Australian Open 2011-Официална тема!

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Re: Australian Open 2011-Официална тема!

Мнениеот TodorT » 26 яну 2011 16:17

megan fox написа:
Blue_Girl написа:Стан не можеш да кажеш, че световния номер 1 побеждава Федерер, само с късмет!
За да достигне до това стъпало, значи има качества, чрез които прави успех, след успех, над твоя любимец.

А нима не ги посочих?! А това, че световен номер 1 има и друга ОБЕКТИВНА причина: Надал участва в много повече турнири от Федерер! ФАКТ. Т.е. Надал от повече турнири трупа точки. ;)
Когато испанеца е здрав прави на сезон средно с по 10-12 турнира повече от Федерер. Просто швейцареца играе в най-престижнити турнири и обръща повече време на семейството си, докато Надал почти не изпуска турнир. ;)

С други думи ако швейцареца сумарно за една година играе в турнири от които могат да се спечелят примерно 5000 точки, то испанеца участва в турнири, от които сумарно могат да се спечелят примерно 7500 точки. Е нормално е като участваш в повече турнири да имаш повече точки и да си по-напред в класирането.

Федерер сдаде първото място миналата година през Юни, но все пак е изиграл повече турнири :( А знаеш ли защо ?!? Знаеш ли как се печелят точки от турнири :?

И не мога да се съглася, че от бройката на турнири зависи класирането ти в световната ранглиста.... Айде аз да играя на 10 турнира от категория Чаланджър, а ти да играеш 7 мача на турнири категория АТР

haha

Мнениеот haha » 26 яну 2011 16:50

megan fox написа:
haha написа:През миналата година Федерер е изиграл 21 турнира,а Надал 20 ;)

Да, през миналата година! А през миналата година колко турнира изпусна Надал поради контузията си в коленете, или пък по-миналата?! Не видя ли, че бях написал: "Когато испанеца е здрав"?!! Я провери статистиката за предните години, когато Надал нямаше контузии... ;)

Да,ама това оборва тезата ти,че Надал е пред Федерер в ранглистата,защото играе повече турнири ;)
dunavfc написа:ББ е достатъчно богат за да си позволи да отпраши където си поиска,той обаче,не се е отказал и му се занимава с политика,защото му пука за народа.

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 26 яну 2011 17:22

TodorT написа:Ти някога играл ли си тенис ?!? Знаеш ли, че от работата с краката зависи изпълнението на всеки един удар ? Е как ударът му ще е на ниво, като не може да се нагоди за топката ?!?

Ми питай Агаси... той как можеше да прави всевъзможни удари от място, без никаква подготовка?! ;)

И да ти отговоря на въпроса: Не, тенис (на корт) не съм играл.
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 26 яну 2011 17:30

TodorT написа:Изказването ти, че Рафа побеждава Роджър с късмет е смешно и несериозно! Разбрах, че си фен на Роджър и не харесваш Надал .... да не кажа, че мразиш испанеца! Аз също съм голям почитател на Роджър, откакто швейцареца се наложи в топ 10 през 2010 !!! Истината е, че левичарите в тениса са малко и тенисистите не са свикнали да играят срещу тях.... а срещу левичар се играе много различно.... и ако ти самият си играл поне веднъж срещу левичар ще ме разбереш за какво говоря ;) Да, няма спор, че Рафа е неудобен съперник на Роджър !!! Не знам обаче защо мислиш, че Рафа само "търчи" безцелно едва ли не по корта.... просто това му е стилът ! Има бързината и я използва перфектно в повечето случай... Колкото и неприятно да ми е трябва да призная, че Рафа е побеждавал Роджър не с късмет, а с умения... не можеш да ми кажеш, че минаващия му удар с топ спин се прави по 5-6 пъти на мач с късмет.... Да, Рафа няма набора от толкова елегантни и прецизни удари, както Роджър, но не можеш да отречеш, че Надал е талантлив и притежава добри удари.... Бъди реалист !

