Куба-България Битка за полуфинал

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: Куба-България Битка за полуфинал

Мнениеот mistreated » 07 окт 2010 12:44

Някои хора тук са прекалено ограничени, за да разберат едно нещо. В този спорт има 7-8 изключително силни отбора, над всички е Бразилия. Като изключим кариоките, много рядко се случва от останалите 6-7 отбора някой да направи 2 силни първенства подред. Това е нормално, защото в такава конкуренция е трудно винаги да си на почетната стълбичка. В крайна сметка класирането се решава от една отиграна топка, от един сгрешен сервис. Понякога късмета е на твоя страна, друг път не. Ние не сме хванали дядо Господ за брадата, за да си мислим, че винаги на нас ще ни връзва играта. На европейското миналата година спечелихме един подобен мач на снощния, този срещу Сърбия още в първия кръг. Тогава имахме късмет и в крайна сметка стигнахме до медалите. Снощи късмета ни изневери в най-решаващите точки, е случва се. Какво толкова?! Русия от години има едни от най-добрите играчи в света, но с изключение на едно второ място на европейското и то в Москва, и едно трето място на Олимпиадата, те не са постигали нищо по-сериозно. Какво трябва да направят там, да си изколят играчите ли. Или и за тях ще кажете, че са некадърни. Е кой за вас е кадърен бе мамка му? Обосновете се един път завинаги!
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
gunner4life
Контакти:

Мнениеот gunner4life » 07 окт 2010 12:44

СВОБОДЕН написа:
gunner4life написа::cry:
Една, две точки решиха мача. Жалко. Нашият национален отбор обаче показа че е един от най-добрите и в някой друг ден можеше да бием и с 3-0. Мисля, че всеки би трябвало да е горд с този отбор.
С какво да се гордеем. С пето място ли? Ще се помни само шампиона и евентуално медалистите. След време никой няма да знае, че сме изпуснали мач който е бил наш.

Тц-тц-тц. Абе човек, що не се обади по-рано щяхме да те пратим теб да спечелиш някой медал. Нищо не е късно хващай някой ендивидуален спорт като тенис, лека атлетика и на следващата олимпиада чакаме поне сребро от теб.
Ако исках от мен да ти обяснявам зощо трябва да си горд от нашите волейболисти, значи нещо в теб не е наред. Нима трябва сега да ти обяснявам за волята за победа, за сърцето което показаха, за непримеримостта си. Не всичко е само победа или загуба. Както казах ако една или две от ключовите точките бяха за нас и бяхме били тогава сигурно щеше да обясняваш колко са вилики. тц-тц-тц.
Изображение
ARSENAL FC - the unbeatable - between 7 May 2003 and 16 October 2004
P49 W36 D13 L0 F112 A34

Потребителски аватар
chepondrev 1912
Контакти:

Мнениеот chepondrev 1912 » 07 окт 2010 12:45

realist написа:В нито един пост не съм плюл по националите ни. В нито един! Ако това да изкажеш мнението си и да критикуваш е плюене, значи имаме различни разбирания. Самите волейболисти нямат полза от това винаги да се говори за тях само със суперлативи и никога да не чуят критични забележки или упреци. Винаги съм се радвал за всеки български спортист, която е печелил медал от голямо първенство и винаги ще се радвам. И никога няма да се примиря, че в спортове, в които сме силни (а те са толкова малко), трябва да се задоволяваме с калъфки и да възхваляваме загуби като тази снощи, за която нито Господ, нито шанса, нито съдиите, нито нещо друго ни е виновно. Виновни са си играчите.

А на теб какво не ти хареса в играта на момчетата снощи? При същата тази игра ако бяхме победили ( с тайбрек 25-23 за нас примерно) какво щеше да пишеш? Ама същата игра - със страхотно отиграни топки и с грешки. Пак ли щеше да критикуваш? или нямаше да се примириш, че не сме победили с 3:0 може би? Не ви е срам :evil:
http://www.youtube.com/watch?v=luGZ8EhtT3E
КРАСОТА - ВЯРА - БОРБА

realist
Контакти:

