Шампионска лига - сезон (2017/18)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот smoothc » 16 мар 2018 15:18

Статистиката от 2003-2004 до 2016-2017 на 1/4 финалите показва, че в 34 случая са се класирали отборите гостуващи в първия мач, а в 22 случая отборите домакинстващи в първия мач.
Разбира се, в немалко от случаите т.нар. по-класен отбор е бил първо гост, което е накланяло везните, но в крайна сметка по отношение на оста домакин-гост, това показват данните.
В конкретния случай това не важи за двойката Барселона-Рома, защото домакинът в първия мач е доста по-класният отбор, но пък знае ли човек...Рома и без това няма какво да губят.
Горе долу същото важи и за Севиля, които са освободени от всякакви "задължителности", а остраняването на Манчестър Юнайтед със сигурност им е вдъхнало увереност, носят си и гена на турнирен боец, така че и те няма какво толкова да губят.
Хубавата новина при Севиля и Рома е, че и двата отбора имат добър нюх към офанзивния футбол и over 2.5/3.5 гола.
Естествено, че ще е серизона изненада, ако Барселона и Байерн не продължат, но времето ще покаже.

На другия полюс са Ювентус-Реал Мадрид и Ливърпул-Сити, където борбата ще е безмилостно жестока.
Реал и Сити са фаворити на хартия, което и допълнително се подхранва от факта, че ще домакинстват в реванша, което вече косвено поставя и сериозни изисквания/отговорности към Ювентус и Ливърпул, най-важната от които е НЕдопускането на загуба, която изобщо не мисля, че на този етап биха могли да "върнат" на Бернабеу и Етихад.
Но така или иначе по-голямото напрежение е в лагерите на Реал и Сити, и в този ред на мисли имам чувството, че за Зидан и Гуардиола Ювентус и Ливърпул са били последен избор за жребия.

nghcvth

Мнениеот nghcvth » 16 мар 2018 15:23

Лош жребий.

Барселона- Рома- еми, просто не виждам как Рома могат да се класират напред, колкото и да ми се иска. Отборът играе твърде непостоянно напоследък, от друга страна класата е на страната на каталунците, а Меси играе много силно. Нямат и толкова колебания в защита. Дано все пак стане някоя изненада.

Реал- Ювентус- може ли да се сбият и двата отбора да ги изхвърлят? :lol: Най- неприятните ми два отбора един срещу друг, ще съм за Ювентус с отвращение.

Байерн- Севиля- възможно най- добрият жребий за баварците. Колкото и да не искам да подценявам Севиля не виждам как могат да спрат германците.

Ливърпул- Сити- и вторият отбор, който харесвам, с лош жребий. Сити имат по- класен състав, а нападението им е по- добре от това на Ливърпул, което е и основното оръжие на мърсисайдци. Но все пак никога не се знае, дано Клоп извади някой коз от ръкава си.
"Maybe this world is another planet's hell."- Aldous Huxley

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 16 мар 2018 16:47

[center]Първи мачове
3 април
Севиля - Байерн
Ювентус - Реал Мадрид

4 април
Барселона - Рома
Ливърпул - Манчестър Сити

Реванши
10 април
Рома - Барселона
Манчестър Сити - Ливърпул

11 април
Байерн - Севиля
Реал Мадрид - Ювентус
[/center]

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 16 мар 2018 16:48

Реал Мадрид е отстранявал Ювентус на елиминации и то на два пъти, но за КЕШ. Съответно през 1962 и 1986. Първо след решителен трети сблъсък по тогавашните правила, а впоследствие след дузпи. Оттогава Реал М надделява над торинци на два пъти във финали и веднъж ги изпреварва в груповата фаза на ШЛ, ала забележете, губи цели четири пъти в два мача. Вероятно ни чака пореден исторически сблъсък между тези два клуба, надявам се с краен победител настоящият европейски шампион.

Впрочем само Реал-Байерн е по-повтарян дуел от Реал-Ювентус, с тази разлика, че не са се изправяли на финал.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

SilentKiller

Мнениеот SilentKiller » 16 мар 2018 16:53

Винаги съм се чудел при определяне датите на мачовете след 1/4финалите, как едните двойки имат 8 дена между двата мача, а другите двойки само 6 ? Това е несправедливо според мен, особено в тази решаваща част от сезона април-май, когато се играе през 3 дена. Редно е двойката, която играе във вторник следващата седмица също да играе във вторник както и другите, които са в сряда реванша отново да е в сряда. И разбира се най-често Реал бива облагодетелстван в подобни ситуации. Помня 2012г., когато беше Ел Класикото между мачовете на Барса и Реал в 1/2финалите от ШЛ съответно срещу Челси и Байерн. Барса имаше 6 дена, а Реал 8 между мачовете, като Класикото беше точно между тях. Е, това не помогна разбира се на Реал и отпаднаха с дузпи срещу Байерн (Рамос космонавта показа своята същност :lol: ).

Потребителски аватар
sapio0o
Контакти:

Мнениеот sapio0o » 16 мар 2018 17:02

Капитана в пълния му блясък. Не от 5, от 15 кладенеца ще ти извади вода, само и само да каже нещо за Мадрид в отрицателен аспект. Куче голямо.
[center][wrapimg=]http://alfa.kachi-snimka.info/images-2021/arx1643555661e.jfif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 16 мар 2018 17:15

Глупаво разпределение на датите. Двата мача, които ще са ми по-интересни - в 1 ден.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
Furious_Monk

Мнениеот Furious_Monk » 16 мар 2018 17:22

Краен прагматизъм, борба и тактика, срещу техника, скорост и импровизация. Мачовете между Реал Мадрид и Ювентус винаги са интересни.

Байерн и Севиля също е много любопитен сблъсък. Ще може да видим и Алисон срещу испанска офанзива как ще се представи.Стискам палци Клоп да надиграе тактически Гуардиола.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Warped
Контакти:

Мнениеот Warped » 16 мар 2018 17:40

Щеше ми се Байерн- Ман Сити. Да покаже Хайнкес на Гуардиолката как се прави. Ман. Сити- Ливърпул ми се струва като най непредвидим мач
Непринуден:
Нямам време за странични неща. В момента най-важното е това на снимката. Гледам го, любувам се и бия чикии.

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 16 мар 2018 17:49

Жалко че форумът пропадна, иначе сеирът между феновете на Реал и Юве щеше да е забавата ни за около две седмици.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Архив”