Първа Бундеслига - 2024/25
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
-
- Контакти:
Re: Първа Бундеслига - 2024/25
Аз няколко пъти писах как от известно време в Германия се наблюдава подмяна на традиционните клубове от елита с разни такива на местни бизнесменчета фрашкани с кинти. Всичко започна с Хофенхайм, макар и да са симпатични на някои хора, те бяха в началото на тоя процес. После ред булите, които си имат клубове в няколко държави, като даже стигнаха и до Бразилия (Ред Бул Брагантино) и т.н.
Барса и Лудогорец, але, алеее... 

Хайденхайм пречупи Лукас Петков и Елверсберг с гол в края на добавеното време.
- Udoji90
- Контакти:
Традицията се спази. Жалко за Петков, но Хайденхайм са ми симпатични. От петото ниво през 2007 с настоящия треньор, та чак до Първа Бундеслига и участие в ЛК още след първия си сезон в най-високото ниво. Такива истории като тяхната силно ми допадат и се радвам, че ще изкарат поне още сезон в Първа Бундеслига.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...
догодина ще хванат влака за втора, с връщането на Кьолн и Хамбург
ViscaBarca написа:Байерн ще ни пусне аванта...не е в техен интерес да имат враг в наше лице!
kingofpop написа:По-вероятно да изчукам Мис Свят отколкото Челси да елиминират Байерн
smoothc написа:Наполи.
Да си спретнат с Ман Сити един "Небесносин плешив" финал?
:lol: :mrgreen:
Не е съвсем сигурно. Според мен Европа им попречи доста, но пък понатрупаха полезен опит. Сега ще са по-концентрирани в лигата и предполагам по-стабилни.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Догодина Хайденхайм, заедно с Аугсбург или някой измежду Репербана(Ст. Паули) и единствиния останал от ГДР(Юнион Берлин) ще са реалните кандидати за 2-а бундеслига.
Като нищо обаче и Хофе може да потънат за сметка на някой от горните ...
Снощи на Елверсберг им отмениха в началото на второто един гол за засада, в който всъщност Петкож не игра с топката, но бил окзавал влияние на играта - субективно решение на съдията ;-)
Отбори като Шалке 04, Херта, Кайзерслаутерн, Ф. Дюселдорф, Хановер 96 и Нюрберг липсват в първа лига ... да правят първа лига с 20 отбора както са другите големи лиги, отборите ще имат много повече приходи и ще се радват на много по-голяма фенска маса!
В момента втора бундеслига е по-гледаема и посещавана от първите лиги на Франция, Португалия, Холандия :)
Като нищо обаче и Хофе може да потънат за сметка на някой от горните ...
Снощи на Елверсберг им отмениха в началото на второто един гол за засада, в който всъщност Петкож не игра с топката, но бил окзавал влияние на играта - субективно решение на съдията ;-)
Отбори като Шалке 04, Херта, Кайзерслаутерн, Ф. Дюселдорф, Хановер 96 и Нюрберг липсват в първа лига ... да правят първа лига с 20 отбора както са другите големи лиги, отборите ще имат много повече приходи и ще се радват на много по-голяма фенска маса!
В момента втора бундеслига е по-гледаема и посещавана от първите лиги на Франция, Португалия, Холандия :)

Capita5Puyol написа:Аз няколко пъти писах как от известно време в Германия се наблюдава подмяна на традиционните клубове от елита с разни такива на местни бизнесменчета фрашкани с кинти. Всичко започна с Хофенхайм, макар и да са симпатични на някои хора, те бяха в началото на тоя процес. После ред булите, които си имат клубове в няколко държави, като даже стигнаха и до Бразилия (Ред Бул Брагантино) и т.н.
Лайпциг си е традиционно футболен град с традиции. Това че стария Локомотив е някъде долу в дивизиите е друга тема
-
- Контакти:
Е, там подмяната се случи в самия град образно казано. Традиционният Локомотив Лайпциг крета по долните дивизии, а Ред Бул Лайпциг беше създаден 2009г. и след това помпан като бройлер. 

Барса и Лудогорец, але, алеее... 

zdravkos написа:Отбори като Шалке 04, Херта, Кайзерслаутерн, Ф. Дюселдорф, Хановер 96 и Нюрберг липсват в първа лига ... да правят първа лига с 20 отбора както са другите големи лиги, отборите ще имат много повече приходи и ще се радват на много по-голяма фенска маса!
За тях се сетих и аз. Доброто старо време преди 20тина години, когато масово се даваха големите първенства по тиви(без излишни такси) и всяка седмица купувахме вестник еврофутбол за да следим резултатите и съставите :cry:
Ето един исторически мач от тогава - забележете голмайсторите

ViscaBarca написа:Байерн ще ни пусне аванта...не е в техен интерес да имат враг в наше лице!
kingofpop написа:По-вероятно да изчукам Мис Свят отколкото Челси да елиминират Байерн
smoothc написа:Наполи.
Да си спретнат с Ман Сити един "Небесносин плешив" финал?
:lol: :mrgreen:
Дааа, Хановер също имаше своето дерби в бундеслигата -> Хановер 96 - Айнтрахт Брауншвайг, които снощи буквално оцеляха на косъм в баража за втора лига с/у Саарбрюкен.
Мачът отиде в продължение след 0:2, червен картон и накрая 2:2 в 120мин. с което Брауншвайг останаха във втора бундеслига...

Мачът отиде в продължение след 0:2, червен картон и накрая 2:2 в 120мин. с което Брауншвайг останаха във втора бундеслига...