Куба-България Битка за полуфинал

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

Re: Куба-България Битка за полуфинал

Мнениеот danko_sot » 07 окт 2010 13:38

Момчета и момичета, колкото повече мисля над темата, толкова повече осъзнавам, че трябва максимално бързо да забравим този мач. Няма сега никаква нужда след такава загуба да се обсъжда кой е виновен и кой не, кой кво направил и не направил. Моето мнение е, че играхме добре, даже много добре. Това ни беше най-добрият мач на първенството до тук. Въпреки това загубихме. Съдбата ни е била такава. Смесица от индивидуални грешки, липса на късмет и други неща. Но снощи просто е трябвало да загубим. Има такива мачове. И после хората само търсят причините. Причините са ясни. Но това е положението. Тодор Алексиев е най-добрият избор за момента на позицията посрещач след Матей. Пенчев е млад, а Братоев е психически неустойчив. Няма какво да се коментира толкоз, гледаме напред и тва е.Квото било- било. Утре трябва да бием Русия!
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 07 окт 2010 13:41

Madridist написа:Първо, ние паднахме от изключително силен отбор,който винаги е бил фактор в този спорт, не сме загубили от Египет или Иран.
Какво като не са Египет.В Куба нямат какво да ядат и кубинците са готови да преплуват бермудския триъгълник с риск на живота си, само и само да се измъкнат от "острова на свободата". Е добре, знаят какво е волейбол и не го бъркат с футбола, но толкова. Страшно силен отбор ги направихме ние снощи. Ще ги видиш нататък да ли са такива. Пък и в следващи първенства. Ама нас какво ни топли. За това класиране и Димитър Пенев да бяха взели за треньор и той ни правеше пети.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 07 окт 2010 13:45

Madridist написа:Искам да вметна няколко неща. Първо, ние паднахме от изключително силен отбор,който винаги е бил фактор в този спорт, не сме загубили от Египет или Иран. Второ, не паднахме позорно и циркаджийски(като бразилците) да ни се смее целия свят, а след невероятна драма и днес прочетете как всички медии определят снощния двубой, като трилър, велик мач и т.н. Трето, загубихме с тайбрек,което за мен е близко с това, да отпаднеш с дузпи на футбол. Наистина е тежко,че си бил толкова близо и не си успял, но това е част от магията на спорта. И четвърто, всички които пишете - къде са ни медалите, точно подобни хора писаха на предишното световно,че повече от бронзов медал не можем да спечелим, точно същите щяхте да пишете при една евентуална загуба срещу Сърбия,че все отпадаме на полуфинал и не можем да надскочим манталитета си. А потребителя,който предлага да сложим магаре на фланелките си, бих го попитал, една Русия, която също се бори за 5-8 място какво трябва да сложи. :roll:

Нека и аз да "вметна" нещо.Ние не паднахме от "името" Куба,което е фактор във волейбола от доста време.Ние паднахме от момчета на по 19,20 г.(Симон-23,Леон-17,Леал-22,Сепеда-21,Ернандес-21,Иерезуело-23),които не са били фактор от десетилетия.Те не играят в Тренто и други отбори по Италията.Всички до един играят в Куба!Впрочем,когато ние имахме Златанов,Тренев,Каров и играхме с ГДР на финал,какво имаха кубинците тогава?Ако ми припомниш,ще съм ти благодарен(говорейки за фактори във волейбола).
По-непонятното е,че волейболистите са издигнати на някакъв пиедестал,от който дори факта,че ще играят за 5-8-мо място не може да ги смъкне.Но,ако,например,Ст.Златева загуби финал на световно,ако ансамбълът заеме 4-то,5-то или,да кажем 7-мо място,ако на олимпиадата по шах заемем 10-то или 15-то място и т.н.,даже тема не отваряме,нали?Тогава никой не обяснява колко "фактора" са се класирали пред нас?А тук се изписаха "тонове мастило".Някак си "избирателен" ни стана "патриотизмът".
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 07 окт 2010 13:54

