Мнениеот honda » 20 авг 2009 13:46
И мен като всички ме боли,но да говорим кой е виновен май е малко късно- всеки има своята вина и Батков , и Достанич , и Гонзо, и Кокала, и Боримиров, и всички които вчера играха в сини екипи. И ако искаме да има колкото се може по-малко такива мачове то трябва да реагираме (поне според мен) малко по-трезво.
Според моето скромно мнение трябва да се направят някои изводи и след тези изводи да се предприемат и съответните действия. Според мен трябва на първо място да се намали цялата ни А група на най-много 12 ,а още по-добре 10 отбора -така ще има повече истински мачове . Да има една Б група с най-много 16 отбора ,като в Б група да нямат право да играят чужденци, така ще се даде възможност да се обиграват млади момчета , а и без друго реално във всяка от Б групите има по максимум 4-5 отбора които имат възможност да издържат отбори . Да се задължат всички отбори да влагат определен процент от бюджета си в ДЮШ и базата си.
Според мен ако не се обърне внимание на школите, то мачове като вчерашния ще бъдат все повече и повече. защото изоставането ни при подрастващите от връстниците им от другите страни е и по-голямо от отколкото при представителните отбори.
А сега за "Левски"- ако искат шефовете да развиват "Левски" трябва спешно да се вземе (поне) един специалист от типа на Ян Диркс който да работи с юношите и да пренесе методиката за подготовка било от Холандия, било от Испания, било от Франция или Италия.
А за вчерашния мач (колкото и да не исках да давам персонални оценки)- по-безумно решение от поставянето на Минев на десния флаг не бях виждал,а и също нашите бяха ли разузнавали унгарците? - и ако бяха защо не бяха вземи никакви мерки за опазването на този Колибали -по предварителните коментари въобще го нямаше,а той си правеше точно каквото си пожелае по терена.
Иначе има и втори мач и нека нашите го изиграят така че да не се срамуваме след него- а за влизане в ШЛ- явно (колкото и да ни боли )не ни е там мястотто- не ми се мисли ако на мястота на "Дебрецен" беше примерно някои от грандовете в Европа-тогава можеше и да загубим с ханбален резултат.