Куба-България Битка за полуфинал

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
deepblue1963

Re: Куба-България Битка за полуфинал

Мнениеот deepblue1963 » 07 окт 2010 14:48

mistreated написа:Пак ще повторя, като за малоумни. Пиша по тема, по която съм компетентен! Не мога да коментирам нито баскетбол, нито художествена гимнастика, нито борба. Тези спортове мога само да ги гледам и то само, когато участват български отбори или спортисти. Не съм тръгнал да разяснявам защо Станка Златева не е спечелила олимпийска титла, просто защото нямам какво да кажа. Тази тема е за волейбол, пиша тук, защото съм компетентен в този спорт. Гледам много волейбол, не само на национално, но и на клубно ниво. Ако ти нямаш компетенцията да кажеш нещо за този спорт, просто не пиши. Продължаваш да затвърждаваш мнението ми, че не си наред нещо с главата.

Не се искат специални знания по волейбол,за да разбере някой,че нашите "легионери" с един куп мачове от шампионати,Световни лиги,олимпиади зад гърба си(само Вл.Николов има повече мачове от всички кубинци,взети заедно) бяха победени от едни момчета(на по 17,18,19г.) от Куба,която НЕ Е по-развита икономически от България.И за това няма никакво оправдание!Гледах как играха кубинците при мачбол за България и как играхме ние при техния мачбол.Разликата беше очевидна и за НЕспециалисти.И не ние виновен шанса(говорите за него сякаш е някакъв одушевен предмет),нито Бразилия,нито съдията,нито психиката(тя не е ли част от качествата на един спортист),нито пропуска на Алексиев(мача не се състои от едно разиграване).Всички тук потривахте ръчички,как Куба щели да бъдат изморени,пък ние с един ден почивка повече и глей кво става...Ти,компетентния,разбрали кой от двата отбора беше почивал ден повече?Щото аз,НЕкомпетентния,не схванах.Ама какво ти разбирам аз...
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

cvetan
Контакти:

Re: Намразих ги тия кубинци

Мнениеот cvetan » 07 окт 2010 14:51

СВОБОДЕН написа:Намразих ги снощи тия. Знаете ли. Няма как да е иначе. Те ни отнеха радостта която заслужавахме. А сега кой знае какво ще пишат във вестниците им. Как социализмът бил доказал, че е по добър, и как българите били наказани, че са се отказали от него. Нали си спомняме едно време как в такъв стил пишеше "Работническо дело". След толкова десетилетия труден преход от комунизъм към пазарна икономика, народът ни имаше нуждаеше от някакава положителна емоция в спорта. Е, няма как да стане във футбола. Остава волейбола. И какво, все най-големите помияри ни прецакват. Русия, Сърбия, Куба. Отврат.

Не забравяй , че това им е резервния състав, предния избяга целия преди 2-3 години , и те почнаха да градят нов. Куба спечели заслужено , но ние можехме да ги излъжем - защото също заслужаваме достойно класиране

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 07 окт 2010 14:51

cvetan написа:За мен, това беше най-хубавия мач на това световно. Не съм гледал Русия -Сърбия, може и той да е бил на това ниво.
Факт е ,че с три загуби няма как да сме медалисти. Не е правилно и с две загуби да стигаш до полуфинал. СНе е логично и да губиш с 10т и след това да печелиш с 3-0.
така че стана най-логичното: 3 загуби 5-8мо място.
това е статистика
А плихологията - това е чалга испълнението на Тошко. Защо тръгна да става герой на мача? - ами защото си е такъв. то зато и Левски не може да направи нищо в последните години, щото го окупираха такива като него. Иначе момчето направи страшно израстване, и бе герой в последните срещи на национала. И тъкмо да си взема думите назад (че тошко не става за национала) и той се върна там от къдзето е тръгнал.
Явно исхода е един. до 19г в родното първенство и после като Митко Бербатов - чупката да се учиш да играеш, ама някъде на запада , а не на исток или север. щото от игри в Полша , Русия и Гърция файда няма. Италия - това е школата на съвременния волейбол.Аз бих се радвал да имаме първенство пълно с ветерани и хлапаци - завързано - за чеест и слава, а родните звезди да ги гледам на световните форуми. Но ако може всичките талантливи хлапетии да се изгонят да играят в чужбина , за да не правят Тошкови изпълнения в едииствения възможен момент кожгато можехме да победим бъдещия световен шампион.....

