Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist
CSKA 78 написа:Tommi написа:
Ами не са ясни, защото противоречат на всякаква логика. Сега ще ви продава акции извънборсово на 3 лв., а после ще прави първично предлагане, за да набере капитал и да станете публично дружество. И тук изниква въпросът защо сега не направи вторично предлагане, за да излезете на борсата, щом и без това е решил да си продава неговите акции? А после вече може да си емитира нови акции, когато реши. Май повече му се иска да набере едни пари, отколкото да сте публично дружество.
И да знаеш, че няма никакво разочарование у мен, защото това, което правите в момента е само едно преместване на дупката по-нататък във времето.Ясно е, че нещата при вас не вървят.
Противоречат на левскарската ти логика!Няма веднага да се пусне второ IPO,защото ще се окаже неуспешно-велики финансисте!![]()
Лично аз го очаквам след септември месец,дори в края на октомври-пак с продължителност от два месеца,за да може краят му да съвпадне с коледните празници.Освен това, никой не задължава, тези които са си купили акции от IPO-то да си купят от Лира.Който иска може да си получи парите обратно,или да ги дари във фонд ЦСКА!
Tommi написа:
Недей да ми обясняваш на мен някакви си твои измишльотини. Както виждаш, много от нещата, които прогнозирах за първото IPO се оказаха верни, а ти и тогава беше много надъхан. Така че по-спокойно.
Никъде не съм казвал, че веднага ще се пусне второ IPO. Просто е странно да искаш да привличаш много акционери, да станеш публично дружество, а да продаваш акциите си извънборсово и да бавиш публичността до второто IPO, след като може да излезеш на борсата с вторично предлагане. Капиталът може да си го увеличава след това когато реши. Или пък на борсата ще лъсне колко надценени са акциите и затова се правят тези схеми.
T&T написа:Редно е феновете на ЦСКА да знаят, че ако закупят акции от Лира инвестмънт, то парите ще постъпят не в клуба, а по сметките на това дружество. Затова според мен е добре закупилите си акции да дарят парите на клуба, тъй като тогава те със сигурност ще влезнат в банковите му сметки.
CSKA 78 написа:Tommi написа:
Недей да ми обясняваш на мен някакви си твои измишльотини. Както виждаш, много от нещата, които прогнозирах за първото IPO се оказаха верни, а ти и тогава беше много надъхан. Така че по-спокойно.
Никъде не съм казвал, че веднага ще се пусне второ IPO. Просто е странно да искаш да привличаш много акционери, да станеш публично дружество, а да продаваш акциите си извънборсово и да бавиш публичността до второто IPO, след като може да излезеш на борсата с вторично предлагане. Капиталът може да си го увеличава след това когато реши. Или пък на борсата ще лъсне колко надценени са акциите и затова се правят тези схеми.
Който иска(само от тези,които са си купили акции от IPO-то) ще може да закупи акции от Лира.По този начин-хем феновете не са излъгани(ще може още сега да станат акционери),хем с тези пари ще може да се допълни капитала,и при второ IPO, прагът за закупуване на акции да падне драстично!
Tommi написа:CSKA 78 написа:Tommi написа:
Който иска(само от тези,които са си купили акции от IPO-то) ще може да закупи акции от Лира.По този начин-хем феновете не са излъгани(ще може още сега да станат акционери),хем с тези пари ще може да се допълни капитала,и при второ IPO, прагът за закупуване на акции да падне драстично!
Прагът не е никакъв проблем, ако толкова искате да ставате публично дружество. Сега Сашетата се направиха на големи хитреци и не внесоха целия записан капитал, а направиха едновременно намаляване и увеличаване на капитала, затова трябваше да поставят такъв праг и се прецакаха сами.
T&T написа:Редно е феновете на ЦСКА да знаят, че ако закупят акции от Лира инвестмънт, то парите ще постъпят не в клуба, а по сметките на това дружество. Затова според мен е добре закупилите си акции да дарят парите на клуба, тъй като тогава те със сигурност ще влезнат в банковите му сметки.
Logical person написа:
Така е, но за това и не можем да стане публично дружество по всяко време, както твърдиш ти.
Tommi написа:Logical person написа:
Така е, но за това и не можем да стане публично дружество по всяко време, както твърдиш ти.
Чрез вторично предлагане не е никакъв проблем да излезете на борсата и да станете публично дружество. Или пък да си внесете записания капитал от 6,5 млн. лв. и после да сложите нисък праг. Това да ви е проблемът.
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 5 госта