Селекция сезон 2016/17

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Red_Neck
Контакти:

Re: Селекция сезон 2016/17

Мнениеот Red_Neck » 09 сеп 2016 13:55

Бодура (макар и неофициално още) ....ЗА или ПРОТИВ?
... аз съм леко на кантар ... (не, че някой ме пита, де :) )
... иначе, Манолев - твърдо ЗА
"Левски срещу мракобесието - борба на волята срещу системата, доброто срещу злото! Това е заложено при нас. Отборът на народа срещу апарата, най-общо казано."
Из размислите на един „Дисидент“, или Как отборът на МВР и ДС пребори комунизма.

Потребителски аватар
RockSeeker
Контакти:

Мнениеот RockSeeker » 09 сеп 2016 13:56

Yan_Bibiyan написа:Може да е преценил, че други и достатъчно на брой ще му свършат и да не са му нужни повече играчи на този пост? Тренировките броят ли се или треньорът е длъжен да преценява само по време на мачове, защото тук масово са се вторачили в това колко минути бил изиграл този или онзи - все едно тренираме като Лозенци (т.е. нямаме тренировки)?

Аха, добре. И колко тренировки проведе новият треньор с тези играчи, че успя да го прецени?
[center]Без ЦСКА не мога и миг да живея! За ЦСКА ще викам, ще скачам, ще пея!
Изображение Изображение[/center]

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 09 сеп 2016 13:57

Red_Neck написа:Бодура (макар и неофициално още) ....ЗА или ПРОТИВ?

И аз съм като тебе :!:
С ВРАГ ВРАГУВАМ-МЕРА СПОРЕД МЕРА,С БЛАГ БЛАГУВАМ -ВЕРА ЗАРАД ВЕРА!

Потребителски аватар
Yan_Bibiyan
Контакти:

Мнениеот Yan_Bibiyan » 09 сеп 2016 14:02

RockSeeker написа:
Yan_Bibiyan написа:Може да е преценил, че други и достатъчно на брой ще му свършат и да не са му нужни повече играчи на този пост? Тренировките броят ли се или треньорът е длъжен да преценява само по време на мачове, защото тук масово са се вторачили в това колко минути бил изиграл този или онзи - все едно тренираме като Лозенци (т.е. нямаме тренировки)?

Аха, добре. И колко тренировки проведе новият треньор с тези играчи, че успя да го прецени?

Не знам. Ти броил ли си ги? А лагерът, на който са сега (ако добре помня), брои ли се или там само бройкат малки котета и пият аулин с тренера? :)
Ето защо оздравителите никога няма да се съгласят с нас - за тях Англия и Шотландия са една и съща държава.
Кашчей написа:Арсенал, като не играят на Айброкс, а на Емирейтс, дали са нов клуб?! Ако някой заиграе на Айброкс, ще стане ли Арсенал?!

Потребителски аватар
RockSeeker
Контакти:

Мнениеот RockSeeker » 09 сеп 2016 14:21

Братле, наистина в повече ми идва...

В началото беше - Литекс си е Литекс, ЦСКА си е ЦСКА. Това с оздравяването за мен още от начало си беше ясно, че е лъжа, за да се поеме контрол над клуба. Не е хубаво, но ако намеренията ти са добри - преживява се и би било разбираемо. Ползваме лиценза на Литекс, не е особено приятно, ама в крайна сметка - дреме ми. Какво сме виновни точно ние и защо трябва да го отнасяме, след като тая игра преди нас вече са я играли редица други клубове. Смятам за правилно да бъде потърсена съдебна отговорност на предишните ни собственици, не е лошо и затвор малко, отнемане на имущества, запориране на сметки и пр., та да може да бъде възможно някакво оздравяване. Като няма държава и закони - това явно е начина. Не сме първите, няма да сме и последните явно.

Идва новият сезон. Вместо да почнем да градим нов, наш си отбор - изсипват се 16-17 играча от Литекс... Дотук с "ЦСКА си е ЦСКА, Литекс си е Литекс"... Пак неприятно, защото вече говорим за сливане на практика, а не просто използване на лиценз, но пак подхождаш с разбиране. Не иска да си губи кадрите собственика, остава и ядрото от миналия сезон - вместо тепърва да правим селекция, от двете да направим боеспособен тим с минимално нови попълнения. Ок, приемаш го. Не тръгваме добре, което е съвсем разбираемо при положение, че на тези играчи им трябва някакво време да свикнат един с друг, да се опознаят, да се сработят. Сменя се треньора, гонят се още футболисти от миналата година и над половината от новите са пак бивши кадри на Литекс... Съжалявам, но на мен ми идва в повече, защото при това положение дори не говорим за сливане вече!

Съставът за следващите мачове, ако приемем, че сме взели и този, за който ти питаш:
Китанов - Недялков/Марин, Бодуров/Перез/Гълъбов, Чорбаджийски, Манолев/С.Атанасов
Бумал/Малинов/
Пинто, Симао/Галчев - Виана, Руи Педро, Нунеш/Кулма - Джордан/Десподов/П.Йорданов

Еми съжалявам, че ще го кажа, но това си е почти състава на Литекс, на който се радвахте, че тресна сините приятелки с 3:0 в едни продължения наскоро... И то без най-ярката му единица, която правеше разликата тогава - Асприля. Не знам какви титли и пробиви в ЕКТ сънувате...
Последна промяна от RockSeeker на 09 сеп 2016 14:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Yan_Bibiyan
Контакти:

Мнениеот Yan_Bibiyan » 09 сеп 2016 14:37

И аз пак те питам: кои играчи на ЦСКА, които бяха в тима преди да слезем във В, изгони Ганчев? Витанов? Не, той е в Б отбора! Галчев? Не, също си е тук! Защо забравяш факта, че Манджуков се погрижи играчите ни да напуснат без да вземем пари за тях? Ще кажеш: тогава да вземем играчи от миналото на ЦСКА! Добре, съгласих се, но кои? Махаме пенсиониралите се, Бербатов не е навит, Мораеш си има отбор, Бадемът е стар и интригант, Кукоч не е по-добър от тези, които взехме и ако ще го вземаме само за спорта, това не е селекция, а изкупване на някаква въображаема и насадена от медиите вина. Е, аз нямам какво да доказвам и изкупувам! Дай ми списък със свободни играчи от историята на ЦСКА, които имат нужните умения за борба с Лудогорец (не сър Долапчиев и компанията ниво опашкар/Б група/В група) и са по-добри от привлечените от Черно море, Монтана, Литекс, Пирин, но ние не сме ги взели и веднага слагам черна точка на Ганчев! Ама да мрънкаш, че сме взели екс ловчанлии при положение, че освен наличните нямаше с какво друго да се подсилим, много ми идва!

А наличните не се доказаха - Йорданов е имал достатъчно време по лагери пред сезона и тренировки, та да допуснем, че е имало как да се изяви. Янев не го е махнал по сантиментални причини, но успя ли Янев с тези таланти да победи Пирин и Верея? Разбери: левскарите и онези от Разград искат цял сезон да им се молим за припознаване и да не се пречкаме в приятелския им спаринг за първото място. Аз това няма да го допусна! А ти? Одобрението на някого по-важно ли е за теб от това ЦСКА да има цели и да ги следва? Ти имаш ли собствено мнение или трябва друг да те убеди, че имаш такова? Не дай си Боже да се класираме за ШЛ - те ще кажат, че ние не се класираме за ШЛ и това не бил автентичния ЦСКА. И какво? Отказваме се от участие, че служебните пак да се уредят, а ти да чувстваш отбора като свой? Хайде да мислим за нас, а не за другите! Те си имат достатъчно медии и неинформирани Емчовци, които да лобират за техните интереси! Нека ние се грижим за интересите на ЦСКА, защото левскарите и Беладоните няма да го направят!
Ето защо оздравителите никога няма да се съгласят с нас - за тях Англия и Шотландия са една и съща държава.
Кашчей написа:Арсенал, като не играят на Айброкс, а на Емирейтс, дали са нов клуб?! Ако някой заиграе на Айброкс, ще стане ли Арсенал?!

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 09 сеп 2016 14:39

RockSeeker написа:

Братле, наистина в повече ми идва...

В началото беше - Литекс си е Литекс, ЦСКА си е ЦСКА. Това с оздравяването за мен още от начало си беше ясно, че е лъжа, за да се поеме контрол над клуба. Не е хубаво, но ако намеренията ти са добри - преживява се и би било разбираемо. Ползваме лиценза на Литекс, не е особено приятно, ама в крайна сметка - дреме ми. Какво сме виновни точно ние и защо трябва да го отнасяме, след като тая игра преди нас вече са я играли редица други клубове. Смятам за правилно да бъде потърсена съдебна отговорност на предишните ни собственици, не е лошо и затвор малко, отнемане на имущества, запориране на сметки и пр., та да може да бъде възможно някакво оздравяване. Като няма държава и закони - това явно е начина. Не сме първите, няма да сме и последните явно.

Идва новият сезон. Вместо да почнем да градим нов, наш си отбор - изсипват се 16-17 играча от Литекс... Дотук с "ЦСКА си е ЦСКА, Литекс си е Литекс"... Пак неприятно, защото вече говорим за сливане на практика, а не просто използване на лиценз, но пак подхождаш с разбиране. Не иска да си губи кадрите собственика, остава и ядрото от миналия сезон - вместо тепърва да правим селекция, от двете да направим боеспособен тим с минимално нови попълнения. Ок, приемаш го. Не тръгваме добре, което е съвсем разбираемо при положение, че на тези играчи им трябва някакво време да свикнат един с друг, да се опознаят, да се сработят. Сменя се треньора, гонят се още футболисти от миналата година и над половината от новите са пак бивши кадри на Литекс... Съжалявам, но на мен ми идва вече в повече!

Съставът за следващите мачове, ако приемем, че сме взели и този, за който ти питаш:
Китанов - Недялков/Марин, Бодуров/Перез/Гълъбов, Чорбаджийски, Манолев/С.Атанасов
Бумал/Малинов/
Пинто, Симао/Галчев - Виана, Руи Педро, Нунеш/Кулма - Джордан/Десподов

Еми съжалявам, че ще го кажа, но това си е почти състава на Литекс, на който се радвахте, че тресна сините приятелки с 3:0 в едни продължения наскоро...

Значи може да взимаме нови играчи,само да не са били в Литекс,щото ше ни се смеят подуянските изтърсаци и троловете във форума,че сме Литекс ,а не ЦСКА :roll: ...Странна логика :? :!: Да не взимаме и негри,щото са „мангали“...Да си стоят играчите изнесли В група ,ако може до пенсия,щото взеха КБ и да ги чакаме да се развиват,макар че повечето няма вече на къде... :(

Потребителски аватар
Red joker

Мнениеот Red joker » 09 сеп 2016 14:41

Ние не може да се примириме,че сме отбор за вътрешна консумация,за това „сънуваме“ титла и ЕКТ ,от как се помниме,за вас... не знам :?

Потребителски аватар
RockSeeker
Контакти:

Мнениеот RockSeeker » 09 сеп 2016 14:54

Yan_Bibiyan написа:Разбери: левскарите и онези от Разград искат цял сезон да им се молим за припознаване и да не се пречкаме в приятелския им спаринг за първото място. Аз това няма да го допусна! А ти? Одобрението на някого по-важно ли е за теб от това ЦСКА да има цели и да ги следва? Ти имаш ли собствено мнение или трябва друг да те убеди, че имаш такова? Не дай си Боже да се класираме за ШЛ - те ще кажат, че ние не се класираме за ШЛ и това не бил автентичния ЦСКА. И какво? Отказваме се от участие, че служебните пак да се уредят, а ти да чувстваш отбора като свой? Хайде да мислим за нас, а не за другите! Те си имат достатъчно медии и неинформирани Емчовци, които да лобират за техните интереси! Нека ние се грижим за интересите на ЦСКА, защото левскарите и Беладоните няма да го направят!

Аз твоята гледна точка я разбирам. Не я смятам за изцяло правилна, но я разбирам. Ако и ти разбереш моята - ще разбереш защо "рева"и че не съм някакъв провокатор. Да, пак няма да постигнем съгласие - просто, защото изхождаме от различни неща, но това е максимума в тази ситуация - да разберем гледните си точки.

Ти изхождаш от това, че на всяка цена още тази година трябва да направим отбор, който да се бори за титлата (за ЕКТ щяхме да се класираме и със състава на Янев). На мен това не ми е необходимо условие. Въобще не ме интересува кой какво ще говори и пр., именно защото имам собствено мнение. Затова и от началото на сезона пропуснах само мача с Верея, затова и в неделя няма да отида в Разград. Не защото съм решил да се отказвам от ЦСКА - това няма как да стане, а просто и чисто защото при това положение, нещата, които се случиха от мача в Благоевград насам, нямам особена мотивация да пътувам цял ден, вместо да отида някъде с приятели, да се набия в онази ужасна клетка и долу на терена да гледам Китанов, Чорбаджийски, най-много Галчев, 2 нови португалчета и останалото играчи, които последно съм гледал с фланелката на Литекс... Колкото и да е банално вече - да, за мен като отида на стадиона е по-важно да усетя този отбор свой, отколкото как ще завърши. По-добре е дори събраните от плажове на Стойчо, щото поне ние сме си ги селектирали, за първи път идват в нашето първенство и с течение на времето и мачовете вече си изграждаш някаква представа за тях като играчи на ЦСКА. На тези, които сега ще играят с червената фланелка съм си изградил вече някаква представа като играчи на Литекс. И изведнъж всички те идват в ЦСКА и аз трябва да почна да ги възприемам като "наши". Еми неестествено ми е някак, за което не смятам, че трябва да бъда винен. Няма такава селекция в света, в която да се вземат толкова играчи от един и същ отбор. Така че това на практика си е сливане. И нямам никакво притеснение да го призная и намерение да се правя на луд, точно защото не ми пука кой какво ще говори от другите лагери. Аз го мисля така, приел съм го и това ми е важното. Но в един такъв момент, когато има сливане, трябва да се пипа внимателно. Ок, да кажем наистина не стават нашите - по-добре ги остави в отбора, пускай ги като резерви чат-пат, хората като видят, че не стават, сами ще си дадат сметка. Обаче да гониш и малкото останали още след 5ти кръг... Това вече ми носи неприятното усещане не за сливане, а за подмяна... И това ми е по-важно, отколкото ще станем ли шампиони тази година или не. По-важно ми е като отида на мач да отида с кеф, а не със странното чувство, че гледам Литекс на Армията в червени екипи. Всеки си има своята собствена субективна преценка за това докога му е ок, кога вече му идва в повече. И просто моята лична граница беше прекрачена след случилото се от мача с Пирин насам...
Последна промяна от RockSeeker на 09 сеп 2016 14:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
RockSeeker
Контакти:

Мнениеот RockSeeker » 09 сеп 2016 15:06

Red joker написа:Значи може да взимаме нови играчи,само да не са били в Литекс,щото ше ни се смеят подуянските изтърсаци и троловете във форума,че сме Литекс ,а не ЦСКА :roll: ...Странна логика :? :!: Да не взимаме и негри,щото са „мангали“...Да си стоят играчите изнесли В група ,ако може до пенсия,щото взеха КБ и да ги чакаме да се развиват,макар че повечето няма вече на къде... :(

Не, професоре. Въобще не ме вълнува тролове и подуянци какво биха мучали. Някои други казват - "щом те така реват, значи сме на прав път"... Дреме ми, че като ми докараш над дузина играчи от Литекс, реално ми казваш - ще правим сливане. Ок, приех го, предвид обстоятелствата, но не с особено задоволство. Като необходимо нежелано условие. Вместо да правим селекция - правим от два отбора един. И когато в такъв момент изгониш още от играчите, които вече съм възприел за "наши" НЕ ИСКАМ да бъдат заменени с още такива от или бивши кадри на Литекс. Ако искаш да ги вземеш - вземи ги на мястото на тези от Литекс, които не показват добра игра, защото има и такива. Да, в този момент за мен лично би било по-добре да се вземат бивши кадри на ЦСКА или просто нови лица, вместо да гледам състав на Литекс с 1-2 "наши" момчета и 2-3 "нови лица". Не казвам, че това е правилната гледна точка, че всички трябва да мислят като мен, а просто, че това е моята ;) В такъв деликатен момент за мен е по-важно да се пипа внимателно, за да може да се приеме по-леко това сливане, отколкото да сме шампиони на всяка цена още тази година, което така или иначе дори с кадрите на Литекс надали ще стане.

Върни се в “Архив”