Гавра с комунистическата история

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

stg333
Контакти:

Re: Гавра с историята!!

Мнениеот stg333 » 18 юни 2011 13:59

както виждате никой не прави зулуми на цар освободител или Шипка, но тоя паметник проблема му е че отразява нещо дето не е станало , тоест не е част от историята,съветската армия окупира България и заграбва доста ресурси не ни е освобождавала изобщо от нищо

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 18 юни 2011 14:00

Viktor4o_Rs написа:Бихте ли ми обяснили вие, защитниците на паметника, каква е разликата между него и този на американските летци, щото аз не виждам никаква разлика, и двата не трябва да ги има ;) И бомбардировките от София са част от историята ни, що да няма тогава паметник на американските летци по вашата логика ?

Или на турския воин, паднал при героичната защита на Плевен примерно. Те ни газят, ние паметници им правим.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 юни 2011 14:00

megan fox написа:
Captain Stottlemeyer написа:
Viktor4o_Rs написа:А в Австрия случайно да е имало комунистически режим, Народен съд , лагери като Белене и ей такива хубави работи :roll:

В Австрия е имало "Маутхаузен".

Няма сми да се хабиш да им обясняваш. Някои хора са с промити мозъци, че трябва да се мрази всичко съветско/руско, без да се замислят, че трябва да се учим от историята си!

Разликата между Царска Русия и СССР е огромна обаче ;)
Изображение

Потребителски аватар
Captain Stottlemeyer

Мнениеот Captain Stottlemeyer » 18 юни 2011 14:00

Viktor4o_Rs написа:
megan fox написа:
Kotzata написа:Да сравняваш паметника на съветската армия с този на връх Шипка си е тъпичко. ;)

А да искаш да изтриеш паметника на съветската армия е още по-тъпичко, защото сега щяхме да говорим на турски и ако изобщо имаше паметник на Шипка... щеше да е на някой паша!!! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Изображение Изображение Изображение И кога съветската армия се е била с турците, нещо обърка периодите :lol: :lol: :lol:

Ти толкова ли си тъп, или се правиш на такъв, нали и едните и другите са руснаци! :o Ако аз съм руснак, ще ми бъде еднакво гадно, дали са поругали паметника на баща ми, или на дядо ми.
"Има една страна България и в тази страна България има един отбор „Левски”. В този отбор съм се родил, в този отбор ще умра!" Георги АСПАРУХОВ

Потребителски аватар
delqnski47
Контакти:

Мнениеот delqnski47 » 18 юни 2011 14:02

Viktor4o_Rs написа:Бихте ли ми обяснили вие, защитниците на паметника, каква е разликата между него и този на американските летци, щото аз не виждам никаква разлика, и двата не трябва да ги има ;) И бомбардировките от София са част от историята ни, що да няма тогава паметник на американските летци по вашата логика ?

Ние защитаваме ИСТОРИЯТА,а не някакъв си паметник!ПАК ти казвам!Историята не е направена да я съдиш,а да се информираш от нея!
As a result,the Chairman considers that,on the basis of the information and
documentation at hand,there is no other alternative but to conclude that the new Club,
PFC CSKA-Sofia,appears to be the sporting successor of the original Debtor,PFC CSKA
Sofia.

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 юни 2011 14:02

Captain Stottlemeyer, ти ли си толкова тъп, или не си чувал за Гражданската война в Русия :roll:
Изображение

Потребителски аватар
megan fox
Контакти:

Мнениеот megan fox » 18 юни 2011 14:04

Viktor4o_Rs написа:
megan fox написа:
Captain Stottlemeyer написа:В Австрия е имало "Маутхаузен".

Няма сми да се хабиш да им обясняваш. Някои хора са с промити мозъци, че трябва да се мрази всичко съветско/руско, без да се замислят, че трябва да се учим от историята си!

Разликата между Царска Русия и СССР е огромна обаче ;)

И все говорим за руснаци... Да при съветите е имало и други народи, но червената армия е била съставена основно от руснаци...
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/992/5272992M.jpg[/wrapimg]
Barcelona - Mes que un club[/center]

Потребителски аватар
radezki
Контакти:

Мнениеот radezki » 18 юни 2011 14:06

Viktor4o_Rs написа:А в Австрия случайно да е имало комунистически режим, Народен съд , лагери като Белене и ей такива хубави работи :roll:

За малко им се разминава!Чак 10 години след края на Втората световна война се постига споразумение м/у съюзниците в коя сфера на влияне да остане Австрия ,обявява се за неутрална и съветските войски заедно с англо-американските им съюзници се изтеглят от своите зони на които е разделена до тогава Австрия.А относно това , че в Австрия имало много добре поддържан паметник на съветската армич мисля ,че точно по силата на този договор за неутралитета от 1955г. австрийската държава се задължава да поддържа всички съветски паметници и гробове на нейна територия.Освен това в боевете за освобождаване на Виена за загинали 18 000 съветски войници , а за София и изобщо за Българя не съм да са имали някакви жертви!
Последна промяна от radezki на 18 юни 2011 14:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 18 юни 2011 14:06

delqnski47 написа:Ние защитаваме ИСТОРИЯТА,а не някакъв си паметник!ПАК ти казвам!Историята не е направена да я съдиш,а да се информираш от нея!

Това че се информирам от историята, че е имало Втора световна война например, не значи, че ми трябва паметник на Хитлер.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
Viktor4o_Rs
Контакти:

Мнениеот Viktor4o_Rs » 18 юни 2011 14:07

Напишете тогава нова трактовка, че СССР ни е освободил от турско робство, ще се прочуете :lol: :lol: :lol: Пак питам, каква е разликата между съветската армия и американските летци ?
Изображение

Върни се в “Архив”