Е, станаха ясни четвъртфиналите. Надявам се, че те ще бъдат още по-зрелищни и непредсказуеми. О'Съливан можеше да приключи мача си с Мърфи много по-рано, но даде шанс на розовобузестия симпатяга, чест гост на нашата мила татковина. От мача на Динг и Бингам гледах само последни фрейм. При други обстоятелства щях да бъда за Бингам, но ситуацията с Хендри ме накара да стискам палци за китаеца. Победата на Динг осигури мястото на великия шотландец в топ 16, но дори това не гарантира, че Хендри ще остане и догодина в тура. На пресконференцията си след мача със Селби, Хендри заяви, че ще реши през лятото дали ще продължи кариерата си.
Преди 25 фрейм на Динг-Бингам ситуацията беше следната: предимство, макар и с малко, във всички компоненти за китаеца. Вкарани топки, удари от дистанция и защитна игра. В тези три компонента, Динг водеше с 3-4 % на англичанина. Бингам не показа с нищо, че заслужава да спечели този решителен фрейм. Първи беше в точкова серия, но спря на 30. След това отказа удар за вкарване при оставащи две червени на масата. Постави снукър зад черната, Динг пропусна и Бингам имаше червена за "зеления" джоб. Близостта със синята го разколеба и върна Динг на изходна позиция. За да печелиш големи мачове трябва да показваш смелост и характер в решителните моменти. В този момент Бингам не прояви "кураж под огъня" (Има такъв филм

). Както и да е... при втория опит Динг излезе много по-успешно от снукъра и спечели мача. Бингам е на 35 години и искрено му желая успех, стига това да не е за сметка на оставането на Хендри в света на снукъра

.
Прогнозата ми за четвъртфиналите:
Джъд Тръмп - Греам Дот Минимална победа за Тръмп. 1-2 фрейма разлика. Младостта ще надделее над опита в този двубой.
Дот води с 2 на 0 победи в директните мачове.
Марк Селби - ДингМалко по-категоричен успех за Селби. 3-4 фрейма разлика.
Селби води с 4 на 1 победи в директните мачове.
Марк Уилямс - Марк АлънПобеда за Уилямс. 3-4 фрейма разлика.
Марк Алън води с 3-1 победи в предишните мачове.
Рони О'Съливан - Джон ХигинсХигинс води с 11-5 в мачовете между двамата.
Победа за О'Съливан. 2-3 фрейма разлика.
Всички прогнози са на базата на видяното от мен в Шефилд. Честито на феновете, които имат представител на четвъртфиналите

И накрая: финал между Селби и О'Съливан