slavia_forever написа:Саше, аз казах, че няма дифиниции. Иначе нямаше да се изучава пазара. Не съм абсолютен специалист за конкретния пазар как се изучава, но е видно отвсякъде, какъв е масовия му потребител. Аз ти показах снимката. Разбира се, аз отделно казах, че има и изключения, но отново ти казвам, това че ти имаш интелигентни приятели е по-скоро показателно затова ти какъв човек си, а не явлението чалга какво представлява. Имаме факти: пошли текстове, изкривен фолклор, масова липса на текстове и използване на плейбек, поради липса на гласови данни на изпълнителите, наваксани със силикон. Какво повече има да говорим? Има и неща в много групи, както беше споменато (като сатанински текстове и ексцесии по сцената и други), но това не дефинира чалгата като обособен стил с традиции, или като нещо положително.
Ами то за много хора и погото което практикуват метъли и пънкари е тъпотия и аборигенщина. Също така това, че изпълнители пикаят на сцената, други са чистак голи само по чорапи, трети са друсалки и като Кубейн умират от дрога..... Какво да кажем за сатаниските символи които спомена.... Това за мен също си е чиста пошлост, дори по - -зле.... Човек затова е висшо същество- сам да избира какво да прави и каква музика да слуша, но за мен да се лепват клейма е най-голямата глупсот и щуротия. Сам виждаш , че няма как да се даде дефиниция за масов потребител изключение и правило- тоест за мен е едно, за теб друго, за трети е трето....
И не на поседно място щом чалгата е такъв бич, защо видни нейни противници като сръбнат малко и са първи на масата? Доказателство вече показах, такива има още доста...

[/center]