Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Re: Управлението на ЦСКА - новини,мнения, изказвания, интервюта.

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 май 2014 10:00

TristaNNN написа:Търговията с ценни червени хартии върви много слабичко. Има учудващо много транзакции, но се купуват предимно минималните пакети от 10, както и такива от по 50 и 100 акции. Май няма да я бъде тая работа с ПАД-то, освен ако в следващите няколко часа изненадващо не се появят маститите бизнесмени, за които гусин Томов спомена преди време :?

Глупав е не факта, че се купуват малко акции, хората често нямат пари, говорим за много средностатистически българи, на които всеки лев е важен. Глупавото е БРОЯ купувачи. Но може би това донякъде се дължи не на безразличие а на недоверие към Томов.

Аз обаче мисля, че Лупи е предвидил всичко това. Някой в този подфорум ми каза, че ако операцията е неуспешна връщат парите на купувачите.. без комисионните за покупката. Представете си, че ...
Хората купуват Х броя акции, те не стигат. В този случай Томов връща парите.. без комисионните (те остават в него или подставено лице/фирма). Не знам какъв процент е тая комисионна, но тя ще е законна печалба, за която никой копче не може да му каже. И за капак ще се оправдае ... с феновете.
[center]Almereide arh Iruein
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 май 2014 10:09

GOLEADOR написа:ЦСКА има около 1 000 000 фенове в страната.Всеки фен дава по 100 лева и това прави 100 000 000 в касата на ЦСКА.С тези пари можем да направим страхотна селекция и да мачкаме в БГ и ЕКТ.И всичко си идва на мястото,публика,терени,спонсори,пари от ЕКТ,школа и там каквото се сетиш.Само трябва да всеки фен да отдели 100 лева за любимия си клуб.Това е.

Виж сега човек, не го приемай като заяждане, но доколкото чух са ви трябвали 5.2 милиона за акции за да има успех операцията. Не 1 милион, 52 000 души с по 100 лева щяха да решат въпроса.. и не стана. Сам видя колко души са купили акции. Няма български отбор, който да събере не 1 милион ами и 10% от тази бройка хора, които да дадат пари за него.
Бъдете реалисти.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
CskaUl7rasB0ysS0f1a

Мнениеот CskaUl7rasB0ysS0f1a » 20 май 2014 10:14

Нищо не си чул. Аз продължавам да не побирам защо ти и още няколко човека коментирате неща, толкова далеч от вас самите. И не защото примерно се заяждаш, а защото това е публичен форум и се чете свободно от всеки. По този начин ти влияеш на хора, които също като теб не са наясно с нещата и оставаш грешно впечатление в тях. Коментара ти е изцяло безмислен. Каза се всичко, и се каза, че днес по обед ще има пресконференция от лицата, стоящи зад тази кампания, на която ще се каже всичко. Няколко страници безсмислен спам особенно от фенове на левски в този момент са излишни.
Последна промяна от CskaUl7rasB0ysS0f1a на 20 май 2014 10:16, променено общо 1 път.
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 май 2014 10:15

И накрая аз да питам.. защо някои хора приемат като трагедия неуспеха на операцията?
В смисъл..

Доколкото знам лиценза на отбора не зависи от това, положението с борчовете не се влошава, ЦСКА си го има, ще играе в ЛЕ, догодина ще си играе в А група и ще гони там каквито може цели.

Е, сигурно има разочаровани от бройката фенове, купили акции. Само дето вие си знаете от преди, че наистина верните фенове, готови да рискуват пари, абе направо да ПОДАРЯТ пари за любимия отбор са малко независимо колко души симпатизират на отбора.

