Висша лига (2021/2022)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Re: Висша лига (2021/2022)

Мнениеот ivan56 » 25 юли 2021 15:10

KOPScousers написа:
ivan56 написа:
Liquidator написа:Я пак прочети какво съм казал за Челси, че ме наричаш нагъл. Точно пък феновете на Пул сте сред най-арогантните в тоя форум (някои, да не се обидят нормалните). Пикът на отбора ви мина, а собствениците ви не искат да инвестират. Извинявай, че не ви слагам в сметките.

ПрЪй сметка ако тия докери печелиха поне на 10 години една титла, колко по-нагли и арогантни щяха да бъдат. :lol:
Сега за 30 години един път, и устите не можеш им затвориш, а прави сметка ако ставаха шампиони на десетилетка.

Мда, щото вие преди шейха и 2012-та ринехте титла след титла. Преди тях 2 титли от 1937-ма и 1968-ма, 44 години пауза преди следващата титла, оная с "Агуерооооооооооооооооо" на Мартин Тайлър, който все едно свърши докато коментира онзи гол. :oops:

Всъщност откога си фен на Сити? 5-6 години може би? Феновете на Челси също нямат право да говорят за титли, защото и те са чакали 50 години титла преди да дойде Баце Роман. Много сте ми забавни ей така като почнете да говорите за тия титли. Когато нямахме титла 30 години, не спирахте да се подигравате. Сега имаме 1 титла за последните 30 години и вече ни захапвате, че видиш ли сме имали 1 титла за последните 30 години. Вие малко така? Добре ли сте? Нали от някъде трябва да се почне, ако спечелим още някоя титла преди Клоп да напусне, обещавате ли да повтаряте как имаме 2 титли за 34-5 години? Моля ви се, обещавам, че няма да изглеждате тъпо и смешно, честна дума! :oops: :oops: :oops:

Много преди да дойдат шейховете, не всички сме фенове на комерсиални отбори и се бием в гърдите колко тенекета имаме, как видиш ли, който ни стъпи на стадиона и прИпада като чуе феновете. В нашите среди(фен съм и преживявам всичко само и единствено на Черноморец, Сити ми е просто някаква тръпка) една част от по старите ни фенове , които създават първият в България "Английски сектор" са именно фенове на Сити, баща ми също, та кво толкова ти е чудно. Пък има ли значение от кога съм им фен. Ти що не стана фен на Евъртън, а на докерите ?
И да, по голяма част от вашите фенове са ароганти и си мислят, че света се върти около вас.
Фактите са следните за последните 30 години И Челси и Сити имат повече титли от вас.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
MuFc1878
Контакти:

Мнениеот MuFc1878 » 25 юли 2021 16:46

Другата страна на английския футбол :lol: :lol: :lol:
[rimg]https://manutd-bulgaria.com/uploads/monthly_2021_07/image.png.b392d5190c76069c74bd2def45f3f9b8.png[/rimg]

Потребителски аватар
kingofpop
Контакти:

Мнениеот kingofpop » 26 юли 2021 00:52

Челси
Сити
Юнайтед
Пул

ми се вижда 4ката, имайки предвид, че Пепо може да не е мн мотивиран за ВЛ, визирайки последните му два сезона след титла :mrgreen: след като я спечели нещо не е мн на кеф пак да я взима :mrgreen: Челси взеха ШЛ и е логично да концентрират всичките си усилия сега в първенството, както направиха Пул след тяхната ШЛ. Даже май ще сложа 2-3 к на 6.50 коеф :mrgreen: дано ПЕПО не ме погребе пак с някоя титла февруари месец
ralka_levskarka написа:Голяма радост. Човек ще си помисли, че вкарват на Тер Щеген заеби.. След няколко месеца Вила да не се чудят откъде им е дошло :mrgreen: Иначе малките не цъкат лошо. Елиът изпъква и всичко хубаво идва от него.

:lol:

Потребителски аватар
JackPackage
Контакти:

Мнениеот JackPackage » 26 юли 2021 11:38

kingofpop написа:Челси
Сити
Юнайтед
Пул

ми се вижда 4ката, имайки предвид, че Пепо може да не е мн мотивиран за ВЛ, визирайки последните му два сезона след титла :mrgreen: след като я спечели нещо не е мн на кеф пак да я взима :mrgreen: Челси взеха ШЛ и е логично да концентрират всичките си усилия сега в първенството, както направиха Пул след тяхната ШЛ. Даже май ще сложа 2-3 к на 6.50 коеф :mrgreen: дано ПЕПО не ме погребе пак с някоя титла февруари месец

Ей тва само Плешивия наркоман и отбора от Отцепландия не печелят трофеи, щото 'не им е кеф' или 'играят на 16.34%' :lol: :mrgreen: :mrgreen:
delqnski47 написа:Аз лично не искам да ви наказват без публика с нашия реванш,щот ще е тъпо за нас феновете на ЦСКА да сме сами на стадиона.
onegavon написа:На Гришата и свирки ще му правим....

[center][wrapimg=]http://i.imgur.com/G65A5Mg.png[/wrapimg][/center]
[center][wrapimg=]http://atleticofans.com/wp-content/themes/af/images/adlogo.png[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 26 юли 2021 12:02

В ШЛ чудно защо всяка година не е на кеф със Сити :lol:

MuFc1878 написа:Другата страна на английския футбол :lol: :lol: :lol:
[rimg]https://manutd-bulgaria.com/uploads/monthly_2021_07/image.png.b392d5190c76069c74bd2def45f3f9b8.png[/rimg]

Дъ дарк сайд оф дъ Руун :lol:
Ще го оберат някъде, ако спи така по бардаците :lol:

kircho_baretata
Контакти:

Мнениеот kircho_baretata » 26 юли 2021 12:07

И аз съм от групата на най-наглите фенове, така наречените докери.
И съм фен на отбора когато величието вече го нямаше и се борехме със Съндърланд и подобни за осмото място. Напълно нормално е да се кефим, че прекъснахме сушата и като всички фенове на останалите водещи отбори тръгваме с голямата кошница.
Е реалността е такава, че финансовите ресурси не ни позволяват да скочим и да подсилим отбора като хората. Ситуацията ни е леко Арсеналска, класиране в четворката и те така.
Ако Челси вземе Хааланд ще отнесат всички с разлика, ако не го вземат ние ставаме шампиони (да затвърдя мнението за докерите :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: )

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 27 юли 2021 02:23

Liquidator написа:Слаб сезон на всички и титла за Оле.

Одобрявам! 8-)

Аз много отдавна разправям, че нищо не играем

Със сигурност е по-добре от времената на Ван Гаал и Моуриньо!

На мен ми е абсолютно непонятно как с тая сбирщина като състав и тоя пъпеш за треньор постигат изобщо някакви резултати.

Статистиката откакто дойде Оле е следната:

Ман Сити - 114 мача - 265 точки
Ливърпул - 114 мача - 265 точки
Средно - 2.32 точки/мач
--------------------------------------------------------
Челси - 114 мача - 205 точки
Тотнъм - 114 мача - 192 точки
Арсенал - 114 мача - 187 точки
Лестър - 114 мача - 180 точки
---------------------------------------------------------
Ман Юнайтед - 97 мача - 206 точки
Средно: 2.12 точки/мач

По всичко изглежда, че сме т.нар. 3-ят най-добър отбор след Ман Сити и Ливърпул за периода!
Не е зле като за "сбирщина"...
----------
Иначе аз лично дълбоко вярвам, че промяната на едно единствено нещо, ще даде и така необходимото ноу хау на Ман Юнайтед.
Титулярен вратар различен от Де Хеа!!!
Това го повтарям от години като вид мантра, но в крайна сметка го има заложено като тенденция, че ако испанецът не е титуляр Ман Юнайтед ще има статистически в пъти по-голям прогрес.
С Ромеро беше така, с Хендерсън също, което означава, че няма как да е случайно!
Нека да изкараме един сезон без Де Хеа титуляр, пък да видим какво ще стане.
Дано Бог чуе най-накрая молитвите ми!

---------
* В периода 03-2019(мача с Арсенал)-05-2019 - явно се наблюдаваше огромен спад в играта на Де Хеа, но той така и не го замени и в резултат на това буквално се и**** на метеното пропускайки възможността да завършим в ТОП 4, нещо което почти не се виждаше как може да се случи предвид мястото където ни остави Моуриньо(на 11 точки от 4-то място).

* Неубедителните изяви на Де Хеа продължиха и през 2019-2020 и 2020-2021, което ни коства доста сериозен брой точки/прогрес.

* Регресът на Де Хеа(по отношение на успеваемостта) в сравнение с предходните сезони е с 25-30%, което е ужасяващо!

-----------
Домашните Купи 2019-2021
ФА КЪП
2019 - известна вина на Ромеро за 1/2 гола на четвъртфинала финала срещу Уулвс 1-2
2020 - Ромеро пази във всичките мачове до полуфинала с Челси, пуснаха Де Хеа и... испанецът с вина за 2/3 те гола 1-3
2021 - Хендерсън с известна вина 2/3 гола на полуфинала срещу Лестър 1-3

КК КЪП
2019 - Ромеро пази във всичките мачове до полуфинала с Ман Сити, пуснаха Де Хеа и... въпреки че на Етихад направи силен мач за победата с 1-0, то в първия мач на Олд Трафорд 1-3 Де Хеа имаше вина за 1/3 гола.
2020 - Хендерсън с известна вина за 1/2 гола на полуфинала срещу Ман Сити 0-2.

Лига Европа
2020 - Ромеро пази във всички мачове до полуфинала със Севила, пуснаха Де Хеа и бе виновен за 1/2 гола.
2021 - За да не му удари по егото напълно Солскяер му даде последните битки в Лига Европа, когато пък Хендерсън стана титуляр във ВЛ.
Хендерсън обаче игра срещу Р. Сосиедад 2 пъти и Милан 2 пъти(допускайки само 1 гол), после последваха Гранада и хоп...
Де Хеа стана титуляр. Откъде-Накъде!??
Айде, то Гранада не бяха и кой знае какво мерило, но после в мачовете с Рома... вярно, Де Хеа като цяло се представи над средното ниво, но пък в крайна сметка допусна 5 гола в 2 мача, което вече за финала срещу Виляреал трябваше да породи дискусия и червена лампа кой вратар да започне титуляр!
Да, точно и в този период при Хендерсън имаше също лек спад във формата, но като цяло от март до май стабилността/статистиката му бяха на много високо ниво.
Докато Де Хеа на практика с 1-2 по-силни мача и... си спечели билет за финала срещу Виляреал, което за съжаление постфактум ни и прецака както се знае.
Неубедителен в мача, ужасно слаб на дузпите и за капак пропусна решаващата дузпа...
Дали Хендерсън щеше да се справи по-добре? Никой не знае, но индикациите за това са налице, предвид по-добрата му форма и също така успеваемост при спасяване на дузпи.
Някой сигурно би казал, че главната причина за решението на Оле е, че Де Хеа е много по-опитен.
Да, на хартия е така, но за толкова време аз не помня да е имало съществен ефект от този негов опит нито за Ман Юнайтед, нито за Испания.
Дори напротив - буквално във всеки т.нар. голям и решителен мач Де Хеа се на**** ра!

Шампионска лига
2019 - ПСЖ - 3 гола в 2 мача допусна Де Хеа - като цяло под средното представяне.
Барселона 0-1/0-3 - 4 гола в 2 мача допусна Де Хеа - като цяло ужасно представяне, защото имаше вина за 3/4 гола.
2020 - ПСЖ 1-3 + Лайпциг 2-3 - 6 гола в 3 мача допусна Де Хеа - ново ужасно представяне, защото имаше вина за 4/6 гола.

Извод:
1. Във Висшата лига Де Хеа ни коства точки, които за 2018-2019 щяха да ни донесат място в ТОП 4, за 2019-2020 пак 3-то място щяхме да сме, но не с 66 точки, а между 75-80 точки, същото важи и за 2020-2021, което нямаше да означава че ще станем шампиони, но най-малкото щяхме да се борим директно с Ман Сити за титлата, завършвайки на 5-6 точки от тях, а не на 12 точки.

