Гавра с комунистическата история

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Re: Гавра с комунистическата история

Мнениеот Viktor4o_Rs » 19 юни 2011 23:43

wicked1913, поздравления за коментара :) В тази връзка, моята прабаба, Бог да я прости, ми разправяше как когато болшевишката армия влиза в Русе, един монголоиден червеноармеец влязъл в къщата и после в тоалетната, защото го помислил за кокошарник, не бил виждал никога затворена тоалетна ...
Дядо ми, ветеран от войната, ми е разказвал за впечатленията си от немската армия, още когато минават през България, за да нападнат Гърция - чисти, спретнати, млади момчета, бръснещи се всеки ден, с лъснати като огледало ботуши, абе само суперлативи ;) Дядото на един приятел пък е разправял, че като са минавали през Трявна с влакове са хвърляли козунаци на хората. Съответно на другия полюс е Червената армия, мръсни, невъзпитани, мародери и пияници, с некадърни генерали, които 5 пари не са давали за своите войници, камо ли за българските ... Впрочем, бащата на моят дядо и чичо му са убити без съд и присъда, заради това че са били търговци, вземат им къщата, дядо ми е изселен и е лежал по лагери и затвори ... Мога до утре да пиша, но няма смисъл, комуноидите няма да разберат ;)
Изображение

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 19 юни 2011 23:49

Благодаря,подобно.
Не ми се пишеше изобщо но реших да си размърдам пръстите малко по клавиатурата,защото ако не друго то комунистическата идеология има много добра пропаганда, и е доста жалко,че вследствие от нея много хора им се връзват на приказките,че едвали не това е било най-великата България за всички времена :mrgreen:
Ще дойде момента,ще има време за разплата срещу тези човекоподобни извършили толкова много престъпления срещу човечеството :!:
фалшива коса - фалшив футбол!

Потребителски аватар
milan199440barca
Контакти:

Мнениеот milan199440barca » 19 юни 2011 23:54

Големи сте и двамата! С тези спорове в темата за комунизъм и антикомунизъм, фашизъм и антифашизъм, нацизъм и антинацизъм отидохте твърде далече! След като въпросното действие е изкуство, то ми се ще да ви видя реакциите при едно евентуално прилагане на въпросното изкуство върху личните ви автомобили или пък собствените ви домове. От желанието да се доказвате един на друг, никой не се сети да признае, че подобни работи говорят за липса на възпитание. Като толкова не искате този паметник, защо не организирате едно протестно шествие по въпроса или пък не се опитате да предизвикате референдум по въпроса? И въобще не ми придавайте "мурафети", че видиш ли авторите на този графит са действали от чувство на обида за неправда от присъствието на паметника и това не ги прави вандали. Те може и представа да си нямат от причината за съществуването му, но пък сигурно им се е сторил страшно подходящ за разгръщане на "творческите" им наклонности. Смятам, че е грозно да виждаме графити по този и други паметници, стени на сгради, хотели, влакове, автобуси и прочие. Като толкова им се твори на подобни хора, то да използват лист, платно или пък стените на собствените си домове. Хем ще могат и билетчета да продават на ценителите на способностите им.

Всеки има право на мнение. Аз се радвам, когато видя талантливи артисти на улицата - било то музиканти, танцьори, мимове, художници. Има разлика между графит и графит. Ако разчиташ във всеки само "К*р за ..." или "Смърт за ..." - жалко. И не всеки творец изпитва нуждата да продава билетчета, защото не всеки творец е женен за Гала. Щом толкова ви харесват сивите цветове - радвайте се. В България е пълно със сивота. Колкото до протестните шествия и референдума - защо ли няма такива? Ами, защото има семки. Аз лично съм бил на едно. След убийството на студента пред "Амнезия". И се срамувам от това, но ако някой направи нещо креативно и красиво на фасадата на моя дом ще се зарадвам. Ако пише "К*р за ..." ще го изтрия.
Don't drink and drive, don't smoke and fly, take LSD and TELEPORT!!!

Neo M
Контакти:

Мнениеот Neo M » 20 юни 2011 00:16

milan199440barca написа:
Големи сте и двамата! С тези спорове в темата за комунизъм и антикомунизъм, фашизъм и антифашизъм, нацизъм и антинацизъм отидохте твърде далече! След като въпросното действие е изкуство, то ми се ще да ви видя реакциите при едно евентуално прилагане на въпросното изкуство върху личните ви автомобили или пък собствените ви домове. От желанието да се доказвате един на друг, никой не се сети да признае, че подобни работи говорят за липса на възпитание. Като толкова не искате този паметник, защо не организирате едно протестно шествие по въпроса или пък не се опитате да предизвикате референдум по въпроса? И въобще не ми придавайте "мурафети", че видиш ли авторите на този графит са действали от чувство на обида за неправда от присъствието на паметника и това не ги прави вандали. Те може и представа да си нямат от причината за съществуването му, но пък сигурно им се е сторил страшно подходящ за разгръщане на "творческите" им наклонности. Смятам, че е грозно да виждаме графити по този и други паметници, стени на сгради, хотели, влакове, автобуси и прочие. Като толкова им се твори на подобни хора, то да използват лист, платно или пък стените на собствените си домове. Хем ще могат и билетчета да продават на ценителите на способностите им.