Мнениеот realist » 07 окт 2010 12:55

mistreated, би ли ми показал кога и къде точно съм казал, че играчите ни са некадърни или че трябва да ги колят или всички останали глупости, които наговорихте няколко човека. Напротив, именно защото са кадърни имам очаквания и надежди. А снощи загубихме не поради липса на качества, а поради липса на характер и манталитет. И губим поради тези причини за n-ти път. А това ме дразни, приятелю. Много ме дразни и винаги ще ме дразни. А това, че си позволявам да съм един от малкото, които критикуват открито, не ме прави по-малко българин от който и да било от вечно хвалещите поклонници. България ще стане нормална и развита страна тогава, когато българина проумее, че е не по-лош от другите и добие самочувствието и волята да се бори за да постигне нещо. А не вечно да мрънка, че сме били малка държава, че всички ни мразели или подценявали, че ни мислели за втора ръка хора и т.н. Сами сме си го направили това и продължаваме да го правим с това робско и примиренческо мислене.

Потребителски аватар
СВОБОДЕН
Контакти:

Мнениеот СВОБОДЕН » 07 окт 2010 13:02

gunner4life написа:
СВОБОДЕН написа:Тц-тц-тц. Абе човек, що не се обади по-рано щяхме да те пратим теб да спечелиш някой медал. Нищо не е късно хващай някой ендивидуален спорт като тенис, лека атлетика и на следващата олимпиада чакаме поне сребро от теб.
Ако исках от мен да ти обяснявам зощо трябва да си горд от нашите волейболисти, значи нещо в теб не е наред. Нима трябва сега да ти обяснявам за волята за победа, за сърцето което показаха, за непримеримостта си. Не всичко е само победа или загуба. Както казах ако една или две от ключовите точките бяха за нас и бяхме били тогава сигурно щеше да обясняваш колко са вилики. тц-тц-тц.
Няма да пращаш мен, защото не съм спортист. Иначе, ако бях, агент Гоце щеше да ми е дал досега тиквения медал наречен орден Стара планина. Какво значи воля за победа? Значи ли, че може да има и воля за загуба тогава? И аз от къде да знам, че не са имали воля да загубят, след като пропиляха такива лесни точки в решителни моменти. Непримиримост. ами то, ако са се примирили, да не излизат. Служебно 0:3, та поне да не се ядосвам. Щото щях още малко инфаркт да си докарам. А и от къде знаеш, че са били непримирими. Ако бяха такива, щяха да вземат тези точки. А и в тайбрека се бяха примирили, защото играха като бабички. Сега нещо по обощаващо. Имаме волейболисти които играят в най-добрите първенства. Взехме един от най-успелите треньори. Имаме традиции от миналото където сме печелили медали. В такъв случай всяко място под четвърто е абсолютен провал. Хич не ме интересува колко победи и колко загуби имаме. Това е въпрос на регламент. Аз съм съгласен, да паднем от половината, та дори от аутсайдерите Китай и Канада, ако регламента позволява и при това положение да сме в четворката. Но тук се провалихме. Щях да го кажа и, ако загубата снощи беше от Бразилия. А то какво, от Куба. Хайде стига. Да се гордея, че сме паднали от Куба и, че уж професионалисти не могат да забият една елементарна топка. Тази и едно дете щеше да я тресне в пода.
СТО ГОДИНИ, СТО ГОДИНИ, СЛАВЕН ЛЕВСКИ СОФИЯ! СТО ГОДИНИ СЛАВЕН ЛЕВСКИ, ХИЛЯДИ СМЕ НА СВЕТА!

Потребителски аватар
danko_sot
Контакти:

България загуби "ние"

Мнениеот danko_sot » 07 окт 2010 13:04

България загуби „ние"

Инес Павлова, Италия / 7 октомври 2010 11:56 Размер на шрифта: T- | T | T+

Тъга, сълзи, болка в ляво, така може да се опише случилото се малко след полунощ във Флоренция. България загуби от Куба, не се класира в топ 4 на Световното първенство по волейбол, въпреки че, два пъти поне, бе само на една точка.

България загуби от Куба, но след това загуби себе си. Винаги силата на волейболистите ни е била в отбора, колектива, общия дух, не в индивидуалността.

Последното доказателство бе мачът с Полша. Когато бием, всички се радваме заедно, когато паднем, падаме заедно. Винаги в първо лице, множествено число – ние.

