Sardukar написа:Според мен главния проблем пред Милан ще е всичките им футболисти да си повярват, че могат да елиминират Барселона на техния стадион! С това Интер ги елиминира! Не със защитната игра(тя беше инструмента), а с вяра, че ще наложат волята си! Без да се обиждат феновете на Милан, но аз не виждам много хора, които могат да го сторят. Все пак Бомел се връща, а той има характер! За да победиш Барселона първо трябва да го повярваш! Иначе според мен се вижда, че дявола не е толкова черен

Мен пък най - малко ме притеснява точно мисленето на футболистите в този мач. Проблемът на Милан в психологически план е, когато е фаворит, по - добрият отбор е и се очаква да победи/продължи. Типичен пример са идиотските мачове с Депортиво, Ливърпул и Арсенал. По такъв начин изпускахме и Скудетото в Италия, по времето, когато отборът мачкаше в Европа 2002 / 2003 - 2006 / 2007 г. Точно снощи се видя характерът на отбора. Липсваше най - добрият ни централен защитник, а защо не и номер едно в света към днешна дата - Тиаго Силва, липсваше единственият ни десен бек Абате, липсваше опорният ни халф и капитан на Холандия Ван Бомел, нямаше го Пато, нямаше го Касано, Неста не бе играл 2 месеца и излезе принудително, Робиньо също се контузи, Боатенг има 60 минути от 2 месеца насам, на терена бяха ветераните Неста, Амброзини и Сеедорф, които неутрализираха най - добрите халфове и най - добрият футболист в света. Играчи като Даниеле Бонера и Лука Антонини, които дори не са италиански национали направиха мача на живота си досега. Точно това показва характера на Милан. Да, Барселона е фаворит, има по - голям шанс да продължи напред, това е ясно. Само че аз досега не съм виждал друг отбор, който по такъв начин да неутрализира силните им страни, при това без грубости, провокации и тем подобни простащини. Дори по - чистите ситуации бяха в наша полза. Да не говорим, че през втората част, блаугранас рядко съумяваха да играят типичната си игра тики - така. В този смисъл, аз съм много доволен от отбора и недоволен от отделни индивидуалности като Робиньо, донякъде Ночерино и Емануелсон. Ще кажа само, че няма друг клуб, който да успее да направи подобен мач срещу Барселона и, дай Боже, да ги отстрани при тази кадрова наличност, при тези проблеми и при това ниво на финансови инвестиции в последните години. Не искам да звучи като пропаганда, но името Милан просто означава страшно много. Затова и смятам, че ако има отбор, който може да спре Барса, това е Милан. Наясно съм, че те са фаворит, съвсем логично е да продължат с оглед последните няколко сезона, но нищо не се знае. Нека видим с какво ще разполагаме като футболисти във вторник и тогава да даваме прогнози, очаквания и т. н.
Дида, Кафу, Неста, Малдини, Янкуловски/Каладзе/, Гатузо, Пирло, Сеедорф, Кака, Шевченко, Индзаги, ст. треньор Карло Анчелоти.