокитешвара
- Контакти:
tevez написа:Собственикът на Палермо Маурицио Дзампарини обяви официално назначението на Дженаро Гатузо като наставник.
Сигурно е имал предвид за лятната подготовка. Все пак не се сменят толкова треньори за толкова кратко време, ако водеха по цял сезон всичките

По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар
Юлий Цезар
Удължиха трансферния прозорец в Италия
Шефовете на Италианската футболна федерация взеха решение да удължат летния трансферен прозорец до 2 септември, както е в повечето големи първенства в Европа. Така клубовете вече ще могат да привличат и продават футболисти във времето от 1 юли до 2 септември, а не както досега до 31 август.
В същото време обаче, шефовете на италианския футбол не приеха предложението за премахването на ограничението за привличане на играчи извън Европейския съюз. Така се запазва досегашното правило, че отборите имат право да имат в състава си само двама футболисти извън ЕС.
"Проблемът с футболистите извън ЕС не е в количеството, а в качеството. Нашата цел с това правило е да накараме отборите да привличат само футболисти от най-висока класа", заяви по този повод президентът на федерацията Джанкарло Абете.
От футболната централа също така запазиха правилото, че два различни клуба могат да имат един и същ собственик, стига да играят в различни нива на италианския футбол. Това се отнася главно за президента на Лацио Клаудио Лотито, който издържа и Салернитана - клуб от трета дивизия.
Шефовете на Италианската футболна федерация взеха решение да удължат летния трансферен прозорец до 2 септември, както е в повечето големи първенства в Европа. Така клубовете вече ще могат да привличат и продават футболисти във времето от 1 юли до 2 септември, а не както досега до 31 август.
В същото време обаче, шефовете на италианския футбол не приеха предложението за премахването на ограничението за привличане на играчи извън Европейския съюз. Така се запазва досегашното правило, че отборите имат право да имат в състава си само двама футболисти извън ЕС.
"Проблемът с футболистите извън ЕС не е в количеството, а в качеството. Нашата цел с това правило е да накараме отборите да привличат само футболисти от най-висока класа", заяви по този повод президентът на федерацията Джанкарло Абете.
От футболната централа също така запазиха правилото, че два различни клуба могат да имат един и същ собственик, стига да играят в различни нива на италианския футбол. Това се отнася главно за президента на Лацио Клаудио Лотито, който издържа и Салернитана - клуб от трета дивизия.
Икарди преминава медицински прегледи в момента и трябва днес или утре да подпише договор с нас 

Абе искам да направя тема за новия сезон, а ми изкарва, че съм можел само най-много два URL адреса да ползвам в цялата тема, а я правя като миналогодишната, просто съм махнал отборите, които изпаднаха в серия Б и добавих новите...някой нещо да знае по въпроса?
Мнението Ви съдържа прекалено много URL адреси. Максималния позволен брой URL адреси е 2.
Мнението Ви съдържа прекалено много URL адреси. Максималния позволен брой URL адреси е 2.
Не знам дали сте чули, но все по-упорито се говори за интерес на Сити към Фараона, като в евентуалната сделка се включва и Тевес.
Стефан е казал, че е поласкан, но иска да остане в Милан...
Стефан е казал, че е поласкан, но иска да остане в Милан...
"Свестните у нас считат за луди, глупеца вредом всеки почита".