Според мен няма смисъл да излагаш аргументи - те не играят.
Те са свикнали да подхвърлят нещо и да гледат отстрани мелето...в спор с аргументи не издържат.
Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?
Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?
Последна промяна от ivaka на 10 май 2013 15:50, променено общо 1 път.
-
parvanoff написа:THE G.A.M.E написа:Аз ще гласувам за тези, които също като мен, искат промяна на статувкото.
Тоест - на политическата система.
Това автоматично изключва ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака от списъка ми.
От говоренето на тези, не се чува нищо за промяна ... Всъщност само риториката на "Атака" донякъде припокрива това, което поискаха хората чрез протестите, но те пък нямат нужният потенциал да го осъществят.
Оставам с впечатлението от мненията ти, че ще гласуваш за новите лица Кунева, Вълчев, Прошков, Зеленогорски и т.н.
Кое е смешно ?

THE G.A.M.E написа:parvanoff написа:THE G.A.M.E написа:Аз ще гласувам за тези, които също като мен, искат промяна на статувкото.
Тоест - на политическата система.
Това автоматично изключва ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака от списъка ми.
От говоренето на тези, не се чува нищо за промяна ... Всъщност само риториката на "Атака" донякъде припокрива това, което поискаха хората чрез протестите, но те пък нямат нужният потенциал да го осъществят.
Оставам с впечатлението от мненията ти, че ще гласуваш за новите лица Кунева, Вълчев, Прошков, Зеленогорски и т.н.
Кое е смешно ?
Да кажа, че е меко казано странно, че не разбираш. Ти очакваш от хора, които са били във властта да променят статуквото, което не са променили, докато са били там. При това не съм видял да подават оставка в несъгласие с това, което става или се бъркам? При това на Вълчев му я искаха многократно и синдикати, и опозиция... Леко наивно ми се струва-отново меко казано...

само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!
ivaka написа:mistreated написа:grasiani написа:Като гледам реалностите и нагласите в момента Герб са аут от властта даже и да спечелят минимално изборите,не виждам кой ще иска да се коалира с тях от партиите които влизат в парламента ,с БСП и ДПС абсолютно невъзможно,с Атака и там е доста трудно в предвид какво стана в предния парламент,но знае ли човек може пък да предложат добра финансова оферта и като се знае колко обичат да го предават неговите хора Волен може и да успеят да прилапат някой друг депутат.И като знам как някои извъртат задни части като Яне, който щеше да уволнява Борисов,може и да успеят,но дали ще стигнат 2 партии за мнозинство не знам.
Аз не вярвам РЗС да влезнат в парламента... ГЕРБ нямат естествени партньори в момента. Атака бяха зад гърба им, но гербаджиите най-безцеремонно се опитаха да разбият партията на Сидеров с купени депутат и компромати срещу Волен. Сега остават сами. Както им каза Сидеров, май ще си търсят съюзници на гей-парада...
Съюзниците по гей-парадите са за друг, не за ГЕРБ!
Там Станишев има думата.
Ако ГЕРБ нямат мнозинство да управляват, значи никой друг няма да може...
Никой няма да има легитимност да управлява щом не е победител.
Тройната коалиция управляваше, защото тогава БСП победи на изборите, но не им стигнаха мандати, сега няма да е така.
Победителят водеше - с две думи.
Изолираш ли победителя, изолираш хората победили на изборите - това винаги е грешка, така ги изкарваш на улицата, а така както са гласували, така ще защитават и победата си.
Повтаряме изборите ако ГЕРБ не може да сформира правителство.
Аз не виждам как ще управляват ГЕРБ даже и да повтаряме изборите до дупка,ако е по стария начин както се гласят отново ще има хора по улиците даже повече.Само глупаците повтарят една грешка два пъти.
-
parvanoff написа:Да кажа, че е меко казано странно, че не разбираш. Ти очакваш от хора, които са били във властта да променят статуквото, което не са променили, докато са били там. При това не съм видял да подават оставка в несъгласие с това, което става или се бъркам? При това на Вълчев му я искаха многократно и синдикати, и опозиция... Леко наивно ми се струва-отново меко казано...
Важното е, че при тях поне се чете ( има ) ... Желание за това.
А и когато са били във власта, ситуацията не е била належаща, каквато е сега.
Както уточних, никоя от големите партии не показва желание за удовлетворяване на исканията на протестиращите.
Да, със сигурност е трудно ... Неимоверно трудно, да се изпълни всичко, но за съжаление те не показват дори и желание.
Така наречените малки ( до колко са "малки", ще стане ясно в Неделя вечер ) ... Партии, движения и т.н. поне говорят по-наболелите проблеми, като някои показват и потенциал + идеи за решението им.
Сега, отново ще се повторя ... Вероятно, реално, желанията им може и да се разминават от възможностите им, но поне искат да опитат ... До колко ще опитат, е нали все пак трябва да имат представители в парламента, за да имат шанс.

grasiani написа:Аз не виждам как ще управляват ГЕРБ даже и да повтаряме изборите до дупка,ако е по стария начин както се гласят отново ще има хора по улиците даже повече.Само глупаците повтарят една грешка два пъти.
А къде са тези хора, които преди няколко месеца бяха по улиците, те всъщност за какво протестираха, против монополите, срещу бедността или срещу герб? Май, май и те не знаеха против какво протестират. Да не би вече да няма монополи, или бедност, да не би безработицата да е паднала? Защо тези хора още не са по улиците?
ПП: А кой всъщност докара монополите и кой разпродаде държавата много преди да се появът герб на сцената?
Believe in better
[offtopic]Най-много мразя расизма и циганите
[/offtopic]
[offtopic]Най-много мразя расизма и циганите