deepblue1963 написа:
Madridist написа:Искам да вметна няколко неща. Първо, ние паднахме от изключително силен отбор,който винаги е бил фактор в този спорт, не сме загубили от Египет или Иран. Второ, не паднахме позорно и циркаджийски(като бразилците) да ни се смее целия свят, а след невероятна драма и днес прочетете как всички медии определят снощния двубой, като трилър, велик мач и т.н. Трето, загубихме с тайбрек,което за мен е близко с това, да отпаднеш с дузпи на футбол. Наистина е тежко,че си бил толкова близо и не си успял, но това е част от магията на спорта. И четвърто, всички които пишете - къде са ни медалите, точно подобни хора писаха на предишното световно,че повече от бронзов медал не можем да спечелим, точно същите щяхте да пишете при една евентуална загуба срещу Сърбия,че все отпадаме на полуфинал и не можем да надскочим манталитета си. А потребителя,който предлага да сложим магаре на фланелките си, бих го попитал, една Русия, която също се бори за 5-8 място какво трябва да сложи. :roll:

Нека и аз да "вметна" нещо.Ние не паднахме от "името" Куба,което е фактор във волейбола от доста време.Ние паднахме от момчета на по 19,20 г.(Симон-23,Леон-17,Леал-22,Сепеда-21,Ернандес-21,Иерезуело-23),които не са били фактор от десетилетия.Те не играят в Тренто и други отбори по Италията.Всички до един играят в Куба!Впрочем,когато ние имахме Златанов,Тренев,Каров и играхме с ГДР на финал,какво имаха кубинците тогава?Ако ми припомниш,ще съм ти благодарен(говорейки за фактори във волейбола).
По-непонятното е,че волейболистите са издигнати на някакъв пиедестал,от който дори факта,че ще играят за 5-8-мо място не може да ги смъкне.Но,ако,например,Ст.Златева загуби финал на световно,ако ансамбълът заеме 4-то,5-то или,да кажем 7-мо място,ако на олимпиадата по шах заемем 10-то или 15-то място и т.н.,даже тема не отваряме,нали?Тогава никой не обяснява колко "фактора" са се класирали пред нас?А тук се изписаха "тонове мастило".Някак си "избирателен" ни стана "патриотизмът".

Уважаеми дълбокосин, от доста време наблюдавам дискусията ти с другите и досега отбягвах да се намесвам. Но наистина не мога да те разбера. Вероятно обичаш да си "на контра" срещу всичко и срещу всички. Сигурно си мислиш че си много оригинален. Не съм забелязал някой да противопоставя волейболисти срещу борци или гимнастички. Ти си единственият който го прави. Просто тук темата е за волейбола и затова се пише за волейбол. Ако искаш да пишеш за друг спорт - отвори тема и пиши.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 07 окт 2010 14:04

deepblue1963 написа:

То и аз не разбирам как за един осран хикс на Левски със Сливен изписа тон глупости, ама си пишеш нали. Не съм те видял във форум "Левски" да хвалиш прословутият ансамбъл по художествена гимнастика. Избави ни от твоето присъствие в този форум и не ни дръж сметка за какъв спорт пишем.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
deepblue1963

Мнениеот deepblue1963 » 07 окт 2010 14:17

mistreated написа:
deepblue1963 написа:

То и аз не разбирам как за един осран хикс на Левски със Сливен изписа тон глупости, ама си пишеш нали. Не съм те видял във форум "Левски" да хвалиш прословутият ансамбъл по художествена гимнастика. Избави ни от твоето присъствие в този форум и не ни дръж сметка за какъв спорт пишем.

Ти нали си един от "лекторите" в предмета "патриотизъм"?Или твоят "патриотизъм" спира до форума "Волейбол"?Разбирам,че си обърнал "особено" внимание на моето "творчество" по темата за мача със Сливен. :o Аз,пък,твоите коментари не ги търся...
ТАМ, ПОД СИНЬОТО НЕБЕ, ПОД СВЕТЛИНИТЕ НА ГЕРЕНА, БУШУВА СИНЬОТО МОРЕ, ПРИТИХВА ЦЯЛАТА ВСЕЛЕНА!

