2019 NBA Playoffs

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Larsenn
Контакти:

Re: 2019 NBA Playoffs

Мнениеот Larsenn » 14 май 2019 20:29

Да включа и аз в този спор...
Никс са единият от двата отбора (другия е Лейкърс), които от мноооого години са на първите две места по печалби в края на финансовата година. От това, което ми е попадало по темата финанси, по-често Никс е номер едно, въпреки жалките му резултати като отбор. Просто Ню Йорк си е финансовия център на Щатите. Фил Джаксън на стари години подписа с Никс, без въобще да му се ходи там, единствено и само заради парите. Договорът, който сключи с Ноа е един от най-калпавите в историята на НБА от последните десетина години.
Първото, което си помислих, когато видях Порзингис, беше "Този ще е адски чуплив". Не мисля, че ще направи велика кариера, просто физически не ми се вярва, че ще играе дълги години без контузии.
Мастер, наистина понякога те избива на някакви спорове и заяждания, в които аз не виждам въобще смисъл...Казвам го с пожелание да не излизаме от рамките на добрия тон и да не се повтаря историята от други форуми.

Larsenn
Контакти:

Мнениеот Larsenn » 14 май 2019 20:41

Я да видя какво ви е мнението за финала на Изток (на Запад се смята за предопределен). Мен в прогнозите много не ме бива (признавам си сам :lol: ), но си мисля, че това ще са плейофите на Куай...ГСУ - Торонто.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Никс

Мнениеот Drunken_Master » 14 май 2019 20:45

Larsenn написа:Да включа и аз в този спор...
Никс са единият от двата отбора (другия е Лейкърс), които от мноооого години са на първите две места по печалби в края на финансовата година. От това, което ми е попадало по темата финанси, по-често Никс е номер едно, въпреки жалките му резултати като отбор. Просто Ню Йорк си е финансовия център на Щатите. Фил Джаксън на стари години подписа с Никс, без въобще да му се ходи там, единствено и само заради парите. Договорът, който сключи с Ноа е един от най-калпавите в историята на НБА от последните десетина години.
Първото, което си помислих, когато видях Порзингис, беше "Този ще е адски чуплив". Не мисля, че ще направи велика кариера, просто физически не ми се вярва, че ще играе дълги години без контузии.
Мастер, наистина понякога те избива на някакви спорове и заяждания, в които аз не виждам въобще смисъл...Казвам го с пожелание да не излизаме от рамките на добрия тон и да не се повтаря историята от други форуми.

Точно това имах в предвид и аз, но какво да направя, като не ме разбира... Иначе за Порзингис си важи в пълна сила правилото, че белите високи играчи са чупливи. За справка братята Гасол, Яо Мин, Шон Брадли...
И не мисля, че Фил е бил президент на Никс, заради парите. Пича си е легенда на Никс, даже и двете титли на Ню Йорк Никс са по негово време. Опита се да сформира боеспособен отбор, но и Хорнасек се издъни жестоко. Да не можеш, да закараш Никс с Порзингис, Кармело, Ернангомез, Роуз и Ноа в плейофите на Изток... Стига, бе, пич !
А Ноа бе взет, защото Фил искаше да утвърди "триъгълника" и в Никс, но това не се случи...или по-скоро не беше успешно. Ноа е добър подавач, а схемата изискваше точно това...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Larsenn
Контакти:

Мнениеот Larsenn » 14 май 2019 20:57

Том Долън (собсвеникът на Никс) е преуспял бизнесмен, който не дава пукната пара за баскетболни резултати. Нито разбира от баскетбол, нито го интересува явно, брои си печалбите и толкоз. Негова е гешката, че изсипа един вагон с пари на дедо Фил, за да го докара в Ню Йорк. И Фил не никаква легенда от престоя си в Никс като президент по баскетболните операции. Той си обсебен от "триъгълника", ама така и не прецени, че няма играчи за тази схема. Имаше ги в Чикаго, имаше ги в Лейкърс, ама в Никс - никс :lol: И не можеш да пилееш луди пари за почупен играч като Ноа, който доста години по-рано беше страхотен защитник и нищо повече. През цялата си кариера е бил пълна нула в нападение.

