Харесвате ли чалга ? (АНКЕТА)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Харесвате ли чалга ?

Да
95
29%
Не
175
53%
Само,когато съм пиян
49
15%
Не мога да преценя
9
3%

Общо гласове: 328

MORSKI
Контакти:

Re: Харесвате ли чалга ? (АНКЕТА)

Мнениеот MORSKI » 17 яну 2011 16:48

slavia_forever написа:Саше, аз казах, че няма дифиниции. Иначе нямаше да се изучава пазара. Не съм абсолютен специалист за конкретния пазар как се изучава, но е видно отвсякъде, какъв е масовия му потребител. Аз ти показах снимката. Разбира се, аз отделно казах, че има и изключения, но отново ти казвам, това че ти имаш интелигентни приятели е по-скоро показателно затова ти какъв човек си, а не явлението чалга какво представлява. Имаме факти: пошли текстове, изкривен фолклор, масова липса на текстове и използване на плейбек, поради липса на гласови данни на изпълнителите, наваксани със силикон. Какво повече има да говорим? Има и неща в много групи, както беше споменато (като сатанински текстове и ексцесии по сцената и други), но това не дефинира чалгата като обособен стил с традиции, или като нещо положително.

Ами то за много хора и погото което практикуват метъли и пънкари е тъпотия и аборигенщина. Също така това, че изпълнители пикаят на сцената, други са чистак голи само по чорапи, трети са друсалки и като Кубейн умират от дрога..... Какво да кажем за сатаниските символи които спомена.... Това за мен също си е чиста пошлост, дори по - -зле.... Човек затова е висшо същество- сам да избира какво да прави и каква музика да слуша, но за мен да се лепват клейма е най-голямата глупсот и щуротия. Сам виждаш , че няма как да се даде дефиниция за масов потребител изключение и правило- тоест за мен е едно, за теб друго, за трети е трето....
И не на поседно място щом чалгата е такъв бич, защо видни нейни противници като сръбнат малко и са първи на масата? Доказателство вече показах, такива има още доста...

Потребителски аватар
slavia_forever
Контакти:

Мнениеот slavia_forever » 17 яну 2011 17:04

Ама ти пак говориш за случаи като Кърт Кобейн, при положение, че Нирвана са едни от основаятелите на даден стил, а не са откраднали или развалили други стилове музика и имаше моменти, в които точно те бяха рекордьори по продажби за времето си на световно ниво. Казах ти, че тук говорим за чалгата, която е нискобюджетна елементарна за слушане музика, която е насочена към потребители с по-семпли изисквания и афинитет към музиката като цяло. За трактористът на село, който не е чувал за Стив Вай например и знае, на каква музика му върви чашката, няма как да оцени детайлите в акордите на виртуоза. Има много фактори, по които явно самите продуценти оценяват психологията и потребностите на потребителската аудитория. За самият масов потребител на тази музика можем да съдим единствено от продажби на албуми по локации и от посещаемост на концерти.
Колкото по-малко е умът, толкова по-трудно е да бъде скрит!" М.Генин
[wrapimg=]http://www.pfcslavia.com/images/slaviasmall.gif[/wrapimg]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 яну 2011 17:48

slavia_forever написа:Ама ти пак говориш за случаи като Кърт Кобейн, при положение, че Нирвана са едни от основаятелите на даден стил, а не са откраднали или развалили други стилове музика и имаше моменти, в които точно те бяха рекордьори по продажби за времето си на световно ниво. Казах ти, че тук говорим за чалгата, която е нискобюджетна елементарна за слушане музика, която е насочена към потребители с по-семпли изисквания и афинитет към музиката като цяло. За трактористът на село, който не е чувал за Стив Вай например и знае, на каква музика му върви чашката, няма как да оцени детайлите в акордите на виртуоза. Има много фактори, по които явно самите продуценти оценяват психологията и потребностите на потребителската аудитория. За самият масов потребител на тази музика можем да съдим единствено от продажби на албуми по локации и от посещаемост на концерти.

Ама какво значение има дали са основатели на даден стил- макар че не са Нирвана точно не знам какъв стил основават :? Това не променя факта, че волакиста им мир на прахта му е бил наркоман и е пчонал от свръхдоза нали? Какъв пример на поведение може да е това? И какво общо имат чисто човешките качества с това дали една песен е крадена или не е ... Ако не искам да ми влияе нещо , то няма да ми повлияе.... Какво ме бърка примерно, че Андреа е откраднала песен..... Аз така или иначе в 90
% от случаите съм я чул вече на друг език или ми е харесала или не ми е харесала... ;)

Добре да му се невиди на какво оснвоание твърдиш това, че чакгата е насочена към този тип хора, след като на мен ми харесва примерном, а не съм изключение както вече ти казах познавам много такива хора.... ? Защо правиш обобщения на базата на Пайнер?

Потребителски аватар
Converse
Контакти:

Мнениеот Converse » 17 яну 2011 18:19

Основатели са на грънджа, а и не е починал от свръхдоза, а се е самоубил.
[center]Изображение[/center]

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 яну 2011 18:28

Converse написа:Основатели са на грънджа, а и не е починал от свръхдоза, а се е самоубил.