Та.. стига да не стане някоя издънка в стил Лупи със самия отбор не виждам защо пък някои хора (вкл. и сини фенове) реагираха сякаш край, ЦСКА-то изчезна та се не виде? Горе главата, вечни кризи няма.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 май 2014 10:17

CskaUl7rasB0ysS0f1a написа:Нищо не си чул. Аз продължавам да не побирам защо ти и още няколко човека коментирате неща, толкова далеч от вас самите. И не защото примерно се заяждаш, а защото това е публичен форум и се чете свободно от всеки. По този начин ти влияеш на хора, които също като теб не са наясно с нещата и оставаш грешно впечатление в тях. Коментара ти е изцяло грешен. Каза се, че днес по обед ще има пресконференция от лицата, стоящи зад тази кампания, на която ще се каже всичко. Няколко страници безсмислен спам особенно от фенове на левски в този момент са излишни.

Когато нормално попитах (пак тук) за инфо веднага някакъв калъф започна да ме иронизира но така и не ми отговори.
Просто не проумя, че питам сериозно а не се е*авам.
Много от вас просто не проумяват, че някои фенове на Левски наистина се интересуват от всичко, ставащо с БГ футбола и въобще не мечтаят ЦСКА (пък и който и да е отбор) да се провали, да изчезне и т.н.

Каза, че това е публичен форум. Затова не мисля, че писането в него е право единствено на вас. Особено ако е направено с човешки тон и т.н.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
CskaUl7rasB0ysS0f1a

Мнениеот CskaUl7rasB0ysS0f1a » 20 май 2014 10:26

Дали ще получиш отговор или е в правото на всеки и ти няма защо да негодуваш от това. От мен примерно нито един от вас няма да получи какъвто и да било отговор или информация за каквото и да било тук, просто защото адски ви мразя, и отделно сте крайно назад откъм каквото се сетиш. Ето ти адекватен отговор отново с човешки тон.
СЕКТОР Г
ТОВА СИ ТИ!

Потребителски аватар
Betchualeng Arnaikem
Контакти:

Мнениеот Betchualeng Arnaikem » 20 май 2014 10:30

CskaUl7rasB0ysS0f1a написа:Дали ще получиш отговор или е в правото на всеки и ти няма защо да негодуваш от това. От мен примерно нито един от вас няма да получи какъвто и да било отговор или информация за каквото и да било тук, просто защото адски ви мразя, и отделно сте крайно назад откъм каквото се сетиш. Ето ти адекватен отговор отново с човешки тон.

Meжду другото написаното от мен ми беше сервирано.. от ЦСКА-р в този подфорум. Аз да не знам как стоят нещата с ЦСКА - разбираемо (нали така :D). Но един от вашите.. мхм

Продължавай да мразиш. Син левскар да завъдиш за да те видя как се кумиш какво да правиш.
И това е човешко пожелание. Просто за да разбереш колко е безмислено.
ameide neh keuein
ameide neh ekuein
ameide neh etuein
Almereide arh Iruein
[/center]

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Мнениеот TristaNNN » 20 май 2014 11:40

убличното предлагане на акции на ЦСКА не бе увенчано с успех, а брокерът от Българската фондова борса Благовест Крачев разкри, че причината за провала била високата цена на акциите. Специалистът заяви, че цената не е съответствала на състоянието, в което се намира червеният клуб и допълни, че това е отблъснало крупните инвеститори.

„Равносметката е, че търговията на акциите на ЦСКА бе неуспешна. Малко под 360 хиляди акции успя да продаде клубът от общо 3 милиона. Това са 12% от цялата емисия. От клуба бяха обявили, че ще считат емисията за успешна, ако продадат поне 1.4 милиона, но както казах успяха само 360 хиляди. Основните сделки бяха в спектъра на минималните 10 акции и 100 акции. Това бяха фенове на клуба, които искаха да подпомогнат тима – малки инвеститори. Направи впечатление, че има над 5 700 сделки за 2 месеца, но малък обем акции, които се продадоха“, започна специалистът.

„Всеки инвеститор, който е закупил от временните акции, защото до момента се търгуваха временни акции, ако беше успешна емисията всеки инвеститор щеше да получи реални акции. Сега всеки инвеститор може да си получи парите обратно от инвестиционния посредник. Все още се чака съобщение в какъв срок може да стане това. Недостатъкът е, че сега лицата, които са закупи временни акции, ще си върнат само цената, която са платили за тях, но не и сумата, дадена на инвестиционния посредник като комисионна. Това са транзакционните разходи. Трябва всеки, закупил акции, да се свърже с инвестиционния посредник, а връщането на парите ще стане в офиса на инвестиционния посредник. Няма давност, клиентът може да си ги вземе във всеки един момент“, разясни още Крачев.

