Кой е най-старият и регистриран футболен клуб в България?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

MORSKI
Контакти:

Re: КОЙ Е НАЙ-СТАРИЯТ И РЕГИСТРИРАН ФУТБОЛЕН КЛУБ В БЪЛГАРИЯ?

Мнениеот MORSKI » 19 дек 2008 23:24

еми ти се закла с тази извадка.[/quote]

С какво се е заклал,може би с това,че е редно да считаме ,че сме създадени 1909 ГОДИНА ЛИ и,че това е признато от СВЕТОВЕН ИСТОРИК ПОВТАРЯМ ИСТОРИК,понеже виЕ много обичате историята ;)
Соле,брат,остави ги тези папагали,оказаха се доста тъпи парчета,просто няма да се съгласят никога,пред ФАКТИТЕ те ще се смятат за "най-стари" зашото така били решили :D
Нека си се радват,то това им остана,жалко пак казвам за това,че правят красиви хореографии :!: :!: :!: Обаче явно,са доста зле :!: :!: :!:
Последна промяна от MORSKI на 19 дек 2008 23:29, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 19 дек 2008 23:28

MORSKI написа:еми ти се закла с тази извадка.

С какво се е заклал,може би с това,че е редно да считаме ,че сме създадени 1909 ГОДИНА ЛИ и,че това е признато от СВЕТОВЕН ИСТОРИК ПОВТАРЯМ ИСТОРИК,понеже виЕ много обичате историята ;)
Соле,брат,остави ги тези папагали,оказаха се доста тъпи парчета,просто няма да се съгласят никога,пред гактитъе,те ще се смятат за "най-стари" зашото така били решили :D
Нека си се радват,то това им остана,жалко пак казвам за това,че правят красиви хореографии :!: :!: :!: Обаче явно,са доста зле :!: :!: :!:[/quote]

По тази логика:
"”Славия” е дружество за спорт в България, което е основано през 1913 година в София. Учредяването е на 10 април от обединението на членовете от спортните клубове „Ботев”(1909) и „Развитие”(1910) в кварталите около Руски паметник."

Но дори да не се счита 1909 или 1910 година, Славия е първият законово регистриран клуб в България.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 19 дек 2008 23:31

Може, но така е възприето - 1912. Аз знам, че Славия е първият законово вписан и регистриран, съобразно тогаващните действащи закони клуб в България.[/quote]
Може и така да е ,но знаеш по онова време как са сменяли законите бързо,бързо в полза на определен клуб(обикновено софийски ;) ),варненските представители също са го усетили доста болезнено.Става въпрос за един клуб със сини цветове.
Изображение

Потребителски аватар
de.bil
Контакти:

Мнениеот de.bil » 19 дек 2008 23:32

Най-старият БГ клуб е Славия , създаден през 7 век от хан Кубрат.След 100 години успехи клуба се разпада и една от издънките му е отбора АСПАРУХ,който е предшестенника на ЛЕВСКИ . 40 години по-късно е създаден и ЦСКА(централен самодеен клуб на аристокрацията). И така от този момент двата наи-онеправдани клуба в държавата -синия на хановете,а червения на болярите съвсем развалиха футбола ни. Беше нарушен основния закон на Кубрат- съединението прави силата. Шефовете на фенклубовете Син Терор и Албена още от средните векове си имаха семейни скандали . Новата Славия усети келипира от тва положение и се пускаше на всеки ,който си плати,нищо че често беше наи-стойностния тим в пърженството. А любимия ми ТРИМОНЦИУМ(сега Ботев) сътворен през далечната антична епоха,се беше настанил някъде около периферията на тогавашна България,играеше красиво, но столичани не го взимаха на сериозно. Тези комплекси за съжаление и до ден днешен му пречат.А Славия Форевър вече 13 века се опитва да създаде от двете издънки една нова и силна Славия, но той беше сам в благородното начинание.

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 19 дек 2008 23:34

PLOVDIV PEE 1912 написа:Може, но така е възприето - 1912. Аз знам, че Славия е първият законово вписан и регистриран, съобразно тогаващните действащи закони клуб в България.

Може и така да е ,но знаеш по онова време как са сменяли законите бързо,бързо в полза на определен клуб(обикновено софийски ;) ),варненските представители също са го усетили доста болезнено.Става въпрос за един клуб със сини цветове.
Изображение[/quote]

Ми тогава, по тази логика, най-стария основан, неюридически клуб в България е Доростол Силистра, което са на път да го докажат и на документи.

Потребителски аватар
PLOVDIV PEE 1912

Мнениеот PLOVDIV PEE 1912 » 19 дек 2008 23:41

Форевър ,нямах предвид това .Аз мисля ,че Ботев е съвсем законно регистриран и до ден днешен е така.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 19 дек 2008 23:43

По тази логика:
"”Славия” е дружество за спорт в България, което е основано през 1913 година в София. Учредяването е на 10 април от обединението на членовете от спортните клубове „Ботев”(1909) и „Развитие”(1910) в кварталите около Руски паметник."

Но дори да не се счита 1909 или 1910 година, Славия е първият законово регистриран клуб в България.[/quote]

Не,не е защото Спортист,е РЕГИСТРИРАН 1 МЕСЕЦ ПО-РАНО!!!!!Глупости говориш,не знам за тази логика,но е ФАКТ,ЧЕ СВЕТОВЕН ИСТОРИК,А И НЕ САМО ТОЙ ДОКАЗВА С ФАКТИ,ЧЕ СМЕ ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ОТБОР!!!!Останалото са глупсотите без покритие на този и озни ;)

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 19 дек 2008 23:46

PLOVDIV PEE 1912 написа:Форевър ,нямах предвид това .Аз мисля ,че Ботев е съвсем законно регистриран и до ден днешен е така.

До колкото пък аз знам, най-старата документално доказана регистрация на Български клуб, или по друг начин казано - вписан клуб в регистърите, на тогавашния Държавен регистър, това е отборът на Славия София.

Потребителски аватар
l_fen
Контакти:

Мнениеот l_fen » 19 дек 2008 23:47

MORSKI написа:По тази логика:

Но дори да не се счита 1909 или 1910 година, Славия е първият законово регистриран клуб в България.

Не,не е защото Спортист,е РЕГИСТРИРАН 1 МЕСЕЦ ПО-РАНО!!!!!Глупости говориш,не знам за тази логика,но е ФАКТ,ЧЕ СВЕТОВЕН ИСТОРИК,А И НЕ САМО ТОЙ ДОКАЗВА С ФАКТИ,ЧЕ СМЕ ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ОТБОР!!!!Останалото са глупсотите без покритие на този и озни ;)[/quote]
абе морски акъл на магаре наливали си ,успех :D

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 19 дек 2008 23:49

slavia_forever написа:
PLOVDIV PEE 1912 написа:Форевър ,нямах предвид това .Аз мисля ,че Ботев е съвсем законно регистриран и до ден днешен е така.

До колкото пък аз знам, най-старата документално доказана регистрация на Български клуб, или по друг начин казано - вписан клуб в регистърите, на тогавашния Държавен регистър, това е отборът на Славия София.

До колкоот ТИ,знаеш!!!!!!!!
Еми доколкото АЗ ЗНАМ,Спортист е първият Регистриран отбор ;) Тази тема е безсмислена ясно е,че всеки ще си защитава отобора,но фактите сочат към едно,че Черно Море е първият отобр в България, и вс епак нека гледаме какво става сега,понеже държавата ни и футбола с нея си заминават скоропсотижно......

Върни се в “Архив”