По време на мача в зала Нелсън Мандела снощи се видяха обаче нетипични за волейболния ни отбор неща. Млади играчи като Валентин Братоев си позволиха непростими думи към треньора, след като ги смени.

В четвъртия и петия гейм при наши пропуски прехвърчаха искри между играчите ни, на моменти дори спряха да си говорят, не бяха една машина.

Капитанът пък на един отбор е лицето, обединяваща фигура на всички волейболисти, снощи обаче Владимир Николов излезе пред микрофоните и посочи поименно съотборници, заради които не сме се класирали на полуфинал. Първо Тодор Алексиев, после допълни и Валентин Братоев.

Не мога да приема това поведение, защото волейболът е колективен спорт. Когато бием, бием заедно, когато паднем, пак го правим заедно.

Да, Владимир Николов бе най-резултатен, да игра добре, но в предишни мачове, когато не бе на това ниво - сочеха ли го с пръст? Нима забрави, че заради Тодор Алексиев, бихме Испания. Николов под емоциите, че се прости с последния шанс за финал с националната фланелка, каза неща, които можеше да пропусне.

В същото време пък Матей Казийски показа как се прави: „Ние загубихме, ние сгрешихме, ние не отиваме в Рим.”

И мен ме боли, вярвах, че България ще бъде в Рим, в топ 4 и бе на само точка от това, но по-ме боли, че загубихме колектива си, защото, заради него, стигнахме до тук. Можеше отдавна вече да сме приключили със Световното първенство, нямаше да стигнем до Флоренция, нямаше да бием Полша, а щяхме да сме вкъщи. Дано да е за кратко. Трябва срещу Русия утре да видим отбора ни отново като едно цяло.

И на финал – едно голямо браво и благодаря на Андрей Жеков, разпределителят, който в последните години, бе непрестанно критикуван, сега показа, че е мъж, че е част от отбора, че е българин, преодоля болката, стисна зъби и игра за родината, защото е част от онова „ние”.
[imghttps://www.facebook.com/photo?fbid=3542266495868071&set=a.637564013005015][/img]

Потребителски аватар
Madridist
Контакти:

Мнениеот Madridist » 07 окт 2010 13:07

Искам да вметна няколко неща. Първо, ние паднахме от изключително силен отбор,който винаги е бил фактор в този спорт, не сме загубили от Египет или Иран. Второ, не паднахме позорно и циркаджийски(като бразилците) да ни се смее целия свят, а след невероятна драма и днес прочетете как всички медии определят снощния двубой, като трилър, велик мач и т.н. Трето, загубихме с тайбрек,което за мен е близко с това, да отпаднеш с дузпи на футбол. Наистина е тежко,че си бил толкова близо и не си успял, но това е част от магията на спорта. И четвърто, всички които пишете - къде са ни медалите, точно подобни хора писаха на предишното световно,че повече от бронзов медал не можем да спечелим, точно същите щяхте да пишете при една евентуална загуба срещу Сърбия,че все отпадаме на полуфинал и не можем да надскочим манталитета си. А потребителя,който предлага да сложим магаре на фланелките си, бих го попитал, една Русия, която също се бори за 5-8 място какво трябва да сложи. :roll:
[center]BE PART OF THE CLUB, BECOME MADRIDISTA[/center][center][wrapimg=]http://195.149.248.189:8080/2014-05-26/d48b90caf472bee6fc097d8d4682d398[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
brat domingo
Контакти:

Мнениеот brat domingo » 07 окт 2010 13:13

realist написа:mistreated, би ли ми показал кога и къде точно съм казал, че играчите ни са некадърни или че трябва да ги колят или всички останали глупости, които наговорихте няколко човека. Напротив, именно защото са кадърни имам очаквания и надежди. А снощи загубихме не поради липса на качества, а поради липса на характер и манталитет. И губим поради тези причини за n-ти път. А това ме дразни, приятелю. Много ме дразни и винаги ще ме дразни. А това, че си позволявам да съм един от малкото, които критикуват открито, не ме прави по-малко българин от който и да било от вечно хвалещите поклонници. България ще стане нормална и развита страна тогава, когато българина проумее, че е не по-лош от другите и добие самочувствието и волята да се бори за да постигне нещо. А не вечно да мрънка, че сме били малка държава, че всички ни мразели или подценявали, че ни мислели за втора ръка хора и т.н. Сами сме си го направили това и продължаваме да го правим с това робско и примиренческо мислене.