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 07 окт 2010 14:23

Пак ще повторя, като за малоумни. Пиша по тема, по която съм компетентен! Не мога да коментирам нито баскетбол, нито художествена гимнастика, нито борба. Тези спортове мога само да ги гледам и то само, когато участват български отбори или спортисти. Не съм тръгнал да разяснявам защо Станка Златева не е спечелила олимпийска титла, просто защото нямам какво да кажа. Тази тема е за волейбол, пиша тук, защото съм компетентен в този спорт. Гледам много волейбол, не само на национално, но и на клубно ниво. Ако ти нямаш компетенцията да кажеш нещо за този спорт, просто не пиши. Продължаваш да затвърждаваш мнението ми, че не си наред нещо с главата.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Намразих ги тия кубинци

Мнениеот СВОБОДЕН » 07 окт 2010 14:25

Намразих ги снощи тия. Знаете ли. Няма как да е иначе. Те ни отнеха радостта която заслужавахме. А сега кой знае какво ще пишат във вестниците им. Как социализмът бил доказал, че е по добър, и как българите били наказани, че са се отказали от него. Нали си спомняме едно време как в такъв стил пишеше "Работническо дело". След толкова десетилетия труден преход от комунизъм към пазарна икономика, народът ни имаше нуждаеше от някакава положителна емоция в спорта. Е, няма как да стане във футбола. Остава волейбола. И какво, все най-големите помияри ни прецакват. Русия, Сърбия, Куба. Отврат.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

cvetan
Контакти:

Мнениеот cvetan » 07 окт 2010 14:33

За мен, това беше най-хубавия мач на това световно. Не съм гледал Русия -Сърбия, може и той да е бил на това ниво.
Факт е ,че с три загуби няма как да сме медалисти. Не е правилно и с две загуби да стигаш до полуфинал. СНе е логично и да губиш с 10т и след това да печелиш с 3-0.
така че стана най-логичното: 3 загуби 5-8мо място.
това е статистика
А плихологията - това е чалга испълнението на Тошко. Защо тръгна да става герой на мача? - ами защото си е такъв. то зато и Левски не може да направи нищо в последните години, щото го окупираха такива като него. Иначе момчето направи страшно израстване, и бе герой в последните срещи на национала. И тъкмо да си взема думите назад (че тошко не става за национала) и той се върна там от къдзето е тръгнал.
Явно исхода е един. до 19г в родното първенство и после като Митко Бербатов - чупката да се учиш да играеш, ама някъде на запада , а не на исток или север. щото от игри в Полша , Русия и Гърция файда няма. Италия - това е школата на съвременния волейбол.Аз бих се радвал да имаме първенство пълно с ветерани и хлапаци - завързано - за чеест и слава, а родните звезди да ги гледам на световните форуми. Но ако може всичките талантливи хлапетии да се изгонят да играят в чужбина , за да не правят Тошкови изпълнения в едииствения възможен момент кожгато можехме да победим бъдещия световен шампион.....

Потребителски аватар
chepondrev 1912
Контакти:

Re: Намразих ги тия кубинци

Мнениеот chepondrev 1912 » 07 окт 2010 14:38

СВОБОДЕН написа:Намразих ги снощи тия. Знаете ли. Няма как да е иначе. Те ни отнеха радостта която заслужавахме. А сега кой знае какво ще пишат във вестниците им. Как социализмът бил доказал, че е по добър, и как българите били наказани, че са се отказали от него. Нали си спомняме едно време как в такъв стил пишеше "Работническо дело". След толкова десетилетия труден преход от комунизъм към пазарна икономика, народът ни имаше нуждаеше от някакава положителна емоция в спорта. Е, няма как да стане във футбола. Остава волейбола. И какво, все най-големите помияри ни прецакват. Русия, Сърбия, Куба. Отврат.

Свободния, май душата ти не е свободна за да има толкова злоба.
Обичай своя отбор и подкрепяй него - не мрази противниковия.
Не може само ядене - тряа и акъл да имаш малко
http://www.youtube.com/watch?v=luGZ8EhtT3E
КРАСОТА - ВЯРА - БОРБА

Върни се в “Архив”