Медуза
Дионисъс
Where does it come from and who can create
The power that keeps people trapped in their hate?
I just don't get it, I can't understand
Why things can't be solved here in paradise land?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
cristely написа:Морски, направих си труда да изчета сума страници постове и спорове и трябва да ти кажа, че по-фенско поведение от твоето тук в момента няма. Захапал си да отстояваш една кауза, но не ти се връзва някак си, не си убедителен за разлика от колегата Славист, който ти свали каре звезди от небето (както се казва) и не знам какво повече искаш като доказателства. Ето ти още един пример от мен от малко по-различен ъгъл. Вгледай се и се вслушай в изпълненията на чалга и метал парчета (подбери си ги по КАКЪВТО искаш критерий от youtube) и обърни внимание на техниката на свирене и техниката на пеене (да оставим всички други критерии). Мисля, че съфорумеца с музикалното образование най-точно може да анализира и да даде резултатите и се надявам, че поне неговите изводи ще приемеш, защото не обърна внимание като ти казах, че мнозинството чалга певици НЕ могат да пеят.
Едно отклонение: преди няколко години 5-та гимназия имаше кръгла годишнина и решиха край празничния концерт да издадат диск с музикални изпълнения на учениците. От всички деца (10-15) само дъщеря ми и още едно момиче имаха някакви музикални умения. Всички останали си бяха аматьори - като теб и мен. След намесата на техниката изпълненията им станаха супер. И всички те на концерта пяха на плейбек. Та така е и с повечето чалгаджийки. Кажи ми какво да им харесам? Как си отварят устата и се правят, че пеят и мятат цици? Според теб каква аудитория би приела да бъде мамена докато слуша тази музика? Моя отговор е - елементарна! Вярно е, че има неща които не са тъпи и са правени от умеещи хора, но са малко.
Ей за това иде реч и това се опитва слависта да ти обясни. Това се опитваше да обясни и на колегата 321 (сори, забравих ти ника). Надявам се, че аз съм успял.
Поздрав
И още нещо. Балканската музика може да звучи по различни начини и може да бъде много приятна за слушане. Зависи кой и как я изпълнява.
sl321 написа:Това е Петър Ралчев.Български акордеонист известен в цял свят,а според мен най-добрия в света.
Тука демонстрира с една и съща мелодия но различна орнаментика 3 различни стила балканска музика.румънска,сръбска,българска.
По същия начин може да се направи и с циганска,турска и какава ли не.Та тази способност я владеят малцина,като последните които могат да го направят това,са рок изпълнителите.Просто оная музика има по малък капацитет.И занимавайки се с нея един музикант има капацитета равен на музиката.Във джаза вече нещата стоят по друг начин,но тук основно говорим за чалга и рок.
MCMXIII написа:Според мен проблемът е, че чалгата вече е начин ана живот
sl321 написа:MCMXIII написа:
Е това е проблема.Че бъркате музиката с начина на живот.Иначе аз имам приятели и от двете страни,и все са ценни хора.
MCMXIII написа:Те малко или много се дублират двете неща![]()
Аз не съм тръгнал на кръстоносен поход с/у чалга културата (накар че тя си го заслужава), но имам чувството че като изляза навън има само такива ритми. Понякога откачам просто.
Да живее хубавата Българска музика!
MCMXIII написа:Аз не съм тръгнал на кръстоносен поход с/у чалга културата (накар че тя си го заслужава), но имам чувството че като изляза навън има само такива ритми. Понякога откачам просто.
sl321 написа:
Защото ако сте гледали Матрицата,посланието е ясно: Твоята матрица е твоя свят.Това са нещата в които са те накарали да вярваш от твоето разждане до днес,родители,учители,социално обкръжение и т.н-демек "матрицата".
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта