Tommi написа:vessos написа:Да се включа и аз в темата.Първо фен съм на ЦСКА и смятам ,че привърженици на други отбори не трябва да се мешат в чуждите работи. Нека сега погледнем оздравителният план на г-н Божков.В най общи линии ,създаденият от него клуб (ако не бъркам ЦСКА-1848) изкупува активите и пасивите(с голям процент на обезценка) на изпадналото в несъстоятелност дружество ЦСКА АД.При този план дружеството ЦСКА АД ,реално престава да съществува.И сега въпросът ми е ,драги господа каква ще е разликата ,ако дружеството ЦСКА -София на г-н Гриша Ганчев изкупи активите на на изпадналото в ликвидация дружество ЦСКА АД .И как според вас при плана на Божков няма проблеми и ЦСКА -1948 (нов клуб ) е наследника на ЦСКА АД ,а във втория ЦСКА-София на Ганчев е "мутант", "хибрид" и няма нищо общо с ЦСКА АД.А за другарите от другия край на София ,предлагам да се отвори една тема за това ,как така ,в началото на 90 те имаше Левски на Петър Петров(ако не се лъжа) и Левски-1914 на Томас Лафчис.Кой е автентичния и как се прехвърлиха титлите и купите от единия на другия.
Планът на Божков включваше придобиване на търговско предприятие (комплекс от права, задължения и фактически отношения), което е доста различно от схемата на Ганчев.
При ликвидацията на ЦСКА АД ,какво може да му се продаде като актив (освен продънената Сетра) и ако се яви дружеството на Ганчев и изкупи целия актив на ЦСКА АД ,в него не попадат ли емблема ,история и така нататък и не се ли изплащат с парите задължения към кредиторите. Според мен никой не иска ЦСКА АД ,не заради 25 милиона дългове ,а заради установителните искове от батко ви Лупан(Фин-металс 10 милиона и нагоре,Лира-инвестмънт 3 милиона ).