Слухове, изказвания и "новини" за бъдещето на ЦСКА

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Re: Борбата за спасението на ЦСКА и всичко за протестите

Мнениеот mistreated » 08 юли 2013 23:18

Само че едноличният трябва да се грижи задължително за собствеността си, защото само и единствено той носи отговорност.

Колкото се грижи сега Титан ли?
Той плаща, но и прибира печалбата.Когато е публично, на Иван му писнало да се занимава-продава акциите и ги купува Петкан, ама Петкан кой ще го задължи да вкарва пари? Той ще иска срещу акциите си някакви дивиденти, а парите, които е дал за акциите отиват у Иван, а не в АД-то.

Не ги мисли Иван и Петкан, има начини и двамата да останат доволни.

виж, твърде много се преувеличава мощта във финансово отношение на ЦСКА, а за фенска култура да не говорим.Тук няма тази мания да се купуват фен-артикули.не, че никой не купува, но ако може да е от Илиянци ще е по-добре.Дали защото качеството и там, и във фен-магазина е еднакво-не знам.Билетите-направиха билетите по 5 лева и от сектор Г веднага ревнаха, че е скъпо, но повечето от тях дневно дават сигурно толкова, че и повече за цигари и бира.И отново фенството-у нас, в България( с мнооого дребни изключения) си подкрепяме на живо отборите само когато побеждават.Достатъчни са два-три неуспешни мача (независимо от причините) и се започва със скандиранията за оставка. Не съм убеден, че всички скандиращи са просто перфектни на работното си място или в училище, в университета.Много от тях, ако трябва да излязат на минусови температури по гащета и фланелка и да тичат 90 минути по заледен терен.. ще си кажат-това не е за мен-но това не им пречи да искат мачове през януари и февруари.. мачове, които ще гледат по телевизията.

Та, много е трудно да се печели у нас, освен от нелегални игрички или от забулени в мъгла трансфери.

А да, и да не забравя:Феновете, които постоянно искат скъпи трансфери, купи, титли, ЕКТ, мачкане, валяци, грейдери и други пътно-строителни машини!

Да си видял в моето мнение да говоря точно за ЦСКА?! Говоря по принцип за всеки отбор в България. И говоря за влизане в ШЛ. И на малките деца е ясно, че от вътрешното първенство пари не се печелят. Нито от тв права, нито от спонсори, нито от билети, нито от фен-артикули. Виж в ШЛ нещата изглеждат по съвсем различен начин.
Както казах, има достатъчно на брой примери за отбори с приблизително равен на нашия бюджет как станаха редовни участници в групите било то на ШЛ или на ЛЕ.
Hold me in your arms until there's no more of you, that I can take...

Потребителски аватар
1.9.1.4
Контакти:

Мнениеот 1.9.1.4 » 08 юли 2013 23:23

mistreated написа:Както казах, има достатъчно на брой примери за отбори с приблизително равен на нашия бюджет как станаха редовни участници в групите било то на ШЛ или на ЛЕ.

Вашия бюджет е 7-7.5 млн. лева. Отбор в ШЛ с такъв бюджет няма, още по-малко пък редовен участник.

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 08 юли 2013 23:26

1.9.1.4 написа:
mistreated написа:Както казах, има достатъчно на брой примери за отбори с приблизително равен на нашия бюджет как станаха редовни участници в групите било то на ШЛ или на ЛЕ.

Вашия бюджет е 7-7.5 млн. лева. Отбор в ШЛ с такъв бюджет няма, още по-малко пък редовен участник.

БАТЕ с колко бяха, като влязоха? А Динамо Загреб? А Партизан? За румънските клубове пък да не отварям дума. Че дори и с вас мога да дам пример, въпреки, че вие изобщо не можахте да се възползвате от това нещо.

На БАТЕ дори в момента е под 10 млн. на година бюджета.

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 08 юли 2013 23:33

mistreated написа: Говоря по принцип за всеки отбор в България. И говоря за влизане в ШЛ. И на малките деца е ясно, че от вътрешното първенство пари не се печелят. Нито от тв права, нито от спонсори, нито от билети, нито от фен-артикули. Виж в ШЛ нещата изглеждат по съвсем различен начин.
Както казах, има достатъчно на брой примери за отбори с приблизително равен на нашия бюджет как станаха редовни участници в групите било то на ШЛ или на ЛЕ.