Всеки има право на мнение. Аз се радвам, когато видя талантливи артисти на улицата - било то музиканти, танцьори, мимове, художници. Има разлика между графит и графит. Ако разчиташ във всеки само "К*р за ..." или "Смърт за ..." - жалко. И не всеки творец изпитва нуждата да продава билетчета, защото не всеки творец е женен за Гала. Щом толкова ви харесват сивите цветове - радвайте се. В България е пълно със сивота. Колкото до протестните шествия и референдума - защо ли няма такива? Ами, защото има семки. Аз лично съм бил на едно. След убийството на студента пред "Амнезия". И се срамувам от това, но ако някой направи нещо креативно и красиво на фасадата на моя дом ще се зарадвам. Ако пише "К*р за ..." ще го изтрия.

Нямам против да се радваш на всякакви форми на изкуството, но тук въпроса опира до един вид посегателство върху чужда собственост и до самосъзнание. На теб може да ти е сиво, но на човека, чиято къща евентуално ще бъде изрисувана може и да не му допада да има графити по фасадата си. Никой обаче от коментираните хора на изкуството няма да попита собственика на "полето за изява" дали иска или не. Нито пък ще му покрие разходите от заличаването на творението след това.
Колкото до референдума и шествията- като гледам в този форум има достатъчно хора, които смятат, че конкретния паметник трябва да се премахне. Та предполагам, че може и да успее едно едно такова начинание. Освен това ти посочих два варианта за действие, които се припокриват с това, което би трябвало да означава демократични методи в подобни ситуации. Ако ти и другите смятате, че не вършат работа, то можете да намерите и други. Всеки случай графитите не са решението.

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 20 юни 2011 00:32

1.След като България е на страната на Германия и губи войната,плаща ли репарации с пари или територии на съседните държави,където нашите войски са били окупационни?Ако не,чия заслуга е това?След като сме допуснали немски войски на наша територия,с какво право протестираме срещу действията на Съветската армия?
2.Кой поиска от България да изпрати евреите в концлагери?Съветската Армия или "културните нацисти"?
"Германската военна машина на Балканите е задвижена. В началото на 1941г. в Румъния се намират около 500 000 хитлеристки войници, които чакат сигнал за война с Югославия и Гърция. На пътя на тази огромна сила стои България. Правителството на Богдан Филов дава съгласие за присъединяване към Тристранния пакт и на 1 март 1941г. въвлича страната във войната като съюзник на фашистка Германия. България окончателно губи своя неутралитет. В края на 1941г. под натиска на Германия страната ни обявява символична война на Англия и САЩ."
Има ли право СССР да ни третира като враг?ИМА!
Ето ви още малко за "културните нацисти":
"По подобие на хитлеристите, българските властници започват да прокарват фашистки закони. На 24 декември 1940г. НС гласува закон за защита на нацията, който поставя българските евреи вън от законите на страната. През 1942г. по настояване от Берлин, правителството засилва тяхното преследване и ограничава и премахва гражданските и човешките им права. През 1943г. от София в провинцията са интернирани 25 000 евреи.
Държавата облага евреите с еднократен данък върху тяхното имущество, който е толкова голям, че много хора се разоряват, след като го платят. Цялата дейност, свързана с преследването на евреите, се ръководи от специално създадена институция - комисарство по еврейските въпроси."
Тези хора от Съветската Армия ли са пострадали или от "културните нацисти"?
"Опитът на фашистка Германия да наложи изпращането на българските евреи в концентрационни лагери, не успява. На това злодеяние категорично се противопоставя българската демократична общественост, с чието мнение се съобразява и цар Борис III. Така България става една от малкото европейски държави, успяла да спаси своите евреи.
Друга е съдбата на евреите в т.нар. нови територии /Западна Тракия и Македония/. В началото на 1943г. българските власти събират над 11 000 евреи в предварителни лагери и според предварително подписано споразумение с Германия ги изпращат в концентрационни лагери."
Тези хора от Съветската Армия ли са пострадали?