В кои "западни отбори" играят кубинците?
С грешката на Алексиев мачът свърши,така ли?Не бяхме ли ние,които спечелихме следващия гейм и поведохме с 2-1?
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 07 окт 2010 14:56

deepblue1963 написа:
mistreated написа:Пак ще повторя, като за малоумни. Пиша по тема, по която съм компетентен! Не мога да коментирам нито баскетбол, нито художествена гимнастика, нито борба. Тези спортове мога само да ги гледам и то само, когато участват български отбори или спортисти. Не съм тръгнал да разяснявам защо Станка Златева не е спечелила олимпийска титла, просто защото нямам какво да кажа. Тази тема е за волейбол, пиша тук, защото съм компетентен в този спорт. Гледам много волейбол, не само на национално, но и на клубно ниво. Ако ти нямаш компетенцията да кажеш нещо за този спорт, просто не пиши. Продължаваш да затвърждаваш мнението ми, че не си наред нещо с главата.

Не се искат специални знания по волейбол,за да разбере някой,че нашите "легионери" с един куп мачове от шампионати,Световни лиги,олимпиади зад гърба си(само Вл.Николов има повече мачове от всички кубинци,взети заедно) бяха победени от едни момчета(на по 17,18,19г.) от Куба,която НЕ Е по-развита икономически от България.И за това няма никакво оправдание!Гледах как играха кубинците при мачбол за България и как играхме ние при техния мачбол.Разликата беше очевидна и за НЕспециалисти.И не ние виновен шанса(говорите за него сякаш е някакъв одушевен предмет),нито Бразилия,нито съдията,нито психиката(тя не е ли част от качествата на един спортист),нито пропуска на Алексиев(мача не се състои от едно разиграване).Всички тук потривахте ръчички,как Куба щели да бъдат изморени,пък ние с един ден почивка повече и глей кво става...Ти,компетентния,разбрали кой от двата отбора беше почивал ден повече?Щото аз,НЕкомпетентния,не схванах.Ама какво ти разбирам аз...

Много си зле, човече, ама много. Дори няма да си направя труда да ти обяснявам защо са ти невероятно глупави въпросите, да не говорим за отговорите, които сам си даваш. Само ще ти кажа вместо да пишеш щуротии по цял ден из форумите, да седнеш и да поучиш малко правопис и граматика. Защото каквито ти размислите, такова ти и писането.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Re: Намразих ги тия кубинци

Мнениеот СВОБОДЕН » 07 окт 2010 15:03

cvetan написа:
СВОБОДЕН написа:Намразих ги снощи тия. Знаете ли. Няма как да е иначе. Те ни отнеха радостта която заслужавахме. А сега кой знае какво ще пишат във вестниците им. Как социализмът бил доказал, че е по добър, и как българите били наказани, че са се отказали от него. Нали си спомняме едно време как в такъв стил пишеше "Работническо дело". След толкова десетилетия труден преход от комунизъм към пазарна икономика, народът ни имаше нуждаеше от някакава положителна емоция в спорта. Е, няма как да стане във футбола. Остава волейбола. И какво, все най-големите помияри ни прецакват. Русия, Сърбия, Куба. Отврат.

Не забравяй , че това им е резервния състав, предния избяга целия преди 2-3 години , и те почнаха да градят нов. Куба спечели заслужено , но ние можехме да ги излъжем - защото също заслужаваме достойно класиране
Все тая кои са били преди. Това е отборът им сега и точка. Загуба от Куба не се приема за нормална.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 07 окт 2010 15:14

cvetan написа:Факт е ,че с три загуби няма как да сме медалисти. Не е правилно и с две загуби да стигаш до полуфинал.
Това е въпрос на регламент и е проблем на тези които са го решили така. С една забита топка можехме да сме и шампиони. Това е. Ние не сме точно такава малка страна за каквато тръбим, че сме, но не сме и такава която да мачка всички във волейбола. Може би скоро няма да имаме такъв шанс, за това и грешката на Алексиев е непростима. Ще му тежи цял живот. За него това е краят. С тази забита топка убивахме кубинците. Те губеха гейма и мача. А с грешката му се съвзеха и направиха ас. Ако не беше тази грешка, нямаше да изпълняват и сервиз. Отделно, че изтървахме доста възможонсти в четвъртия гейм който си беше наш. А и за пратените от Жеков топки в мрежата от сервиз също няма оправдание. Казват, че бил контузен. Ами като е контузен, да не играе. Ама щели сме да паднем без него. Ами добре, да не храним тогава надежди, да си бяхме паднали с три на нула и да не гледам тъпия мач.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 07 окт 2010 15:19

mistreated написа:
deepblue1963 написа:

Много си зле, човече, ама много. Дори няма да си направя труда да ти обяснявам защо са ти невероятно глупави въпросите, да не говорим за отговорите, които сам си даваш. Само ще ти кажа вместо да пишеш щуротии по цял ден из форумите, да седнеш и да поучиш малко правопис и граматика. Защото каквито ти размислите, такова ти и писането.