Демократи за силна България
Като си говорим за социология, какво ще кажете за тези две анкети - Труд и Капитал
Иво Божков
Изборите в редакцията на Капитал:
ДСБ - 43.75%
Зелените - 28.125%
Кунева - 12.5%
БСП - 6.25%
Атака - 3.125%
Невалидни - 6.25%
Резултати от анонимна анкета за електоралните нагласи в редакцията на "Труд"
ДСБ 21 - 35%
БСП 10 - 16,7%
ДБГ 7 - 11,7%
ГЕРБ 4 - 6,7%
Светльо Витков 4 - 6,7%
“Зелените” 3 - 5%
“Атака” 2 - 3,3%
СДС 1 - 1,7%
ВМРО 1 - 1,7%
Невалидни 7 - 11,7%
Общ брой бюлетини 60
Заключение - У нас съществуват няколко Българии. За да се оправим като страна трябва да съумеем да ги обединим, защото положението, в което четирите водещи партии са ГЕРБ, БСП, ДПС и АТАКА е нетърпимо за всеки човек с образование, интелект, самоуважение и достойнство.
Като си говорим за социология, какво ще кажете за тези две анкети - Труд и Капитал
Иво Божков
Изборите в редакцията на Капитал:
ДСБ - 43.75%
Зелените - 28.125%
Кунева - 12.5%
БСП - 6.25%
Атака - 3.125%
Невалидни - 6.25%
Резултати от анонимна анкета за електоралните нагласи в редакцията на "Труд"
ДСБ 21 - 35%
БСП 10 - 16,7%
ДБГ 7 - 11,7%
ГЕРБ 4 - 6,7%
Светльо Витков 4 - 6,7%
“Зелените” 3 - 5%
“Атака” 2 - 3,3%
СДС 1 - 1,7%
ВМРО 1 - 1,7%
Невалидни 7 - 11,7%
Общ брой бюлетини 60
Заключение - У нас съществуват няколко Българии. За да се оправим като страна трябва да съумеем да ги обединим, защото положението, в което четирите водещи партии са ГЕРБ, БСП, ДПС и АТАКА е нетърпимо за всеки човек с образование, интелект, самоуважение и достойнство.
Един отбор с история от два месеца , с нула титли и нула купи , неправомерно ползва емблемата и стадиона на друг отбор , чийто фенове с готовност гласуваха за евтаназията му .
-
joring написа:А къде са тези хора, които преди няколко месеца бяха по улиците, те всъщност за какво протестираха, против монополите, срещу бедността или срещу герб? Май, май и те не знаеха против какво протестират. Да не би вече да няма монополи, или бедност, да не би безработицата да е паднала? Защо тези хора още не са по улиците?
Нали предстоят избори ?
Кому е нужно точно сега да има масови протести, които със сигурност ще преминават и в безредици от време на време.
На политическата класа ясно и се каза, какво искат хората.
И протестиращите заявяват всеки ден, че следващото правителство има 100 дена да поеме курс към изпълняване на исканията, иначе това, което се случи преди 2-3 месеца, ще им се стори като детска игра.

joring написа:всъщност за какво протестираха, против монополите, срещу бедността или срещу герб?
Срещу всичко това.
Всъщност, в началото протестите не бяха срещу ГЕРБ ... Чак в последствие се обърнаха срещу тях.
А простата причина за това бе, че ГЕРБ отказаха да влязат в битка с монополите ...
А монополи има, и ще има, за съжаление.
Всяко правителство от 1990 г. насам произвеждаше монополисти.
Разликата е в това, дали някои ги толерират, или пък ги ограничават.
Ясно е, че на първо време трябва да се борим да бъдат ограничени ...
THE G.A.M.E написа:Срещу всичко това.
Всъщност, в началото протестите не бяха срещу ГЕРБ ... Чак в последствие се обърнаха срещу тях.
А простата причина за това бе, че ГЕРБ отказаха да влязат в битка с монополите ...
А монополи има, и ще има, за съжаление.
Всяко правителство от 1990 г. насам произвеждаше монополисти.
Разликата е в това, дали някои ги толерират, или пък ги ограничават.
Ясно е, че на първо време трябва да се борим да бъдат ограничени ...
2 години определени политически и икономически фракции постоянно настройваха хората, които не могат да мислят срещу една партия, защото е ясно, че тези неща, които казах са ясни и на малките деца. ГЕРБ се бореха с монополите и дори обещаха да отнемат лиценза на ЧЕЗ, когато протестиращите, подхлъзнати от някакви бивши и настоящи партийни дейци поискаха оставката на кабинета, точно, когато Борисов отговори на списъка с исканията им. Очевидно някои хора не са запознати с това, което стана. Очевидно са слепи и глухи и в момента, за да чуят всичко, което става в общественото пространство, а очевидно и ги мързи да четат постове по-дълги от 5 реда... Защото там ясно споменах мерки, които се взеха срещу монополите, но няма кой да чете...
само Левски и България