futbolqga написа:Blue1914 написа:Грамотни-неграмотни, изброил съм около десет фактора, които правят гледането на футболния продукт приятно занимание, които те имат а ние ги нямаме.

Като повечето от тия фактори не са въпрос на милиони евра, а просто на що-годе читав спортен манталитет...

Ей затова ми е толкова болно и тъпо!
От тези 10 елемента, които си изброил, най-много да ги докараш до 2-3 верни. Погледни първото полувреме и виж за какво става въпрос - симулации, картони за сдърпвания между играчи, спорене със съдията. А относно тичането - то и аз мога да тичам, ама футбола далеч не се ограничава до това. А за добрите футболисти - ти шегуваш ли се?! Астана първото полувреме имаха положения, които ние в кварталните мачлета не пропускаме

Въобще, или второто полувреме, което не гледах, е било коренно различно или проблема е в твоя телевизор.
Подчертах, че съм гледал само второто полувреме- там всички тия елементи бяха налице.
За добрите футболисти или не си ме разбрал, или аз не съм се изразил правилно- футболистите имат качества, каквито един прехвален наш юноша би трябвало да е усвоил на 14 години.

Футболистите бяха посредствени. Футболът беше посредствен също!
Посредствен, АМА ФУТБОЛ!!!

На нас футболът ни е да гледаш 90 минути лежане, падане за фаулове, размотаване, врънкане,бавене, заяждане, симулиране и псуване. После да четеш и слушаш една седмица какви ли не журналистически философии и полюции, свързани с всичко друго, но не и с игровите ситуации във въпросните двубои... не че е имало много футбол в тях де... После да ти дойдат едни "посредственици" с автобусчето , да изорат терена на стадиона и да вземат квотата за следващата фаза под носа на нашите лигави "суперпрофесионалисти". И след всичко това ти си един "щастлив" наблюдател на "грамотния" и "модерен" футбол, дето се играе в тая държава. После що нямало хора по стадионите...