В уник.документ за първи път Ботев се споменава през 1920 г.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
1912
Контакти:

Re: В уник.документ за първи път Ботев се споменава през 1920 г.

Мнениеот 1912 » 31 дек 2011 18:36

motorbreath написа:
1912 написа:Темата засяга повече Ботев отколкото Славия.Премести я във форума на Ботев да може нашите модератори да я изтрият,защото е доста противокативка и глупава.Дай сега да отваряме теми за всеки отбор къде в документите му се споменава другия за първи път,ако искаш и за втори.

Никакво местене на темата. Пак искате да потулите истината. Темата да стои тук и да я направят важна, защото може да промени историята.

Много по добре е важна тема и подигане на въпрос да има относно това,как отбор създаден 1936-та който го закриха 2001 година има пресни официални документи за това,тази година празнува 85 годишнина?

Потребителски аватар
motorbreath
Контакти:

Мнениеот motorbreath » 31 дек 2011 18:40

1912 написа:
motorbreath написа:
1912 написа:Темата засяга повече Ботев отколкото Славия.Премести я във форума на Ботев да може нашите модератори да я изтрият,защото е доста противокативка и глупава.Дай сега да отваряме теми за всеки отбор къде в документите му се споменава другия за първи път,ако искаш и за втори.

Никакво местене на темата. Пак искате да потулите истината. Темата да стои тук и да я направят важна, защото може да промени историята.

Много по добре е важна тема и подигане на въпрос да има относно това,как отбор създаден 1936-та който го закриха 2001 година има пресни официални документи за това,тази година празнува 85 годишнина?

Като те интересува толкова историята на Локомотив Пловдив отвори си тема и коментирай там този въпрос. Тук се коментира това че “Славия” дарява “Ботев” с уникални исторически документи, в които за Ботев започва да се говори от 1920 година! :idea:
Моля феновете на Ботев да не се отклоняват от темата, и да пишат по нея.
So sind wir und das ist unser Leben!

Потребителски аватар
Гагарин Обича Локо
Контакти:

Мнениеот Гагарин Обича Локо » 31 дек 2011 18:42

BLUE CHAMPIONS написа:
Гагарин Обича Локо написа:Аз мисля, че темата засяга най - старият отбор, ВПИСАН ЗАКОННО В РЕГИСТРИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ.
Това е Славия ! А това, че Ботев имат оскъдни, почти никакви доказателства за ранната си история води до факта, че Славия София е най - старият отбор в България, ЗАКОННО ВПИСАН..

!

Добре де, защо трябва да ме вдигате от масата, за да обеснявам елементарни неща?! Това за Славия кеото говориш Н Е Е вярно! Футбола в България е всеизвестно, че възниква в морската ни столица :arrow:
Във Варна:

през 1907 "Атлас"
през 1909 "Спортист"
през 1913 "Тича"

В София :

през 1909 "Ботев" (по-късно Ботев се обединява с "Развитие 1910" и се получава "Славия 1913")

В Пловдив първите клубове са:

"Ботев" - 1912
"Левски" - 1913

Тъй като се търси най-стария клуб клуб "Атлас" е първия организиран клуб за футбол в България.

А иначе футбола в България официално се появява през 1894 г. Жорж дьо Режибюс е бил учител във Варненската мъжка гимназия и там той демонстрира за пръв път футболната игра с два ученически отбора. През 1897 г. в България се издават "Първи правила и ръководство по футбол".

През 1907 в Софийската гимназия се основава първият ученически клуб. През същата година във Варна се основава и клуб "Атлас".

Весели празници! ;)

ЕЕ защо бе майна тука говориш за Левски Пловдив?
Тук говорим, за ФАКТИ. Не за неща които си прочел в неизвестни източници.

plan-2012 написа:Много ми е интересно в документите на Славия през коя година за първи път се споменва името на отбора с ''прозвището'' - ''пловдивското Юве'' ???

Ето още оффтопик..
Последна промяна от Гагарин Обича Локо на 31 дек 2011 18:44, променено общо 1 път.
Изображение

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 31 дек 2011 18:43

Пишете по темата. Тук не е спор по оста Локомотив Пд-Ботев Пд, а тема за протоколни исторически документи на Славия, касаещи отбора и отношенията му с останалите клубове в България, където Ботев Пд присъства от 1920 година за пръв път. Какво Локо Пд, какъв най-стар отбор-Ботев и фантасмагории. За пореден път вадя тук някаква история и наскачаха недоволстващи. Като недоволствате, сложете в темата документи преди 1920-та и няма да сте недоволни.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
vaskonti
Контакти:

Мнениеот vaskonti » 31 дек 2011 18:46

slavia_forever написа:
vaskonti написа:
slavia_forever написа:Не знаех за документи, а само за изрезки от вестници.

