Шампионска лига - сезон (2017/18)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Re: Шампионска лига - сезон (2017/18)

Мнениеот smoothc » 15 мар 2018 08:51

Сапи, не си ме разбрал добре какво имам предвид или аз не съм се изразил както трябва.
Под скала на напрежение, визирах т.нар. страх от провал, който при Пеп и Сити е по-голям, в сравнение с всички останали.
В подобна роля са влизали Реал при Моуриньо и Анчелоти, Барселона и Байерн на Гуардиола и донякъде ПСЖ.
При никои други отбори не е било така ясно изразено(с напредване на турнира) т.нар. напрежение, вследствие от задължителността/фаворитизираността.
Сити и ПСЖ нямат традиции в турнира, но замахът с който действат и помпат мускули...косвено им създава и някои "задължения" към последното ниво на турнира.
Шейховете, хора като Перез с проектите Галактикос, олигарх като Абрамович преди всичко са се целили/целят в турнира на богатите, който да им даде нови измерения на власт и престиж.
Дори в изборите си на треньори през годините - тънката нишка винаги е била да е човек с изразено "турнирно CV".
В този ред на мисли Ливърпул например, са на другия полюс, въпреки че са отбор с особени исторически постижения в турнира.
И като цяло винаги е имало дискусии относно това кой е по-добрият вариант - да си освободен от особени очаквания или фокусът да пада върху теб?

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 15 мар 2018 09:21

Понеже по-назад в темата стана дума за вратари и за М. Нойер аз съм на мнение че Тер Щеген трябва да
играе на световното а не Нойер. Не знам каква му е контузията на Нойер и кога ще се върне в игра но
Тер Щеген наистина играе на супер ниво за Барселона вече 2 години.

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Мнениеот Red_Neck » 15 мар 2018 09:44

smoothc написа:Всички останали мачове се развиха според предварителните очаквания, но като цяло можеше да има една идея повече съспенс при Реал-ПСЖ и Челси-Барселона. Твърде безпроблемно преминаха през гари Париж и Лондон.

Нямам идея какъв точно съспенс сте очаквали .... точно в тези два двубоя ;)
За последните 5 години двата испански бота са спечелели турнира общо 4 пъти и 7 пъти са играли на 1/2. :)
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 15 мар 2018 09:48

smoothc написа:и постфактум реализираха най-голямата си загуба срещу Барселона в два мача.

Охоо от скоро гледаш явно футбол. Барса са мачкали Челсито с петичка по времето на Ривалдо и даже той ги наши тогава. 8-)

Plovdiv_1926
Контакти:

Мнениеот Plovdiv_1926 » 15 мар 2018 09:52

Много надценявате Сити, според мен няма да издържат на напрежението и тази изкуствена роля на фаворит още на 1/4-финалите си отиват, ако са с някой различен от Рома/Севиля. Да не говорим, че не са свикнали на висока преса срещу тях, която да е ефективна, а повечето отбори в ШЛ изповядват такъв футбол. Освен това Фабиан Делф на бека срещу топ крило не ми се връзва, а в Англия такива няма супер много дори и в топ 6. Реално само Челси, Ливърпул и Сити играят с типични крила, като при Челси дори е малко по-различно.

За Ливърпул не искам само Ювентус- бетонът там е качествен, добре затварят пространства, а Дибала може да измисли редица опасности, Дебелия, ако има ден, и той може да вкара. С другите топ отбори пак не влизат англичаните като фаворит, но поне ще могат по-добре да си използват силните страни. Пък и фаворит не значи автоматично класирал се, дори е по-добре да си в тази роля особено ако имаш качества в отбора.
Последна промяна от Plovdiv_1926 на 15 мар 2018 09:54, променено общо 1 път.
Един света, един света и черно-бяла е любовта...

Потребителски аватар
rebelheartous
Контакти:

Мнениеот rebelheartous » 15 мар 2018 09:54

Red_Neck написа:Нямам идея какъв точно съспенс сте очаквали .... точно в тези два двубоя ;)
За последните 5 години двата испански бота са спечелели турнира общо 4 пъти и 7 пъти са играли на 1/2. :)

11 пореден четвъртфинал е тва за Барса. ;)

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 15 мар 2018 10:04

Жозе пропада. Не може Лестър да бие Севилия,а ти да не можеш да го направиш с Юнайтед.

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 15 мар 2018 10:17

Plovdiv_1926 написа:Много надценявате Сити, според мен няма да издържат на напрежението и тази изкуствена роля на фаворит още на 1/4-финалите си отиват, ако са с някой различен от Рома/Севиля. Да не говорим, че не са свикнали на висока преса срещу тях, която да е ефективна, а повечето отбори в ШЛ изповядват такъв футбол. Освен това Фабиан Делф на бека срещу топ крило не ми се връзва, а в Англия такива няма супер много дори и в топ 6. Реално само Челси, Ливърпул и Сити играят с типични крила, като при Челси дори е малко по-различно.

За Ливърпул не искам само Ювентус- бетонът там е качествен, добре затварят пространства, а Дибала може да измисли редица опасности, Дебелия, ако има ден, и той може да вкара. С другите топ отбори пак не влизат англичаните като фаворит, но поне ще могат по-добре да си използват силните страни. Пък и фаворит не значи автоматично класирал се, дори е по-добре да си в тази роля особено ако имаш качества в отбора.

Точно от Ювентус не бих се притеснявал, Реал и Барса ми се струват най-неприятни. Барса ми изглеждат мега слаби, като индивидуалности - но просто Меси е класи над всички.

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 15 мар 2018 10:20

Sstefanov написа:Кога е жребият ?

В 13:00 българско време утре.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 мар 2018 10:28

rebelheartous написа:
smoothc написа:и постфактум реализираха най-голямата си загуба срещу Барселона в два мача.

Охоо от скоро гледаш явно футбол. Барса са мачкали Челсито с петичка по времето на Ривалдо и даже той ги наши тогава. 8-)

Петичка, с продължения и две дузпи пак. И се научи да четеш, най-голяма разлика в два мача. Тогава общият резултат беше 6-4, тоест 2 гола разлика. Сега са 3.
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Върни се в “Архив”