Колега реалист, как реши че сме загубили точно заради характер и манталитет? Аха, сега ще кажеш - ами как може Тошко да не уцели полето без блокада срещу него, как може Матей и Андрей да бичат сервизи в мрежата и т.н. А ти знаеш ли как се взимат решения за частици от секундата? После на видеозаписа е лесно да се каже - ето тука що сбърка тоя, като можеше да я отиграе по друг начин. Ами кубинците защо допуснаха от 22-13 да им изравним 23-23 във втория гейм? Значи и те нямат манталитет, така ли? И то какво излезе, че сигурно само ти си с характер и манталитет! Ами отиди играй да те видим

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 07 окт 2010 13:16

realist написа:mistreated, би ли ми показал кога и къде точно съм казал, че играчите ни са некадърни или че трябва да ги колят или всички останали глупости, които наговорихте няколко човека. Напротив, именно защото са кадърни имам очаквания и надежди. А снощи загубихме не поради липса на качества, а поради липса на характер и манталитет. И губим поради тези причини за n-ти път. А това ме дразни, приятелю. Много ме дразни и винаги ще ме дразни. А това, че си позволявам да съм един от малкото, които критикуват открито, не ме прави по-малко българин от който и да било от вечно хвалещите поклонници. България ще стане нормална и развита страна тогава, когато българина проумее, че е не по-лош от другите и добие самочувствието и волята да се бори за да постигне нещо. А не вечно да мрънка, че сме били малка държава, че всички ни мразели или подценявали, че ни мислели за втора ръка хора и т.н. Сами сме си го направили това и продължаваме да го правим с това робско и примиренческо мислене.

Виж, човече. Моите думи не са насочени конкретно към теб. Има хора тук, които пишат само, за да серат по темата. Никога не съм казвал, че не трябва да критикуваме играчите. Но не мога да се съглася, че трябва да понесат критики са това, което представиха вчера. Да, срещу Франция не играхме добре (поне на мен не ми харесаха), срещу Чехия още по-зле. Но в следващите мачове момчетата показаха, защо са единствения обичан национален отбор в България. Дадоха всичко от себе си, бориха се мъжки. Е не се получи, всички ни е яд, тях най-много. Но не заслужават критики за вчера, разбери го. Не можем вечно да сме максималисти и да искаме медали, защото има още поне 10 отбора, които имат сили за тези медали. А на полуфиналите има място само за 4 отбора. Е не може вечно да сме ние между първите 4, това трябва да ви е станало ясно вече. Владо го каза в едно интервю преди няколко месеца, липсват ни 1 млн. волейболисти! Това е. Погледнете отборът на Левски в какви условия тренира, да не говорим за останалите в нашето първенство. Един ЦСКА, който в момента се опитва да прави нещо, ама със старци. На 3-4 години излезне един талант и ние възлагаме всички надежди на него, докато през това време в Бразилия, Русия, Италия, Франция и Полша са се появили 300 такива момчета. Е кажете как да сме винаги сред първите 3-4 отбора, ами невъзможно е. Ние нямаме алтернатива на Андрей, ама никаква алтернатива. 5 години търсим алтернатива на Алексиев, ама няма. Да не говорим, че без Матей и Салпаров сме за никъде. Е това значи, че значи, че за 80% от играчите ние нямаме смени. Ами какво става, когато на някой от тях не му тръгне играта? Става най-нормалното нещо - губим. Защото това не е футбол, където един Меси ще грабне топката, ще излъже 5 човека, ще вкара един гол и неговия отбор ще победи. Защото тук, във волейбола, всички трябва да са един юмрук. Ако единия не е в час, то юмрукът става една лека плесница по съперника.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

pronet1
Контакти:

Re: България загуби "ние"

Мнениеот pronet1 » 07 окт 2010 13:17

Ами наистина Т. Алексиев вчера направо се подигра с труда на момчетата,вярно не трябва да обвиняваме само него,но 75% загубихме снощи заради него-уникално много и лесни грешки-да бе футбол -лесно щях да го обвиня че се е продал...пък знае ли човек.Затова думите на В. Николов са много точни,както и да е жалко за нас :(

Върни се в “Архив”