"Дори няма да си направя труда да ти обяснявам защо са ти невероятно глупави въпросите..."
Да не би да е,защото нямаш отговори?
Айде още малко статистика:
Вл.Николов-140 мача с национала Бре Банка Ланути
Жеков -81 Патрон Патра
Салпаров -107 Динамо М
Казийски -74 Тренто
Алексиев -61 Локомотив Из
------------------------------------------------------
Леон -24 Сантяго
Леал -36 Ла Хавана
Камехо -33 Сиудад Хавана
Сепеда -30 Санкто Спиритус
Симон -38 Сиудад Хавана
----------------------------------------------------------------
Още статистика?Или за "компетентните" всичко е ясно?

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 07 окт 2010 15:35

Минаха повече от 12 часа и страстите би трябвало да са поутихнали... Моля, престанете да хулите по треньора и играчите! Играхме равностойно, да не кажа, че играхме по-добре от Куба... просто късметът в края на втория гейм ни обърна гръб...Топка, която Алексиев я е правил и ще я прави още стотици пъти в тренировки и други мачове, я сбърка снощи... за съжаление в най-неподходящия момент :( Но не искам да хвърлям вината върху Алексиев....... Не съм съгласен с мнението на Николов, че е едва ли не адашът ми е провалил националния снощи... Подвластен на емоциите след мача, капитанът се изказа остро за някой състезатели....просто не му приляга :| Да, направи добри сервиси и атаки, но той не беше безгрешен: пусна топки, които бяха удобни за атака, на няколко пъти срещна лошо... не е нормално да хвърля вината само в/у Алексиев ... Поздравявам Жеков, че излезе и изигра целия мач, но на моменти взе грешни решения кого да търси за атака...Казииски и центровете не посрещаха достатъчно добре, за да можем да използваме по-често центъра на 1-ва линия... Но в мача нито 1 път не опитахме атака от зона 6 (пайп) :| На моменти ръцете на разпределителя ни като че ли се "вдървяваха" :( И пак се връщам на това, че... късметът ни изневери във важни моменти....Колко атаки на кубинците успяха да минат през тройния ни блок и то м/у ръцете на 1 блокировач :idea: Както и да е, Световното продължава и трябва да се преборим за 5-тото място !!! Успех момчета!

А на разбирачите, които хулят по треньора и по играчи, мога да им кажа да си затворат устите малко.... Ако толкова много умеят и като състезатели, и като треньори да ми пишат на ЛС... Лично поемам отговорността да им издигна кандидатури в БФВ !!!!

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 07 окт 2010 15:57

Най-сетне това заприлича на форум, а не на клуб за хвалебствия. Хубаво е, че все повече хора свалиха розовите очила и погледнаха реалността. А тя е, че нито Куба са толкова силен отбор, нито нашите са толкова фантастични, мъжествени и т.н., нито което и да било между 5-то и 8-мо място не е чак толкова престижно. Аз винаги ще подкрепям всеки отбор, сложил герба на гърдите си, дори да е по джаги или дартс, но никога няма да спра да бъда реалист. В настоящия момент, при тези обстоятелства, с кошницата, с която тръгнахме за Италия, отпадането от голямата четворка е неуспех, да не кажа провал. При това отпаднахме от отбор, който ни превъзхождаше само в три неща - дух, непримиримост и воля за победа.

cvetan
Контакти:

Мнениеот cvetan » 07 окт 2010 16:13

deepblue1963 написа:
cvetan написа:За мен, това беше най-хубавия мач на това световно. Не съм гледал Русия -Сърбия, може и той да е бил на това ниво.
Факт е ,че с три загуби няма как да сме медалисти. Не е правилно и с две загуби да стигаш до полуфинал. СНе е логично и да губиш с 10т и след това да печелиш с 3-0.
така че стана най-логичното: 3 загуби 5-8мо място.
това е статистика
и хлапетии да се изгонят да играят в чужбина , за да не правят Тошкови изпълнения в едииствения възможен момент кожгато можехме да победим бъдещия световен шампион.....

В кои "западни отбори" играят кубинците?
С грешката на Алексиев мачът свърши,така ли?Не бяхме ли ние,които спечелихме следващия гейм и поведохме с 2-1?

Третия беше по инерция - затова можеше и да вземем 3-0. А за Тошко (дай боже да поумнее) - това си му е играта от как го помня. Когато играят срещу ЦСКА , в него ми е надеждата , че ще се издъни и ще попречи на Левски да ни бие. а Кубинците още от началото го мъчеха и играеха основно срещу него и срещу Казииски (когато той посрещаше)
Явно момчето много тренира и всеки следващ треньор разчита на него, но тестостерона му идва в повече

Върни се в “Архив”