tirion написа:Защо все нещо не ни достига да играем на финал,да станем световни шампиони?Имам едно свое обяснение,не знам доколко е правилно но ето го и него.Според мен разликата е в това да имаш отличен разпределител,ние имаме много добър а в много редки случаи Жеков става и отличен разпоредител,но в съвременния волейбол разпределителя, отличния е едно много рядко животно.Аз като се замисля в момента отлични са бразилския и Гърбич,особено последния.Кубинския разпределител в никакъв случай не е по добър от Жеков но колко успешни атаки има Симон и колко нашите,колко пъти им подаде Жеков?Не ме разбирайте погрешно че го обвинявам но не може за цял мач да подадеш 10 пъти на центровете за атака,ами че то и Симон да е при нас едва ли ще види топката повече от 6-7 пъти за цял мач.В това според мен е малкото което не ни достига,липсата на разнообразие,липсата на отличен разпределител.Сърбите не са по добри от нас но си имат един Гърбич,който ги бута напред.
Стига бе хора, стига с тоя негативизъм...Как може да сте недоволни от тези момчета, които се раздадоха до последно снощи!И мен ме е яд за загубата, но ако гледаме реално на нещата, волейболистите ни дори надскочиха себе си. Нямаме право да им търсим сметка за грешките, защото който не играе, той не греши. Просто шанс не ни достигна, това е. Я се замислете малко - малка и бедна България има отбор в колективен спорт, който е сред първите осем в света. В кой друг спорт сме в световния елит. В коя друга област въобще имаме сили да се мерим с големите. Знаете ли какви пари се инвестират в Русия, в Испания, в Щатите, в една Турция дори, за да се градят силни отбори. И се прави подбор на таланти сред много по-голямо население там. И накрая играят с нас за 5-8 място (испанците са и по-надолу, да не говорим за турците) Имате ли представа как се постига това. И стига сме се сравнявали със сърбите защото те просто са изключение в колективните спортове. Ако всички в България си гледаха работата, както е във волейбола, сега къде ли щяхме да сме !
Така че поклон на тези момчета!