2. Косвено излиза, че Ромеро трябваше да бъде пуснат във всички от изброени сблъсъци, в които Де Хеа и Хендерсън имаха немалка вина за провалите.

3. Евала на Моурино, че през 2016-2017 реши да пусне Ромеро във всички мачове за Лига Европа, че иначе...
Едно от малкото адекватни неща които направи в Ман Юнайтед.
След това... пусна Де Хеа срещу Реал Мадрид за финала СК и го загубихме, срещу Севиля вярно че направи един от най-добрите си мачове, но пък на реванша се издъни както обичайно...
Срещу Барселона 2019 ни прецака, срещу Севиля 2020 ЛЕ бе отново неубедителен, срещу ПСЖ и главно Лайпциг като решаващ мач отново ни издъни и за капак финала срещу Вилярел 2021 в пълния си блясък им подари купата.
Вярно е, че Ман Юнайтед в повечето от тези мачове бе доста под средното ниво, но това не елиминира, че Де Хеа носи огромна вина за провала, защото допусна редица индивидуални и също така психо-хаотични грешки, които се отразяват негативно и на останалите играчи, особено на защитата пред него!
Факт е, че в повечето случаи карето в защита когато зад тях бяха Ромеро и Хендерсън се представят значително по-добре, усещате се комуникация и стабилност като цяло.
Не, че е нямало и с тях изцепки, но са много, много по-рядко, което се дължи главно на по-големите нива на комуникация, четене на играта и хъс/смелост при високи топки, излизания, и т.н при Ромеро и Хендерсън.

За стотен път кажа че очевидно всеизвестният рефлекс на Де Хеа(оценявам го, но като цяло не е нещо невиждано)... от една страна е и индикатор за НЕДОБРО ПОЗИЦИОНИРАНЕ!
Вярно е, че Де Хеа е правил десетки буквално невъзможни спасявания, но също така го има и моментът, че уау ефектът от дадено спасяване с рефлекс е последствие от лошото му позициониране при текущата ситуация, в което той влага т.нар. кански усилия, за да може да спаси(евентуално).
Ван дер Саар с годините усъвършенства точно позиционирането си и кардинално от всички титулярни вратари в Ман Юнайтед - буквално води с няколко обиколки в този аспект.
Де Хеа примерно го води по рефлекс и пъргавост ( немалко и то), но...статистически всичко е в полза на Ван дер Саар, който си спестява/ше много главоболия с точното си позициониране.
Реално една крачка надясно или наляво прави чудеса и това често се оказва достатъчно, за да се спаси даден удар.
Даже като се замисля/спомня, рядко на холандеца му се налагаше да се хвърля, залепяше ги буквално ударите.

Рецептата за успех 2021-2022 според мен:
1. Нов титулярен вратар
2. Солиден партньор на Магуайър

------------------------------------------------------------
* То и сега статистически допуснатите голове са около 1.00-1.25, което НЕ нещо фатално, НО...
със стабилност, спокойствие и комуникация на вратарския пост, визирайки Хендерсън или Хийтън, то със сигурност ще има спад който статистически ще е между 0.50-1.00.

3. Подобряване на домакинската форма(не за сметка на формата при гостуванията)
* Под подобряване визирам минимум 15 победи на Олд Трафорд, това е!

4. Подобряване представянето при статичните положения, които ни костваха много допуснати голове в последните години
* То е следствие и от идиотизма на Де Хеа, но и от идиотизма на щаба и Оле, че не полагат необходимото, за да минимизират този хаос който представляваме когато се изпълнява корнер или пряк свободен удар.
Да, не е толкова лесно защото всеки противник е различен, факт е че и при сър Алекс що голове ни ръгаха от статични, не е като да не е било, но...
като цяло е задължително да има положителна промяна, дори и минимална в това отношение!