бил известен наркоман това със сигурност няма как да се отрече, а и кой знае под какво влияние е бил докато се е самоубивал ...

Потребителски аватар
Converse
Контакти:

Мнениеот Converse » 17 яну 2011 18:39

MORSKI написа:
Converse написа:Основатели са на грънджа, а и не е починал от свръхдоза, а се е самоубил.

бил известен наркоман това със сигурност няма как да се отрече, а и кой знае под какво влияние е бил докато се е самоубивал ...

Да, наркоман е бил, но още от юношество поради семейни проблеми, а не откакто основава Нирвана. Тя и Андреа е наркоманка, мислиш ли, че не друса бяло ?
Иначе все още се спори дали е бил убит, или се е самоубил.

MORSKI
Контакти:

Мнениеот MORSKI » 17 яну 2011 18:43

Converse написа:
Да, наркоман е бил, но още от юношество поради семейни проблеми, а не откакто основава Нирвана. Тя и Андреа е наркоманка, мислиш ли, че не друса бяло ?

Семейни проблеми кой няма? Познавма хора без един родител или други с проблеми, но това да не значи, че трябва да сатанат наркомани? Неслучайно дадой този пример понеже и от отсрещната страна има "примери" за поведение.... Иначе на Андреа не съм и светил, за да знам... Може и да се друса и да не се друса не знам, нея в друго я обвиняваме в случая...

Потребителски аватар
Converse
Контакти:

Мнениеот Converse » 17 яну 2011 18:50

MORSKI написа:
Converse написа:

Семейни проблеми кой няма? Познавма хора без един родител или други с проблеми, но това да не значи, че трябва да сатанат наркомани? Неслучайно дадой този пример понеже и от отсрещната страна има "примери" за поведение.... Иначе на Андреа не съм и светил, за да знам... Може и да се друса и да не се друса не знам, нея в друго я обвиняваме в случая...

Виж брат, времената са били такива и не всички са лабилни, като Кърт Кобейн. Той просто е бил по-чувствителен от останалите на неговата възраст и това го е накарало да посегне към наркотиците.

Потребителски аватар
berbatov
Контакти:

Мнениеот berbatov » 17 яну 2011 20:18

ЧАЛга-звездите смъркат яко кока и пеят на плеибек, а феновете и фенките карат на амфетамини щото е по-ефтино. Босовете пласират хероин от Турция през България за Европа.
Децата гледат нон-стоп Планета (като мама и тати) и като пораснат искат да са като Andrea и Азис. Затова ученичките ходят на училище с грим, като че ли са тръгнали на дискотека и си слагат потплънки, все едно имат силикон. Изкат батковци да ги возят с лъскави коли, като по клиповете и правят всичко каквото трябва само и само да не се изложат и някой да си помисли,че не са секси. Съответно момчетата си мечтаят да имат лъскава кола и знаят,че това е достатъчно и модерно.
Приликите с действителни лица и събития не са случайни.
CSKA SOFIA - THE EUROCHAMPIONS KILLER

cristely
Контакти:

Мнениеот cristely » 17 яну 2011 20:48

Морски, направих си труда да изчета сума страници постове и спорове и трябва да ти кажа, че по-фенско поведение от твоето тук в момента няма. Захапал си да отстояваш една кауза, но не ти се връзва някак си, не си убедителен за разлика от колегата Славист, който ти свали каре звезди от небето (както се казва) и не знам какво повече искаш като доказателства. Ето ти още един пример от мен от малко по-различен ъгъл. Вгледай се и се вслушай в изпълненията на чалга и метал парчета (подбери си ги по КАКЪВТО искаш критерий от youtube) и обърни внимание на техниката на свирене и техниката на пеене (да оставим всички други критерии). Мисля, че съфорумеца с музикалното образование най-точно може да анализира и да даде резултатите и се надявам, че поне неговите изводи ще приемеш, защото не обърна внимание като ти казах, че мнозинството чалга певици НЕ могат да пеят.
Едно отклонение: преди няколко години 5-та гимназия имаше кръгла годишнина и решиха край празничния концерт да издадат диск с музикални изпълнения на учениците. От всички деца (10-15) само дъщеря ми и още едно момиче имаха някакви музикални умения. Всички останали си бяха аматьори - като теб и мен. След намесата на техниката изпълненията им станаха супер. И всички те на концерта пяха на плейбек. Та така е и с повечето чалгаджийки. Кажи ми какво да им харесам? Как си отварят устата и се правят, че пеят и мятат цици? Според теб каква аудитория би приела да бъде мамена докато слуша тази музика? Моя отговор е - елементарна! Вярно е, че има неща които не са тъпи и са правени от умеещи хора, но са малко.
Ей за това иде реч и това се опитва слависта да ти обясни. Това се опитваше да обясни и на колегата 321 (сори, забравих ти ника). Надявам се, че аз съм успял.

Поздрав

И още нещо. Балканската музика може да звучи по различни начини и може да бъде много приятна за слушане. Зависи кой и как я изпълнява.

Върни се в “Архив”