Пасторе: Не ме е страх от предизвикателства

Новото попълнение на Пари Сен Жермен Хавиер Пасторе даде първата си официална пресконференция като играч на френския гранд. Редом до него седна спортният директор на клуба Леонардо.
„Леонардо бе много убедителен, защо трябва да избера Париж и точно този проект. Футболистите, които вече са тук, млади и амбициозни, също наклониха везните насам,” призна Пасторе. „Щом той (Леонардо) избра да работи във Франция, след като работи в Серия А, определено има причина,” добави футболистът, който пристига в Лига 1 от Палермо.
На 22 години, от Пасторе се очаква страшно много, след като е рекордно попълнение за френския елит, с платените за него 42 милиона евро. „Не мисля точно за това в момента. Дойдох тук, защото искам да съм шампион, нещо, което до момента не съм бил. Сигурен съм, че бързо ще се адаптирам, а шумният живот в Париж няма да ми попречи,” разказа още младокът.
„Още когато пристигнах от Аржентина в Палермо, се научих да се приспособявам. Интеграцията е още по-лесна тук, където съотборниците ми са страхотни. Наистина съм щастлив тук. Париж е красив град, ПСЖ е голям клуб. Възнамерявам да се оттам напълно на този отбор. И не, не се страхувам от предизвикателството,” категоричен бе Хавиер.