Всеки мениджър си има негативни страни, Гуардиола също, но за разлика от много други, той определено може да се нарече реформатор.
Вярно, и той (по) харчи чували с пари, но като цяло като теглиш чертата, отборите под негово ръководство винаги успяват, човекът просто създава шампионско мислене, което дълго остава там, а междувременно чупи и някой друг рекорд.
А най-важното за мен е, че отборите които е ръководил абсолютно винаги акцентират върху атаката-вкарването на голове, моят любим елемент(евър) в играта.
Неслучайно и винаги съм искал именно Пеп да бе наследил сър Алекс в Манчестър Юнайтед.
Шампионското му мислене + Стремежът към атакуващ/резултатен футбол са ми/бяха достатъчни!
Моуриньо грубо казано го приех/търпя заради
огромния му опит, психологическите игрички и манталитета му на победител, иначе за всичко останало...Жозефина никога, ама никога не бих го назначил, дори и за преводач.
Иначе, кучето на няколко пъти показа, че може(когато е на кеф) да отпуска каишката - в Реал Мадрид и първата част на 2014-2015, и все се надявах, че идвайки в Манчестър Юнайтед ще демонстрира тази работа, но засега само проблясъци тук-там, което всъщност ни сече яко и пътя към прогреса, нищо друго!
И 1 млрд. да похарчи за нови, ако не промени концепцията и не акцентира върху офанзивната част, определено и сезон 2018-2019 ще бъда така комфортен за Ман Сити.
Друг е въпросът, че ако не успее да спечели титлата догодина, то просто няма смисъл да продължаваме с него.
Ще ми разправя, че още сме в преходен период...това е просто нелепо!
2014, 2015, 2016, 2017, 2018 - 3 години без титла бяха г.д допустими, станаха 5, което доста сериозно надскочи нещата, а на фона на харчовете и практически липсата на директна борба за титлата...абсолютна простотия и буквално престъпно мениджърско поведение, барабар с това на Уди и Глейзърс, но за тях в крайна сметка са по-важни едни други неща, които независимо от футболната част - си вървят под
пълна пара.
Като цяло си показа, че шефовете уволняват единствено ако не участваш(от следващия сезон) в Шампионската лига.
което си е предпоставка за продължителен период на доминация
А, сакън!
Една за Конте, една за Пеп и догодина е ред на Моу - за баланс : )