През 1920г. вестниците вероятно също са си измисляли новини, но чак пък да измислят цял футболен клуб и да съобщават текущи новини за него... това дори днешните жълти вестници не го правят.

Кои точно вестници визираш през 1920-та година? Дай изрезките от тази година и изрезките от преди това и ще коментираме. Изрезките са обикновено в стил "празненства по случай 20-годишнината от създаването на най-старият БГ клуб", при положение, че в изрезки има и за Доростол 1902-ра. Говоря, че дори и тези псевдодоказателства са изписане доста след 1912-та година. Дай ми един вестник от 1912 г. където да се говори за създаване на СД Ботев! Аз не знам и такъв вестник от онова време. Но дори и да се гледат изрезките, дори да се гледат доказателствата нищо не говори за най-стар отбор.

Не цитирам конкретни вестници. Просто в случая не е редно да поставяш под съмнение дори изрезки от вестници точно защото е абсурдно вестниците да си измислят съществуването на един клуб и на всичко от горе да съобщават текущи новини за него.
[center]I'll be the savior of you all
I'm your revelation, I'm a walking miracle...
[/center]

Потребителски аватар
motorbreath
Контакти:

Мнениеот motorbreath » 31 дек 2011 18:48

slavia_forever написа:Пишете по темата. Тук не е спор по оста Локомотив Пд-Ботев Пд, а тема за протоколни исторически документи на Славия, касаещи отбора и отношенията му с останалите клубове в България, където Ботев Пд присъства от 1920 година за пръв път. Какво Локо Пд, какъв най-стар отбор-Ботев и фантасмагории. За пореден път вадя тук някаква история и наскачаха недоволстващи. Като недоволствате, сложете в темата документи преди 1920-та и няма да сте недоволни.

Напълно съм съгласен. Наистина е доста интригуващо това че Ботев се споменава за първи път през 20-те години на миналия век. Лично според мен това пък е напълно нормално, защото досега няма изкарани никакви доказателсва за съществуване на футболен клуб с името Ботев по рано от 20-те години на миналия век.
So sind wir und das ist unser Leben!

Потребителски аватар
Гагарин Обича Локо
Контакти:

Мнениеот Гагарин Обича Локо » 31 дек 2011 18:48

Славия единствен от отборите, които могат да спорят с ДОКУМЕНТИ за най - стар отбор в България разполага с такива документи.
Според мен, недоуценен остава приноса им към българския спорт като цяло.

Много интересна тема!
Ще помоля и аз, за да не си губим времето в четене/потребителите/ и триене на мнения/модератора/ да ограничите ненужните постове.
Изображение

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 31 дек 2011 18:50

vaskonti написа:Не цитирам конкретни вестници. Просто в случая не е редно да поставяш под съмнение дори изрезки от вестници точно защото е абсурдно вестниците да си измислят съществуването на един клуб и на всичко от горе да съобщават текущи новини за него.

Аз поставям под съмнение всичко, което е публикувано след датата, за която вече се знае за съществуването на даден отбор в стил "честваме 30 години от създаването на най-стария клуб", при положение, че преди Ботев дори и само по други пък изрезки, Доростол е десетина години по-стар. Затова има документи, тъй като в изрезките информациите са различни.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
Yellow major
Контакти:

Мнениеот Yellow major » 31 дек 2011 18:50

Само не ми е ясно защо се трият мнения по темата на фенове на Ботев, а се толерират Локомотивци. Пристрастия модераторе, няма нужда все пак!

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 31 дек 2011 18:50

Всъщност, феновете на Ботев, на кой точно Ботев са фенове?На този, който 10 години бе управляван от Христолов и те първоначално го подкрепяха, а след това се мъчеха да освободят или на някой друг Ботев?Кой е истинският Ботев:Създаденият през 1912 и просъществувал до преди 2 години или този, който бе създаден преди 2 години, като обединение между едно Сдружение от Пловдив и един ФК от Сопот?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Върни се в “Архив”