Да ти кажа честно, спрях да ти чета мнението, там където свършва отбелязаното в червено... Защо?! Еми след като твърдиш, че Федерер се е наложил в топ 10 на света през 2010-а година... какво повече да коментирам с теб! Стана ми ясно какви и колко знания имаш свързани с тениса! Само уекинко да ти подшушна, че Роджър има 262 СЕДМИЦИ начело в ранкинга и му трябва доста малко, за да подобри изключителният рекорд на Сампрас от 286 седмици, ест за тази задача Федерер първо трябва да си върне водачеството. ;)

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 26 яну 2011 17:34

haha написа:
megan fox написа:
haha написа:През миналата година Федерер е изиграл 21 турнира,а Надал 20 ;)

Да, през миналата година! А през миналата година колко турнира изпусна Надал поради контузията си в коленете, или пък по-миналата?! Не видя ли, че бях написал: "Когато испанеца е здрав"?!! Я провери статистиката за предните години, когато Надал нямаше контузии... ;)

Да,ама това оборва тезата ти,че Надал е пред Федерер в ранглистата,защото играе повече турнири ;)

Е нека не забравяме, че Федекспрес миналата година стана баща на близнаци и определено не му беше до тенис, още повече, че през 2009-а година успя да изпълни заветната си мечта да постигне Голям Шлем, та и мотивацията му спадна.

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 26 яну 2011 17:40

megan fox написа:
TodorT написа:Изказването ти, че Рафа побеждава Роджър с късмет е смешно и несериозно! Разбрах, че си фен на Роджър и не харесваш Надал .... да не кажа, че мразиш испанеца! Аз също съм голям почитател на Роджър, откакто швейцареца се наложи в топ 10 през 2010 !!! Истината е, че левичарите в тениса са малко и тенисистите не са свикнали да играят срещу тях.... а срещу левичар се играе много различно.... и ако ти самият си играл поне веднъж срещу левичар ще ме разбереш за какво говоря ;) Да, няма спор, че Рафа е неудобен съперник на Роджър !!! Не знам обаче защо мислиш, че Рафа само "търчи" безцелно едва ли не по корта.... просто това му е стилът ! Има бързината и я използва перфектно в повечето случай... Колкото и неприятно да ми е трябва да призная, че Рафа е побеждавал Роджър не с късмет, а с умения... не можеш да ми кажеш, че минаващия му удар с топ спин се прави по 5-6 пъти на мач с късмет.... Да, Рафа няма набора от толкова елегантни и прецизни удари, както Роджър, но не можеш да отречеш, че Надал е талантлив и притежава добри удари.... Бъди реалист !

Да ти кажа честно, спрях да ти чета мнението, там където свършва отбелязаното в червено... Защо?! Еми след като твърдиш, че Федерер се е наложил в топ 10 на света през 2010-а година... какво повече да коментирам с теб! Стана ми ясно какви и колко знания имаш свързани с тениса! Само уекинко да ти подшушна, че Роджър има 262 СЕДМИЦИ начело в ранкинга и му трябва доста малко, за да подобри изключителният рекорд на Сампрас от 286 седмици, ест за тази задача Федерер първо трябва да си върне водачеството. ;)

:mrgreen: :mrgreen: Опсссс...... исках да кажа 2002 :oops: :oops: :oops:
Последна промяна от TodorT на 26 яну 2011 17:46, променено общо 1 път.

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 26 яну 2011 17:40

megan fox написа:
Blue_Girl написа:Стан не можеш да кажеш, че световния номер 1 побеждава Федерер, само с късмет!
За да достигне до това стъпало, значи има качества, чрез които прави успех, след успех, над твоя любимец.