„Изводът от всичко случило се е, че инвеститорите, които участват на фондовата борса категорично не харесаха акциите, най-вече заради лошото финансово положение на ЦСКА. Дружеството е на загуба от 2010-а година. Системно стойността на активите е по-малка от задълженията. Това е системно от последните 3 години и отделно акциите на дружеството се предлагаха на цена 3 пъти над номиналната стойност, т.е цената не съответства на финансовото състояние на клуба. Затова публичното предлагане не успя да привлече крупни инвеститори. Проблемът бе в цената. Иначе предлагането бе направено, както трябва“, завърши брокерът.

ГОНГ

Абе какво разбира някакво брокерче от акции и цени на борсата :? Лупи каза, че банките в провинцията са виновни. Точка :!:
[offtopic]
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:[/offtopic]

Потребителски аватар
Avanti_Ragazzi
Контакти:

Мнениеот Avanti_Ragazzi » 20 май 2014 12:39

Лупи се опита да спечели малко кинти, ама не му мина номера!

Ако питате мен идеята за акции не е лоша, стига да е направена като хората като в Германия например! Но не и да се продават като домати и картофи, но тук пак гледаме да минем метър и да побългарим работата! За тва и тази акция не успя, защото Лупи нямаше никакво желание да вкара реално феновете в клубът, а само да им гепи паричките!
[center][wrapimg=]http://prikachi.com/images/742/9410742s.png[/wrapimg][/center]
[center]Чардар, Ловеч, Микре, кои сте всъщност вие? Знаем, че сте само фенове на Литекс! Фенове на Литекс шаляляля, ооо фенове на Литекс шаляляляла![/center]

Потребителски аватар
BRF
Контакти:

Мнениеот BRF » 20 май 2014 13:06

Предлагането приключи.Работата не стана.Малко съм разочарован от бройката на хората закупили акции,мислих,че ще са поне три пъти повече.Незнам за другите,но аз платих 2 лв комисионна за акциите които купих.Едва ли се е правила далавера за 2лв. Все пак издръжката на отбора през тези 10 месеца е няколко милиона и някой е плащал.Да не говорим и за погасените стари задължения.Съжалявам ,че не станахме публично дружество.Томов обеща да ни пусне на борсата и го направи.Защо не успяхме,незнам.Нямам никакви познания за борсовите работи.
Най-голямото ми разочарование е от футболистите минали през ЦСКА и направили кариера.Все пак ЦСКА им е помогнал да станат това,което са.Имам в предвид-Стоичков,Бербатов,Пенев,Костадинов,Стилян Петров,Александър Тонев,Павел Виданов,Милен Петков и много други,които направиха ПАРИ или в чужбина или в "годините на прехода" и реките от мутренски пари които прибраха.Със сигурност съм изтървал много от футболистите,но списъка е дълъг.
Там слагам и Валентин Михов и Стефан Орманджиев!
Мартин Петров направи много повече от желаното,връщайки се да играе при нас и помагайки на изграждането на отбора.Голямо БРАВО И БЛАГОДАРЯ за Иван Иванов,те двамата с Мартин постъпиха мъжки.
В този ред на мисли,вече не знам дали искам само български млади момчета!?!В крайна сметка нали идеята е любовта да е взаймна!Какво като правим футболисти като Делев,който после ти забиват нож в гърба?По-добре да е Ереро или Маркович и да се радвам на играта им и после като си тръгнат да не очаквам нищо от тях.Просто за играли в любимия ми отбор и толкова.Като Мораес-игра,раздава се,радваше ни и просто си тръгна.Мерси и толкова.
А група,Б група,В група в ЛЕ или без ЛЕ ,аз съм от ЦСКА и се гордея с това! 8-)

Върни се в “Архив”