Само че, за да се влезе в ШЛ вече се иска много голям късмет, и както ти казваш-много правилно управление. Тук често се дава за пример БАТЭ, но имаше една статия за този отбор и там едно нещо ми направи впечатление...Никой футболист не може да получава по-висока заплата от генералния директор на БАТЭ. Да не говорим за дисциплината, която имат беларуси, руси и украинци.Може, като индивидуалности в личния си живот да са мърши, но на терена са дисциплинирани.Как си представяш ти да определи треньорът кой ще бие дузпа и да хукне друг да я бие... като Гонзо и Карвальо.Ние сме изключително недисциплинирана нация и затова при нас от чужденците виреят предимно негрите, които са същите.
Лично аз не вярвам, че с тази трансферна политика в нашите клубове скоро отново ще видим групите на ШЛ, без значение е за мен кой отбор ще е там.ти си цесекар, не знам от колко години, но смятам, че знаеш историята на отбора си:ЦСКА има най-големите си победи когато е играл само с българи в състава, които знаеха какво е ЦСКА.Ако искаш победи с легионери ти трябват скъпи и качествени, защото те играят за пари, а не за марката.Докато има пари, достатъчно пари за легионерите-те ще играят.
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
mistreated
Контакти:

Мнениеот mistreated » 08 юли 2013 23:45

Кашчей написа:Само че, за да се влезе в ШЛ вече се иска много голям късмет, и както ти казваш-много правилно управление. Тук често се дава за пример БАТЭ, но имаше една статия за този отбор и там едно нещо ми направи впечатление...Никой футболист не може да получава по-висока заплата от генералния директор на БАТЭ. Да не говорим за дисциплината, която имат беларуси, руси и украинци.Може, като индивидуалности в личния си живот да са мърши, но на терена са дисциплинирани.Как си представяш ти да определи треньорът кой ще бие дузпа и да хукне друг да я бие... като Гонзо и Карвальо.Ние сме изключително недисциплинирана нация и затова при нас от чужденците виреят предимно негрите, които са същите.
Лично аз не вярвам, че с тази трансферна политика в нашите клубове скоро отново ще видим групите на ШЛ, без значение е за мен кой отбор ще е там.ти си цесекар, не знам от колко години, но смятам, че знаеш историята на отбора си:ЦСКА има най-големите си победи когато е играл само с българи в състава, които знаеха какво е ЦСКА.Ако искаш победи с легионери ти трябват скъпи и качествени, защото те играят за пари, а не за марката.Докато има пари, достатъчно пари за легионерите-те ще играят.

Да, така е. Не споря, че манталитетът ни е доста... нека го наречем странен. Но откакто играеха само българи в съставите ни се промениха много неща. Трудно е вече да задържаме добрите си играчи, защото вече можем да го правим само с пари. Преди ставаше по друг начин, ти сам знаеш как.
Затова се налага да търсим псевдо-звезди от африканския континент или от долните дивизии на Бразилия да ни "вдигат" класата.
И тъй като можем да задържим добрите българи само с пари, пак опираме до пробив в ШЛ. Няма друго спасение за българските клубове, независимо как се казват те. УЕФА ни даде достатъчно добри предпоставки да се облажим от парите в този турнир. Просто трябва политиката на всички наши отбори да е насочена към този пробив и най-важното - задържане на нивото след това. Защото видяхме какво стана с Левски след влизането в ШЛ...

Потребителски аватар
No Pyro No Fun
Контакти:

Мнениеот No Pyro No Fun » 08 юли 2013 23:53

Ние през 2008 имахме отбор за групите на ШЛ.
Изображение

Потребителски аватар
Кашчей

Мнениеот Кашчей » 09 юли 2013 00:02

mistreated написа:
Кашчей написа:Само че, за да се влезе в ШЛ вече се иска много голям късмет, и както ти казваш-много правилно управление. Тук често се дава за пример БАТЭ, но имаше една статия за този отбор и там едно нещо ми направи впечатление...Никой футболист не може да получава по-висока заплата от генералния директор на БАТЭ. Да не говорим за дисциплината, която имат беларуси, руси и украинци.Може, като индивидуалности в личния си живот да са мърши, но на терена са дисциплинирани.Как си представяш ти да определи треньорът кой ще бие дузпа и да хукне друг да я бие... като Гонзо и Карвальо.Ние сме изключително недисциплинирана нация и затова при нас от чужденците виреят предимно негрите, които са същите.

Да, така е. Не споря, че манталитетът ни е доста... нека го наречем странен. Но откакто играеха само българи в съставите ни се промениха много неща. Трудно е вече да задържаме добрите си играчи, защото вече можем да го правим само с пари. Преди ставаше по друг начин, ти сам знаеш как.
Затова се налага да търсим псевдо-звезди от африканския континент или от долните дивизии на Бразилия да ни "вдигат" класата.
И тъй като можем да задържим добрите българи само с пари, пак опираме до пробив в ШЛ. Няма друго спасение за българските клубове, независимо как се казват те. УЕФА ни даде достатъчно добри предпоставки да се облажим от парите в този турнир. Просто трябва политиката на всички наши отбори да е насочена към този пробив и най-важното - задържане на нивото след това. Защото видяхме какво стана с Левски след влизането в ШЛ...