А нима не ги посочих?! А това, че световен номер 1 има и друга ОБЕКТИВНА причина: Надал участва в много повече турнири от Федерер! ФАКТ. Т.е. Надал от повече турнири трупа точки. ;)
Когато испанеца е здрав прави на сезон средно с по 10-12 турнира повече от Федерер. Просто швейцареца играе в най-престижнити турнири и обръща повече време на семейството си, докато Надал почти не изпуска турнир. ;)

С други думи ако швейцареца сумарно за една година играе в турнири от които могат да се спечелят примерно 5000 точки, то испанеца участва в турнири, от които сумарно могат да се спечелят примерно 7500 точки. Е нормално е като участваш в повече турнири да имаш повече точки и да си по-напред в класирането.

Рафа не му е виновен на Федерер, че той играе на повече турнири, отколкото Роже!
:mrgreen:
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!

Потребителски аватар
TodorT
Контакти:

Мнениеот TodorT » 26 яну 2011 18:10

Blue_Girl написа:
megan fox написа:

Рафа не му е виновен на Федерер, че той играе на повече турнири, отколкото Роже!
:mrgreen:

Има и значение как даден тенисист се представя на турнирите... ЗА тези, които не са наясно как става печеленето на точки ще поясна: Преди всеки турнир се изваждат точките на даден тенисист, които той е спечелил миналата година в турнира... т.е. ако аз съм спечелил 100 точки миналата година на АО и съм стигнал до финал, тази година като започва турнира ми махат 100 точки от актива ... да, ама тази година аз стигам до 1/2 финал и за 1/2 финал се дават 60т..... т.е. след турнира аз ще съм -40 точки назад (да предположим, че общия ми актив точки е бил 200)т.е. ще бъда с 160 точки..... първия понеделник след турнира излиза обновена ранглиста на АТП... където аз ще съм с 40т. по-малко.... И докато аз губа точки, Blue_Girl е била контузена миналата година и не е играла т.е. няма спечелени точки миналия сезон от турнира т.е. няма да и отнемат от общия брой точки при старта на турнира.... Да, ама тази година играе брилянтно и печели турнира и й дават 120 точки... да предположим, че преди старта тя е имала 50... т.е. след края на турнира тя е със 170т. и излиза пред мен в световната ранглиста... И докато аз не съм във форма и при всеки един турнир не мога да защита постижението си от миналата година, то контузената Blue_Girl е във вихъра си и само печели точки през тази част от сезона, защото няма точки, които да защитава......

Така стана и когато Федерер сдаде първото място: Роджър спечели през 2009 Ролан Гарос, а Надал отпадна на 1/4 финал.... през 2010 г. Роджър не можа да спечели през 2010 т.е. му отнеха точки, а титлата на Рафа прибави точки в актива на испанеца.... същото се получи и с Уимбълдън ;)

Мария
Контакти:

Мнениеот Мария » 26 яну 2011 18:20

Интересна дискусия сте провели за двама великолепни спортисти. :) Отново ще се повторя, че съжелявам за отпадането на Рафа, особенно по такъв нелеп начин ! Ферер също е много добър тенисист, но не мисля, че щеше да спечели ако с Надал всичко беше ок. Вярно е и това, че вече при отсъствието на Надал, Роже е абсолютен фаворит ! При все, че и това му е един от любимите турнири.
Искам да се обърна към потребителя - megan fox. Проявявам уважение за това, че си фен на най добрият тенисист на нашето време, но бъди и по снизходителен към съперниците му. И по конкретно към голям спортист и човек като Рафаел Надал ! Уважавай съперниците, за да разчиташ и ти на уважение от тях. :) Да, двамата са големи съперници, но също така се и уважават много. Няма да е лошо и ние подръжниците им да ги уважаваме, дори само заради това, че са най добрите в областа си.

Blue_Girl
Контакти:

Мнениеот Blue_Girl » 26 яну 2011 18:39

Todor t:
Поласка ме сравнението, което направи!
:P
Пак сърцата ни са пълни,
пак стадионът ще е син!
Синьо знаме ще се вее,
само Левски ще се пее!
ееееееее,
сини богове,
цялата земя,
пред вас на колене!