2022 Playoffs

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Buck32
Контакти:

Re: 2016

Мнениеот Buck32 » 25 апр 2022 22:02

MomciloGavric написа:Тя конкретната ситуация си е идентична

Сигурно не се изразявам ясно или ти имаш проблем да разбереш сравнително прост текст, или, което е най-вероятно, предпочиташ да се придържаш към типичното си поведение и да се правиш на луд отговаряйки не на това, което ти казват, а на това, което ти изнася. Поне за тази вечер за последно - не говоря за седмия мач. Говоря за четвъртия, когато Леброн, без да има нужда, тръгна да прескача Дреймънд, който беше паднал. В тази ситуация според мен Грийн не направи нищо, което да налага отстраняването му. Това е, не съм правил обобщения на цялостното му поведение през плейофите или през кариерата му.

pan_Joro

Магарето

Мнениеот pan_Joro » 25 апр 2022 22:07

Е, знаем си го, не е от най-чистите играчи, но... В прякото предаване не се видя много добре какво точно се случва. Преди малко изгледах над 20 повторения на ситуацията (на бавен ход и със стоп-кадри) и не видях никъде Грийн да бърка в очите на Йокич. Простите му докосват бузата на Йокич, но не и очите. Разбира се, Кольо се затръшка като луд. Тя целта беше ясна – да се провокира Грийн и да го изгонят. Нацелиха и Клей – не съм гледал повторно неговите ситуации, но още по време на мача поне 2 фала ме усъмниха. Целта беше постигната – двамата добри защитници на ГСУ играха последните минути с по 5 фала и това се отрази.
НЕма начин да нЕма начин!

MomciloGavric

2016

Мнениеот MomciloGavric » 25 апр 2022 22:08

Аз ти казвам, че той на няколко пъти прекрачваше правилата, та накрая се наложи да му врътнат наказание. В серията срещу Оклахома не помня да са го наказвали... Не си измисляй причина да оправдаеш титлата на Кавалиърс.
Всичко,което говорят за войната е лъжа.Да си смел не е никаква добродетел.Който успее да запази хладнокръвие в този хаос,не е нормален.Ако един войник има късмет,той ще умре още на първия ден,за да не гледа,как един по един загиват неговите другари.

pan_Joro

Съдии и критерии

Мнениеот pan_Joro » 25 апр 2022 22:39

Ще ви дам за анализ 2 случая с идентични ситуации:

Случай 1 – Торонто-Филаделфия. Сиакам се е затворил до страничната линия, обръща се и се вдига напред (после се оказа, че кракът му бил върху дъгата). Ръката му следва естествения си ход. В това време отстрани Тобиас Харис натриса муцуната си в лакътя на Сиакам, пада назад и се започва да се тръшка. Съдиите обаче отсъждат фал в защита, въпреки удара в лицето.

Случай 2 – Денвър-ГСУ (мач 3). Първа атака на ГСУ в началото на част 3. Грийн се вдига за стрелба с табло. Ръката му се разгъва нормално, за да изпълни стрелбата и да отбележи. В този момент играч на Денвър се нанизва на лакътя на Грийн и хоп – фал в нападение.

Ситуациите са напълно идентични, но в единия случай се свири едно, а във втория – друго. Очевидно критериите на съдиите са различни (или предпочитанията). Ако нещо ме накара съзнателно да спра да гледам баскетбол, това ще е съдийството…

Buck32
Контакти:

Re: Магарето

Мнениеот Buck32 » 25 апр 2022 23:10

pan_Joro написа:Е, знаем си го, не е от най-чистите играчи, но... В прякото предаване не се видя много добре какво точно се случва. Преди малко изгледах над 20 повторения на ситуацията (на бавен ход и със стоп-кадри) и не видях никъде Грийн да бърка в очите на Йокич. Простите му докосват бузата на Йокич, но не и очите.

Тоест, ти виждаш четирите му пръста отстрани на бузата и приемаш, че той си е прибрал палеца, в неестествена позиция за ръката?Понеже този палец отива точно в дясното око.

pan_Joro

Мнениеот pan_Joro » 25 апр 2022 23:16

Buck32 написа:Тоест, ти виждаш четирите му пръста отстрани на бузата и приемаш, че той си е прибрал палеца, в неестествена позиция за ръката?Понеже този палец отива точно в дясното око.

Този палец отива точно до дясното око, но не и в него. Но на самия мач и аз си помислих, че има бъркане.

Buck32
Контакти:

Мнениеот Buck32 » 25 апр 2022 23:35

pan_Joro написа:Този палец отива точно до дясното око, но не и в него. Но на самия мач и аз си помислих, че има бъркане.

Къде до него? В носа? Или Грийн изобщо не го е докоснал:) Не че има значение - така или иначе не му свириха неспортсменско нарушение. Техническият му беше понеже се бутаха с Гордън. Ако беше спрял и това нямаше да получи.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Re: 2022 Playoffs

Мнениеот rhaegar » 25 апр 2022 23:39

Въпросът според мен не е дали буквално му бърка в окото, а дали посягането е умишлено или не. Аз не съм гледал повторения след мача, на момента ми се видя че по-скоро не е и така прецениха и съдиите. Възможно е и да греша, разбира се.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

MomciloGavric

!

Мнениеот MomciloGavric » 25 апр 2022 23:42

rhaegar написа:Въпросът според мен не е дали буквално му бърка в окото, а дали посягането е умишлено или не. Аз не съм гледал повторения след мача, на момента ми се видя че по-скоро не е и така прецениха и съдиите. Възможно е и да греша, разбира се.

Това пък какъв въпрос е ? Да не би да му е за първи път на Магарето ?
Всичко,което говорят за войната е лъжа.Да си смел не е никаква добродетел.Който успее да запази хладнокръвие в този хаос,не е нормален.Ако един войник има късмет,той ще умре още на първия ден,за да не гледа,как един по един загиват неговите другари.

Buck32
Контакти:

Re: 2022 Playoffs

Мнениеот Buck32 » 26 апр 2022 00:20

rhaegar написа:Въпросът според мен не е дали буквално му бърка в окото, а дали посягането е умишлено или не. Аз не съм гледал повторения след мача, на момента ми се видя че по-скоро не е и така прецениха и съдиите. Възможно е и да греша, разбира се.

Според официалната формулировка имало не *smack to the face", а по-скоро "fingertips to the face". Все едно, минала работа.
Интересно ми е обаче, сега, като Леброн каза, че спира с баскетбола, кого ще подкрепя Момчило.

Върни се в “Архив”