Der Schmarotzer написа:Трансферите на Деко и на Макриев са стъпки на отчаянието на ръководните органи. Притиснати от времето, от липсата на пари, от некадърност, вземането на двамата цели това: Взехме играчи на невралгичните постове, познати, не лоши футболисти, не им трябва време за адаптация, без трансферни суми. Като се резюмира до сега селекцията в движение: един защитник с "визитка", един атакуващ полузащитник с много добър поглед върху играта и добър в извеждащите пасове, такъв какъвто в Левски няма в момента, един централен нападател, с визитка, познат, много мощен, със сравнително голям кпд за нашите ширини. За съжаление не знам моментното състояние на двамата. Ако то е добро мисля, че ще успеят да се впишат в отбора и да донесат, това, което липсва до момента - сигурност в защита, креативност в средната линия и мощ в атака. Не ми се мисли обаче, ако не се впишат в отбора какво става. Освен това не е лошо да се поразсъждава как ще се разположат по терена - на някой от Гаджев, Бру и Велев ще изстине мястото, за Вутов въобще даже и не си мисля че ще помирише терен скоро, ако мачовете са напечени. Няма да е лошо Гаджев да изхвърчи от титулярния състав и да останат Бру, Велев и Деко в средата. Какво правим с нападението - там са двама еднотипни централни нападатели - Генков и Макриев? Що ли имам предчувствието, че протежето на Тонев е готвен за резерва? Или ще има смяна на схемата на игра? Дали ще има още нови? Ще бъде доста интересно още на мача с Любимец, ако Деко има право да играе...
За мен това е най-точното мнение по темата.
За Деко- Левски има нужда от точно такъв тип футболист ,друг е въпроса дали Деко ще се справи, но като временно решение става, в момента нямамаме в отбора играч ,който може да "измисли" голов пас или да изпълнява добре статични положения.
За Макриев- кариерата му върви сериозно надолу, но също така е такъв тип футболист от който левски има нужда. Много хора пишат ,че Макриев и Генков са еднотипни футболисти- не съм съгласен . Генков се движи доста и е добър и като втори нападател . Макриев е точно това ,което се нарича типичен таран. Помня го още като юноша- считаха го за нещо като Гонзо 2 с тази разлика ,че е с 7-8 см по-висок и с около 10 кг по-тежък от Гонзо. В нашето първенство ,където централните защитници са с телосложения на тийнеджърки анорексички това може да се окаже сериозно предимство , друг е въпроса ,че в сравнение с него Жоао Силва ще ни изглежда бърз и повратлив като Каниджа. Аз лично не виждам никакъв проблем Генков и Макриев да играят едновременно - в Локомотив Генков играеше много успешно в тандем с Камбуров подкрепени от много силно крило като Асамоа .
От това ,което гледах от този Вилфред Делма- също може да се окаже попадение- самия факт ,че не толкова отдавна е бил твърд титуляр в отбори като Стандарт(Лиеж) и Брюж значи ,че е сериозен футболист, от това ,което гледах с негово участие си е типичен десен външен халф. Доста остър с добро подаване .