Хмм някои неща (ако са верни) нещо не ми харесват:
Diggeraso Limited е придобила 195 хиляди обикновени поименни акции и 120 хиляди поименни привилегировани акции от капитала на "ПФК "Левски" АД, както и 50% от всички вземания на Тодор Батков към футболния клуб, като цената на цесията е 184 хил. лв.
Демек сега Diggeraso имат да взимат пари от Левски.. и ще имат да ги взимат кой ще да държи клуба?
Усвояването на заема става на няколко транша, които "Билдинг рисорт" трябва да направи. Първите два са директно по сметката на Тодор Батков – 315 хиляди лева за придобитите от кипърска офшорка акции и 184-те хиляди лева за цедирания от Батков дълг към Diggeraso Limited. Останалата сума от 500 хиляди лева трябва да бъде преведена директно на футболния отбор, тъй като кипърската офшорка е поела ангажимент да я предостави на клуба като заем.
В статията пише, че заема е даден през 2012 година и е трябвало да се върне до 2 години.. но не видях да пише платен ли е. А ако не е... 500 бона на практика се явяват заем, който отбора, не Батков трябва да връща хх
Признавам, че не съм спец в тези операции, но така ми изглежда изчистено от терминология и т.н. и не ми звучи много добре.. с оглед на факта, че Батков едва ли ще покрие тези пари.
Ако статията е вярна няма да съм толкова учуден. И това ще обясни нежеланието на Борат да продаде СЕГА отбора: как да го направи ако притежава доста по-малка част, отколкото твърди?