Шампионска лига (сезон 2020/21)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Furious_Monk

Re: Шампионска лига (сезон 2020/21)

Мнениеот Furious_Monk » 19 апр 2021 23:29

Милан и Интер имат ужасно много привърженици в Азия. Не става въпрос само за актив като парични средства.
Дали Кроос и Модрич все още са най-добрите? В сравнение с кого?
Анчелоти.

Highlander
Контакти:

Мнениеот Highlander » 19 апр 2021 23:32

dunavfc написа:Истината е, че колкото и гневен да е света в момента, след 5 години никой няма да си спомня за това и всичко живо от всяка една точка на планетата ще гледа този турнир.

Прогнозите за бойкот на телевизиите и феновете могат само да предизвикат смях. Телевизионните права ще бъдат продадени за рекордна сума, а стадионите на тези клубове ще бъдат запълнени на 99, 7 % на всеки един мач. Който не вярва, нека да почака няколко месеца или година и ще се увери.

Въпрос на време е Байерн и ПСЖ да се присъединят. Бъдете напълно сигурни.

Заплахите за вадене от местните първенства са абсолютно въздух под налягане. Никой няма да си убие златните кокошки.

Никой няма да гледа този турнир след 5 години, защото този турнир няма да съществува след 5 години. Много се съмнявам дори да стартира такъв проект в близко бъдеще. Подобна лига ще е лишена от емоции. Няма го неприятно чувство да не се класираш, удоволствието от класирането, болката при отпадането, неповторимата емоция при отстраняването на друг голям отбор - всичко това отива на боклука. Това ще е нещо като някакъв приятелски турнир, такъв какъвто през летните сезони се организират в САЩ, ОАЕ и т.н. Всеки срещу всеки и накрая се излъчва някакъв победител. Няма история, няма традиция, изкуствена работа. Губи се целият смисъл от всичко. Не можеш да изпаднеш, винаги си класиран, защото си....основател :lol: Няма да я бъде тая работа. Все едно да гледаш някакви контролни мачове между силни отбори - никакъв престиж. Кой ще гледа това? Някакви азиатци и американци само. Забравете за интерес от европейската публика. Това ще бъде смъртта на футбола, няма как да стане. Най-вероятно всичко е някакъв голям блъф, за извличане на още облаги от големите. Как може да бъде стартиран подобен идиотски турнир без никакъв смисъл? Стига глупости!

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Мнениеот Udoji90 » 19 апр 2021 23:36

Уж до петък трябва да се реши как ще довършат турнира тази година. Интересно дали ще го анулират, или ще дадат трофея на ПСЖ. Да вземат направо да пуснат Борусия (вместо Сити) срещу ПСЖ и победителят да играе финал с Порто (вместо Челси или Реал, че и Ливърпул, които отпаднаха от Реал). :lol:
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 19 апр 2021 23:41

Аз имам следните въпроси.
Първият въпрос е във връзка с финансирането и с "огромните финансови инжекции". Не е ли това точно начинът, по който се създават финансовите балони, които в един момент се пукват? Инфлацията се състои в това, че се завъртат повече пари за едно и също количество стоки и услуги. Едно е да си произвеждал вчера 5 тона стомана и днес след иновации да произвеждаш десет тона - това е икономически възход (реален) и съвсем друго да вземеш нещо, да го боядисаш в жълто и да кажеш, сега струва 3 милиарда. Да речем, че съм президента на Дортмунд. И Сити иска да купи Санчо. Ми казвам "цената е 1 милиард". Чух че сте били много богати в суперлигата раздавали сте някакви милиарди ала-бала, портокала. 1 милиард. Ако щеш! То има и други отбори, които могат да се навият за Санчо. За един милиард.
Да увеличиш приходите не означава, че ще увеличиш печалбата. За да има печалба трябва приходите да надвишават разходите, така поне съм чувал, може и да не съм разбрал правилно. И какво пречи в суперлигата със супер милиардите разходите за трансфери и заплати също да станат "супер" :?:
Второ, туй се правело, щото разбираш ли, много били пострадали някои клубове от корона вируса. Значи, аз ли съм глупав, или нещо тук не е както трябва. Какво общо има коронакризата с това дали имаш ШЛ или суперлига? И в двата случая НЯМАШЕ да се провеждат мачове известно време и отборите пак щяха да го закъсат. Разликата е само, че сега при ШЛ го закъсваш, защото си чакал стотици милиони, а ако беше стартирала "Суперлигата" щеше да го закъсаш, защото си очаквал милиарди ... :lol: Или може би разните му там държави специално за "суперлигата" ще направят малки дребни изключения с карантините, забрани за полет и прочие. Ей като в NBA, понеже нали суперлигата щяла да е като NBA. О, верно, ми то и NBA временно спря :oops:
Трето, как може да има грандове, без да има малки и средни отбори. Какво пречи след едни 10 години да се каже "Защо трябва да се дават такива скучни мачове между разни ДРЕБНИ отборчета, като, примерно, Атлетико и Арсенал, вместо да гледаме истински дербита всеки ден като €ити срещу П$Ж". Истински грандове с велика история :lol: и успехи, (т.е. спечелили супер лигата пъти, не безинтересни анонимни отбори, които вълнуват само техните си фенове.
Време е едни 5-6 истински гранда да се отделят в една тяхна си Хипер лига, дето да играят само помежду си :lol:
Ма не искал да гледа Бърнли срещу Кардиф. То щото в суперлигата мача между 18 Арсенал и 16 Тотнъм ще бъде сууупер интересен и интригуващ за "неутралния" зрител (Примерът е само с илюстративна цел, не целя да обидя някого). Няма да си гледам аз моите отбори, ще ти гледам аз опашкарите от "Суперлигата". Или може би по комунистически ще направим всички равни, а :mrgreen: ? Играеш 90 минути и няма значение кой колко гола е вкарал, резултатът се обвява за равен. На края на сезона всички отбори с равни точки и победител се определя с жребий на ротационен принцип.