Добре де, освен липсата на комисионни (което е много важно 8-) ) какъв друг е проблемът, за да се налагат момчета от школите.няма как да се смени наведнъж половин отбор, но по един-двама на сезон.това не означава само да ги пишат в стартовият лист, а да ги пускат поне за по едно полувреме.Ако преди 25-26 години се мислеше така къде щеше да е Стоичков, къде щяха да са Пенев и Костадинов.. а Туньо, Балъков, Йорданов.
Според теб, феновете на т.н "грандове" имат ли вина в затриването на млади таланти, като не им дават възможност и време, с прекалените си изисквания за всичко, сега, тук и на момента? Да не говоря за неистовата радост на определени фенове и журналисти, че някой добър играч е продаден (трансферен удар) и ще радва феновете на чужд отбор.Да, знам, че трудно могат да бъдат задържани у нас, но чак пък такава радост?!?
Ний армейци сме големи,
на "Литекс" верни сме чеда.
Със съдиите-наше знаме
мачкаме навред сега.

Разговор в "Спорт Депо":
-Имате ли фланелки на "ЦСКА-София"?
-Каква ви трябва-на вратар, на полеви играч, или на съдия?

Потребителски аватар
hristov25
Местоположение: Една дъжава наречена България. Единствена на света.

Мнениеот hristov25 » 09 юли 2013 01:34

Тъкато ми стана интересна темата за управлението на клубовете по света и реших да се поравя и да се образовам и попаднах на този документ http://www.raco.cat/index.php/Paradigmes/article/download/226009/307582 (Документа е pdf и при отваряне на линка се записва на компютъра). Озаглавен е "Talent management in a big football club" и е написан от Ferran Soriano (Бивш икономически вицепрезидент на Барселона между 2003-2008). Вътре пише приблизително следното "Ако някой не се чувства добре заплатен ще бъде неудовлетворен, но плащането повече няма да постигне средносрочна мотивация" и тук се връщам на думите на Кирил Домусчиев "Парите, които е вложил не са еквивалентни на резултатите". Мисълта ми проста трябва да си избием от главата, че наливането на много пари в клубовете ще доведе до големи резултати (примери бол). Иска се правилен мениджмънт т.е. ако ЦСКА не изгради структура функционираща правилно и работеща ефективно резултати няма да постигне, защото както и да се заблуждаваме шампион в България ще станеш, но какво от това. Смисълът е да постигнеш постоянни успехи в Европа и да има прогресия, а не регресия.
Една страна ,един народ. България силна като лъв ,вечна както Христо Ботев и Васил Левски!
Офтопик:
Червена кръв гори в нашите тела, защото пеем на уста Само ЦСКА!!!
Image

Потребителски аватар
drenkata
Контакти:

Мнениеот drenkata » 09 юли 2013 01:44

No Pyro No Fun написа:Ние през 2008 имахме отбор за групите на ШЛ.

Да -да ,за носители на купата .... :) :) :) :P :P

Потребителски аватар
TristaNNN
Контакти:

Re: Стоичков обяви: Писна ми, тръгвам си!

Мнениеот TristaNNN » 09 юли 2013 02:15

angelofdeath написа:Не можем да се сърдим на Ицо! Човека имаше желание да промени нещата, но не получи подкрепа от никой освен от нас феновете. ....

Глупости! След прекратяване на активната си състезателна кариера, Легендата не спира да търси предизвикателства по целия свят и да разчита само и единствено на името си, което в интерес на истината, отваря доста врати, факт. Навсякъде е посрещан с фанфарим никой не му иска отчет за работата, развява си коня както иска-чести "ангажименти" в чужбина в работно време, учредяване на какви ли не безплътни организации, снимки и целувки със силните на деня, простотия от медийната трибуна и каквото още се сетиш.
Да, ама Ганчев го разкри и в един момент усети, че Ицо му стана адски неудобен, да не кажа вреден: антирекорди с Литекс, постоянно уронване на престижа на Литекс (разбирай на Ганчев) с чобански изказвания, даже под сурдинка се говори, че яко е мачкал и стресирал малките...
И сега мина и замина поредната му краткосрочна авантюра с червените. Очакваше, че пак името и цялото обкръжение ще работят за него и ще козируват, понеже се казва Стоичков. Да ама не. И този път нацапа гащите и показа що за стока е. След фанфарите за ред, дисциплина, че даже за миг се произнесе като горд собственик на Харизмата, пак си тръгна като бит циганин-на бегом, за да завърши с "...голф, лов и риболов". Разбирай "боли ме фара за всички вас"... Това е тъмната личност на иначе светлия футболист,
Офтопик:
ludnicaaa написа:Тоя ми скапа деня закво ми беше да чета тва интервю тъкмо свикнах с мисълта че сме ЦСКА тоя ся да ми каже че сме Литекс
:mrgreen:

Върни се в “Архив”