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

Фил Джаксън

Мнениеот Drunken_Master » 14 май 2019 21:09

Само да добавя още няколко неща, за да бъда максимално обективен и... ясен !
Големият Фил като президент на Никс пристигна общо-взето с фанфари, имаше огромни очаквания към него и не случайно получаваше огромна заплата (ако не се лъжа от порядъка на 60 млн долара за четири години). Въпреки, че е един от най-великите треньори в NBA, той взе добри решения, но имаше и някои, които не бяха чак толкова "добри" и му изядоха главата...
Вече написах за "no trade clause" на Кармело Антъни, което се превърна в един от пироните в ковчега му като президент на Ню Йорк Никс, а вече към краят на президентската му "кампания", той взе решение, да трейдне и Кристапс Порзингис, който уж трябваше да бъде франчайз играчът, около когото да се сформира новата бойна машина. Американските жълти медии гърмяха още тогава, че двамата общо-взето не се понасяли...Причината ? Ами много просто... Фил имаше желание да утвърди "Триъгълното нападение", а играчите (с малки изключения) изпитвали сериозни затруднения с разучаването на баскетболната стратегия...и по-специално Дерик Роуз и латвиеца.
Това му беше грешката на Фил, според мен. Опита се, да се бърка в работата на Хорнасек и в краят на краищата не направи абсолютно нищо, защото сезон 2016-17 се оказа абсолютен провал. За "триъгълника" ти трябва спейсинг, бърза мисъл, силен доминиращ играч под коша - подавач (за това написах, че толкова много се нуждаеше от Джоуким Ноа), движение без топка. И ? Как да се случи това, с егоисти като Дерик Роуз и Кармело Антъни, които не пускат топката и за миг...
Между другото, когато Фил започва да утвърждава "триъгълното нападение" на Чикаго Булс през сезон 1989-90 и губят драматично от Детройт Пистънс на финалите на Изток, още тогава Айзея Томас разбира, че скоро доминацията им срещу биковете ще спре...Както и се случва на практика. Не без помощта и на Дейвид Стърн, който създава правилото за "неспортсменско нарушение", което буквално изважда зъбите на опонента им. Вече "Bad Boys" никога няма да бъдат "Bad Boys" ! Но това е друга тема...
THE G.A.M.E написа:Наименованията "булгар", "болгар", "балгар", "бугхар, "блкхар" и подобни, датират още от "преди Христа".
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

MJ vs BadBoys

Мнениеот Drunken_Master » 14 май 2019 21:35

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=9M-KCulzJqg&t=455s[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=p2v0LOhjsJs[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=O7A9O_4BBU8&t=66s[/youtube]
Изображение

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

MJ vs BadBoys

Мнениеот Drunken_Master » 14 май 2019 21:36

След като постнах въпросните клипчета, Амидофена сега ще ми напише, че пак натъртвам как ЛеБрон Джеймс е най-великият играч за всички времена... :lol: :lol: :lol:
Изображение

pill
Контакти:

Мнениеот pill » 14 май 2019 21:49

Натъртваш, че си бронсексуален :mrgreen: Какъв беше смисълът в тия клипчета? Яд ли те е, че Леброн Джеймс никога няма да стигне нивото на Майкъл? Казваш, че flagrant правилото е виновно за категоричната победа на Булс, а Булс просто е по-добрия отбор. Предната година също са им най-трудния съперник на Пистънс, но тогава Джордан е сам, Пипън е с 1-10 от игра, играейки с контузия и Пистънс ги побеждават. Следващата година Булс са още по-мощни и помитат всичко. Само два мача губят в плейофите.
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”

https://youtu.be/6kARhdu_yqk

Потребителски аватар
Drunken_Master
Контакти:

!

Мнениеот Drunken_Master » 14 май 2019 21:53

pill написа:Натъртваш, че си бронсексуален :mrgreen: Какъв беше смисълът в тия клипчета? Яд ли те е, че Леброн Джеймс никога няма да стигне нивото на Майкъл? Казваш, че flagrant правилото е виновно за категоричната победа на Булс, а Булс просто е по-добрия отбор. Предната година също са им най-трудния съперник на Пистънс, но тогава Джордан е сам, Пипън е с 1-10 от игра, играейки с контузия и Пистънс ги побеждават. Следващата година Булс са още по-мощни и помитат всичко. Само два мача губят в плейофите.

Стига си подскачал като петле...Казвам само, че е адски странно, че се въвежда "flagrant foul" правилото, след като точно Майкъл Джордън е главният потърпевш от грубата игра на Рик Махорн, Лаимбиър и Денис Родмън. Съвпадение ?
Изображение

pill
Контакти:

Мнениеот pill » 14 май 2019 22:17

Груба игра? Тия играят ръгби срещу него. Спъвания, блъскане, тръшване и кво ли не. Не само срещу него, а и Пипън го отнася. Това за мен е всичко друго, но не и мъжко. А начина, по който напускат като п.тки след побоя, ги прави още по-жалки. Джордан все пак го бият 3 пъти и той се връща 4 пъти. Това твоята кралица не може да го направи никога.
“Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion.”

https://youtu.be/6kARhdu_yqk

Върни се в “Архив”