Жалко, че няма публика в момента. Би могло да стане много забавно. Не казвам, че точно така би станало, но доста би ме възрадвало едно такова нещо: на следващото домакинство на Интер се стичат 80 000 на Сан Сиро. 60 минути се скандира без спирка "Курви сте" и "Перез и Аниели ПП", със заря, димки, транспаранти и прочие. В 60 минута цялата публика напуска стадиона и извън стадиона се вдига клада след което 80 000 се изреждат и хвърлят по една синьо-черна фланелка в огъня.
Също като Гручо не смятам, че феновете не могат да направят нищо и от тях нищо не зависи. Дали ще направят достатъчно, това вече е друг въпрос. Но биха могли!
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 19 апр 2021 23:49

Highlander написа:Най-вероятно всичко е някакъв голям блъф, за извличане на още облаги от големите.

Нищо чудно да са комбина с УЕФА, за да мине по-лесно новото извращение за ШЛ с 36 отбора, покани и не знам си какво :lol:
Малко шум, иху-аху, и накрая двете страни се разбраха за благото на играта :lol:

Авалокитешвара написа:Аз имам следните въпроси.
Първият въпрос е във връзка с финансирането и с "огромните финансови инжекции". Не е ли това точно начинът, по който се създават финансовите балони, които в един момент се пукват?

Да, неприятна ситуация. Малдини се готвеше да ходи до Челси да иска сваляне на цената за Томори от 28 на 12.5 милиона, ама сега в Челси знаят, че ще има голям превод по банковата сметка на Милан и ще поискат за Томори 82.7 милиона сигурно :lol:

Потребителски аватар
wolf
Контакти:

Мнениеот wolf » 19 апр 2021 23:49

Някои от вас да е играл Фифа 2003 навремето? Защо това толкова силно ми напомня на онази лига тогава само дето не бяха само грандовете :mrgreen:

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 19 апр 2021 23:56

Some of the mighty ESL members' results this matchday:

Getafe - Real Madrid 0-0

Atalanta - Juventus 1-0

Napoli - Inter 1-1

Arsenal - Fulham 1-1

Everton - Tottenham 1-1

Leeds - Liverpool 1-1
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
Авалокитешвара
Контакти:

Мнениеот Авалокитешвара » 19 апр 2021 23:59

Groucho написа:
Авалокитешвара написа:Аз имам следните въпроси.
Първият въпрос е във връзка с финансирането и с "огромните финансови инжекции". Не е ли това точно начинът, по който се създават финансовите балони, които в един момент се пукват?

Да, неприятна ситуация. Малдини се готвеше да ходи до Челси да иска сваляне на цената за Томори от 28 на 12.5 милиона, ама сега в Челси знаят, че ще има голям превод по банковата сметка на Милан и ще поискат за Томори 82.7 милиона сигурно :lol:

Аммм, подпишете с данните за старото дружество AC Milan и после през Виченца регистрирайте ново дружетво без дългове АС Ми-Лан. Тъкмо ще сте по-вървежни на китайския пазар. Роднини сме ще ви припознаем. После и ние се пишем Ин-тер - 19 = 08 и всичко е точно!
По-добре първи на село, отколкото втори във Рим
Юлий Цезар

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 20 апр 2021 00:05

Авалокитешвара написа:Аммм, подпишете с данните за старото дружество AC Milan и после през Виченца регистрирайте ново дружетво без дългове АС Ми-Лан. Тъкмо ще сте по-вървежни на китайския пазар. Роднини сме ще ви припознаем. После и ние се пишем Ин-тер - 19 = 08 и всичко е точно!

E, AC се сменя на FC. Писах го одеве, няма нужда от тирета :lol: Феновете могат винаги да докажат, че клубовете са техни, въпреки че се водят собственост на някой богаташ. И с ЦСКА беше така, aма част от цесекарите се съгласиха да следват акъла и маркетинговите стратегии на дон Гришон :lol: .

Иначе, не припознавам Суперлигата, ако не купят правата за химна на ШЛ или не изкомпозират поне толкова качествена мелодия за новото нещо :lol:
Последна промяна от Groucho на 20 апр 2021 00:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 20 апр 2021 00:05

insaneboy1 написа:Some of the mighty ESL members' results this matchday:

Getafe - Real Madrid 0-0

Atalanta - Juventus 1-0

Napoli - Inter 1-1

Arsenal - Fulham 1-1

Everton - Tottenham 1-1

Leeds - Liverpool 1-1