Мнениеот Udoji90 » 17 окт 2011 10:14
Нека и аз да изкажа мнението си за мача.
Най-напред се видя, че и Радуканов не е безгрешен. Пускането на Виданов в игра беше откровен гаф - до корнера за първия гол се стигна след пробив през неговата зона, до дузпата пък се стигна, след като той загуби топката пред наказателното ни поле. Продължавам да се чудя защо Петър Стоянов не започна на тази позиция?!
К. Стоянов също разочарова - имам чувството, че все по-слаб става. Направи много глупава дузпа, а можеше да изтласка Божов към аутлинията, така че да му се затвори ъгълът за стрелба. През второто полувреме май-май се разимна със заслужен червен картон, тъй като ми се струва, че умишлено настъпи Божов. С неуверен партньор като Стоянов и Крачунов почна да прави глупости.
Има доста неща в този мач, за които да съжаляваме: тъпата дузпа, пропускът на Крачунов, прекалено късният гол на Зику... Има и доста неща, които ни подразниха, като лежането на играчи на Славия още от 15-тата минута, както и някои съдийски глупости, които обаче по никакъв начин не повлияха на резултата. Всичко това обаче не е важно. Не може да отречем, че Славия имаха повече и по-добри положения за гол, така че напълно заслужено си взеха мача. Можем да се радвам, че не се повтори онова 0-3 срещу Миньор.
Някои хора виждат в загубата само лоши неща и побързаха да искат смяна на треньора, но за мен това поражение е полезно, тъй като играчите малко ще се осъзнаят и ще разберат, че не играят чак толкова добре, въпреки осемте победи от началото на сезона.
Напрежението, което по различни начини се създава около отбора, означаваше, че издънката е неибежна в даден момент. Аз обаче мисля, че това се случи в перфектния момент 2 седмици преди дербито - достатъчно рано, тъй като за 2 седмици може доста неща да се подобрят, но и достатъчно късно, тъй като за 2 седмици играчите ни едва ли ще полетят в облаците.
Сега много хора очакват от нас да загубим и във Варна, но аз силно се съмнявам - сега Славия са в доста по-добра серия от Черно море и имат 4 поредни победи, докато "моряците" нямат дори гол в последните си 4 мача (ще видим днес дали това ще се промени срещу Калиакра). Очаквам до този мач да се оправят някои играчи и да стоим по-добре в защита, както и да вземем мача.
Освен това, последиците от загубата не са толкова страшни - Левски и Литекс също се издъниха и са на 6 точки от нас. Лошо е, че вече сме втори, но и Лудогорец ще се пропукат - според мен още в Ловеч следващия кръг ще запишат първа загуба, а очаквам ние да бием и пак да сме първи точно преди дербито.
Идеята ми е, че трагедии не трябва да се правят от ЕДНА загуба - през 2003 г. паднахме конфузно от Черно море на Армията, но пак станахме шампиони. (А и никъде не е казано, че шампионът не може да губи мачове - преди няколко сезона Сао Пауло май бяха шампиони на Бразилия с цели 7 загуби или нещо от сорта.)
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...