Потребителски аватар
wicked1913
Контакти:

Мнениеот wicked1913 » 20 юни 2011 00:47

... Няма смисъл да спора с тиква ;)
Добре,айде коментирай българските жертви,ние сме БЪЛГАРИ,не еврей,не сме руснаци, а БЪЛГАРИ,колкото и да не ти се иска, мен ме вълнува това,че са ни посегнали по особено жесток начин.
Като си голям защитник на правата на човека коментирай останалото,или можеби не ти е изгодно, или можеби ти си някой от тези доносници,които за да са изрядни пред партията майка са набедили десетки човешки животи,на сънародници,че да са партиици за пример :lol:
Срам и позор сте,вие защитниците на комунистите,всички се нахвърлят върху Германците,добре като сте толкова изрядни защо не коментирате комунистическите организации,които съществуват и до ден днешен? Или пак не ви е изгодно това, за всичко са виновни нацистите,които са преследвали горките евреи ?
Имам и още един личен пример,засягащ евреите в България,специално 1 семейство,което е било спасено от мой роднина - доста добро благодарство за жеста получихме от тези чифути,няма що ... не искам да конкретизирам защото няма да ми е приятно да си кажа това,но просто съмнявам се някой от мен да научава що за стока са еврейте !!!
фалшива коса - фалшив футбол!

Дърво без корен

Мнениеот Дърво без корен » 20 юни 2011 06:36

milan199440barca написа:

Никаква разлика няма между графит и графит, когато не е направен на специално отредено за това място.В Русе преди няколко години поставиха на няколко места в града стъклени витрини с цветни карти на града-беше нещо наистина красиво и удобно.Познай колко от тях все още съществуват във вида, в който са били поставени-и това все от художници-любители, или от "герои", показващи силата на примитивният си ум.Тези табла да не са били комунистически?А изрисуваните тролейбуси и автобуси, изпочупените и изрисувани, и облепени с какво ли не спирки на градския транспорт?!Затова и ви казах по-горе:Постройте нещо със собствените си ръце или средства, а след това си го шарете с графити колкото ви душа иска, но да проявяваш непоискано "творчество" върху чужда собственост и върху чужд труд е най-малкото неуважително.Дори по-точната дума е - проява на висша форма на простотия!

ПП-Много ще съм ти благодарен, ако ми кажеш как се трие графит от стената на сграда, освен с ново пребоядисване на въпросната стена?А от пътен знак как се трие?

Потребителски аватар
MCMXIII
Контакти:

Мнениеот MCMXIII » 20 юни 2011 08:23

blue avalanche, ако толкова те дразни това рисуване, пък ходи го почисти. Само мрънкаш тук.
[center][wrapimg=]http://www.img-share.eu/main/download_image/1913fxPMh3F.jpg[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
blue avalanche
Контакти:

Мнениеот blue avalanche » 20 юни 2011 09:00

MCMXIII написа:blue avalanche, ако толкова те дразни това рисуване, пък ходи го почисти. Само мрънкаш тук.

И колко коментара съм "измрънкал" по темата?
По тази логика-като толкова ти харесва-има още паметници за "изографисване"-можеш да почваш.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 20 юни 2011 09:04

Viktor4o_Rs написа:... Впрочем, бащата на моят дядо и чичо му са убити без съд и присъда, заради това че са били търговци, вземат им къщата, дядо ми е изселен и е лежал по лагери и затвори ... Мога до утре да пиша, но няма смисъл, комуноидите няма да разберат ;)

Това как може да се коментира, или това, как е третиран дядо ми като свещеник, или списъците с проверени имена на огромен брой избити свещеници?! Как може да бъде коментиран тоталния геноцид над предприемачите, интелигенцията и отнемането на частната собственост?! Как може да се квалифицират зверските изтезания на невинни хора по лагери и затвори?! Това не са частни случаи, а политика към всеки, който по един или друг начин е бил в несъответствие със системата (например свещениците). Как може да се забравя факта, че при опит да се напусне страната се стреляше "на месо"?! Как ще се коментира отнетата свобода на човека, дори за нещата, които говори?! За запазим паметник, който е символ на жестокости, на смърт, на отнемане на правото на живот, на собственост и убиване на духовността на нацията?! За кое по точно? Този паметник и подобните нему и изписаното по тях, дават тотална дезинформация за моментите в историята. Там не пише на какво са носител. И като минат децата покрай тях и се зачетат в написаното по тях, как видиш ли героите загинали "геройски" в битка с фашизма и капитализма, това даже не е смешно! Това е жалко и показва нивото, на което сме като цяло! Радостно е, че все пак има хора, които искат да знаят и се ограмотяват, както и все повече се замислят!
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Върни се в “Архив”