5. Увеличаване на атакуващия режим
Ефективността е най-доброто нещо, но... когато си Ман Юнайтед се очаква най-малкото да имаш доста над средното като удари във вратата/мач. Да, едва ли някой ще има проблем ако отправяме 3 удара във врата за цял мач и вкарваме 2-3 гола, но това е буквално невъзможно да се случва, което означава, че рецептата е в увеличаването на ударите!
Да, владеенето на топката и пасовете са важен аспект, но все пак те не носят голове - есенцията във футболната игра!
Класическата рецепта е с увеличаване на хората в противниковото наказателното поле, поне според мен.
Не са 1-2 ма, а с 2-3+ и един зад дъгата на наказателното поле, когато примерно се атакува по фланговете.

6. Повече ротации(не просто за спорта, а умерено и значително повече от текущото положение)
Главното е, че с ротациите се поддържа хем конкуренцията, хем спортната форма на играчите.
Не може играч Х да не го пускаш в 9/10 мача, да му дадеш 1-2 пъти шанс и да очакваш от него да направи чудеса!
Ако го пускаш примерно в 3/10 мача титуляр, 6/10 резерва - нещата стават коренно различни и в положителна насока.

Нищо сложно като план, просто трябва Оле и щаба да го изпълнят и със сигурност ще има значителен успех.
То щом сега при текущото положение нещата детайлно не са толкова далеч от т.нар. лидери Ман Сити и Ливърпул, то представете си ако се случат тези промени за които говоря.

* Нов титулярен вратар/стабилен човек до Хари = - 0.50 гола
* Мачовете на Олд Трафорд срещу Арсенал, Ливърпул, Челси, Ман Сити и Тотнъм(топ 5) - ги тълкувам като бонус, защото вероятността да загубим е много по-голяма отколкото срещу СРЕДА-ДЪНО отборите.
* Ако намалим с поне 30% допуснатите голове след статични, аз лично ще съм много доволен.
* От години говоря за т.нар. златно правило за минимум 2 гола.
В момента Ман Юнайтед при Оле бележи 1.85 гола, което бива, но си трябва минимум увеличение, което както казах ще дойде ако се увеличи атакуващиия режим, т.е. не е нужно кой знае какви чудеса.
* Балансът между 22-25 играчи и даването на възможности на т.нар. резерви в хода на сезона - ключов фактор за формата и поддържането на конкуренцията.
Да въртиш 17-18 играчи... не е работа в модерния футбол!

:arrow: Ако се изпълни всичко това, то в най-лошия случай ще имаме много често победи с 2-1, което мен лично ме устройва перфектно.
Ако не знаете, то след ерата сър Алекс резултатът който ни действа като воденичен камък е 1-1 и производните Х-ве.
Метафорично се превърнахме в Хиксчестър Юнайтед
0-0, 1-1, 2-2, 0-1, 1-2 - ей това са най-честите резултати, които ни е**** майката след 2012-2013 насам.

Ако най-честите лоши резултати бяха 2-2 и 3-3, и загуби 0-2 и 1-3.... то тогава проблемът щеше да е огромен, наистина огромен.

Апропо, по отношение на победите, то за мнозина може да е парадоксално, но Ман Юнайтед има много повече победи с 2+ гола разлика, отколкото стандартните 1-0 и 2-1.
Между другото, имаме много често победи с 3-2, което пак е 1 гол разлика, но пък фактът че бележиш 3 гола също е показатален, че нещата в някои аспекти са доста ок.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 27 юли 2021 07:00

Нямам намерение да го чета, сори.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
locke
Контакти:

Мнениеот locke » 28 юли 2021 11:57

KOPScousers написа: Очаквам голям сезон от нашите, че наближават (някои го минаха даже) 30-така и би трябвало да са в абсолютния пик на кариерите си. Мане, Салах, Тиаго, Фабиньо, Ван Дайк - очаквам много от тези хора този сезон.

ако и бог Хендо е здрав - купата е ваша :mrgreen: :lol: :lol:
ViscaBarca написа:Байерн ще ни пусне аванта...не е в техен интерес да имат враг в наше лице!

kingofpop написа:По-вероятно да изчукам Мис Свят отколкото Челси да елиминират Байерн

smoothc написа:Наполи.
Да си спретнат с Ман Сити един "Небесносин плешив" финал?

:lol: :mrgreen:

Bernaleo
Контакти:

Мнениеот Bernaleo » 28 юли 2021 12:02

Егати рецитала по горе :shock:

Върни се в “Архив”