Шампионска лига (сезон 2020/21)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Re: Шампионска лига (сезон 2020/21)

Мнениеот Groucho » 15 апр 2021 10:07

Към момента няколко отбора спорят/имат шанс за т.нар. Отбор на годината
* Ман Сити(засега е фаворит), ПСЖ(ако станат шампиони и вземат ШЛ), Реал Мадрид(ако станат шампиони и вземат ШЛ)
+ Интер(голяма работа направиха в Серия А, каквото и да се говори)
+ Барселона(ако станат шампиони и спечелят КнК)
+ Ман Юнайтед(ако по някакъв космически начин станем шампиони/ и спечелим ЛЕ)

Какъв т.нар. Отбор на годината шансоваш у средата на април :?: :lol:
Отбор на сезона иди-дойди...
Интер отпаднаха в групите на ШЛ за трета поредна година. Голям подвиг направиха в Серия А - изпревариха отбора на Пирло, който почна без грам треньорски опит в Ювентус и Милан с 40 годишния Ибрахимович :lol:

Барселона отново с тежка загуба в ШЛ, две загубени Класико, загуба от Атлетико... Ама ОК, отбор на годината/сезона ще са, ако вземат Ла Лига и КнК :lol:

Челси няма ли да заслужава повече от Интер и Барселона, ако вземе ШЛ? Не виждам да са сред отборите с шансове :lol:
Байерн също липсва по неясни причини :lol:

Пиши Ютд и това е, няма нужда да се включват и други отбори :lol:

Потребителски аватар
rhaegar
Контакти:

Мнениеот rhaegar » 15 апр 2021 10:25

То Юнайтед няма да са отбор на годината в Манчестър, кво остава за Европа? :lol:
Blue_Girl написа:Аз мисля, когато се налага

Изображение

Потребителски аватар
1914.1902
Контакти:

Мнениеот 1914.1902 » 15 апр 2021 13:28

Semi-final line-up

First legs
Real Madrid vs Chelsea (Tuesday 27 April)
Paris vs Manchester City (Wednesday 28 April)

Second legs
Manchester City vs Paris (Tuesday 4 May)
Chelsea vs Real Madrid (Wednesday 5 May)

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 15 апр 2021 13:34

Доста си говорехме за това колко слаби са и колко е паднало нивото на испанските отбори обаче аз
като гледам Виляреал и Реал М са с доста големи шансове да са финалисти и да има поне един спечелил финал
в евротурнирите. Та това навежда на мисъл че явно нивото на отборите от всички шампионати е паднало
не само на испанските. Като цяло от испанските единсвен Атлетико разочарова като не вкара нито един гол на Челси
не говорим за класиране! Барселона направиха много слаб мач с ПСЖ но после направиха и един силен.
Видно е че дори Байерн е свалил нивото, за Юве няма какво да се коментира! ПСЖ чета доста критични
коментари за играта им през сезона от техни фенове. Единствено Сити сега са уж топ но защото
записаха поредица от успехи, а къде бяха през октомври, ноември? Разликата е в това кога
успяваш да направиш дълга поредица от победи!

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 15 апр 2021 13:45

Сити може да са топ в първенството, но в ШЛ не оправдават очакванията, поне за мен.
Два тежки мача с Борусия и добре, че им върза снощи с тази дузпа, иначе като нищо, поредно отпадане на тая фаза.
За мен фаворита е ПСЖ.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 15 апр 2021 14:16

Pichichi написа:Та това навежда на мисъл че явно нивото на отборите от всички шампионати е паднало
не само на испанските.

Разликата е, че част от тия отбори (Ливърпул, Байерн) имат кадровия състав, за да вдигнат отново нивото си, без да правят кой знае какви трансфери, а испанските грандове ще трябва да правят трансфери, за да вдигнат отново нивото си. Т.е. Реал в момента по-скоро надскача очакванията дори на собствените си фенове, част от които преди месец хулеха Зидан, защото не искал или не знаел как да подмладява отбора, нямал тактически умения и прочие.

ivan56 написа:Сити може да са топ в първенството, но в ШЛ не оправдават очакванията, поне за мен.
Два тежки мача с Борусия и добре, че им върза снощи с тази дузпа, иначе като нищо, поредно отпадане на тая фаза.
За мен фаворита е ПСЖ.

Ко им е вързало? Удариха греда, имаха и други положения... Върза им първия мач, когато съдията не пусна Дортмунд да вкара редовен гол.

Потребителски аватар
ivan56
Контакти:

Мнениеот ivan56 » 15 апр 2021 14:41

Groucho написа:
ivan56 написа:Сити може да са топ в първенството, но в ШЛ не оправдават очакванията, поне за мен.
За мен фаворита е ПСЖ.

Ко им е вързало? Удариха греда, имаха и други положения... Върза им първия мач, когато съдията не пусна Дортмунд да вкара редовен гол.

Хубаво, ама гол нъцки. За мен дузпата беше повратна точка в мача, щото с напредване на мача, щяха да налеят гипса и щеше да има едно джаскане на топката без резултат, не е като да не съм го гледал в други техни мачове.
Убийствено превъзходство и накрая шнур.
Тука вече е с тризнаци Сиса :lol:
Drunken_Master написа:
SSS написа:Ти сам натъртваше,че си адски сериозния човек с тризнаци и си управител на гурме ресторан

това е от един друг форум,момчето тръгва да звъни на бившето ми работно място "за да докаже нещо"...

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 15 апр 2021 15:04

ivan56 написа:Хубаво, ама гол нъцки. За мен дузпата беше повратна точка в мача, щото с напредване на мача, щяха да налеят гипса и щеше да има едно джаскане на топката без резултат, не е като да не съм го гледал в други техни мачове.

Eми, според мен е нелогично да се твърди, че на Сити им е "вързало", ако са играли добре. Обикновено двойките са "добра игра - липса на късмет" и "лоша игра - късмет". Примерно Байерн игра слабо в реванша с ПСЖ, върза им Неймар да не вкара от чиста позиция при втората греда на бразилеца, върза им след това да добутат и до гол на своя сметка, при положение, че нямаха кой знае какви идеи и добри атаки. Но след като според теб им е вързало на Сити - ок, ти си им фен. "Връзването" с дузпата компенсира "невръзването" при гредата на червенокожия белгиец :lol:

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 15 апр 2021 15:13

Аз не раздавам приза април, а съм извел отборите, които имат шанс при това и това условие. Да, засега е Ман Сити, но...

Някои питат защо съм пропуснал Байерн?
Как защо? Защото правят слаб сезон на фона на стандартите си, а пък спечелването на първенството изобщо не е уау ефект, особено когато и дистанцията не е голяма.
Да не говорим, че на теория още не са шампиони.
Провалиха се за Купата, отпаднаха от ШЛ.
Като цяло предвид показаното в последно време - Ливърпул, Байерн и Ювентус заслужават шамарчета на голо за представянето си през този сезон.
Барса и Реал също имат проблеми, но пък са в играта за 2 купи общо, което към момента им измива лицата, за да ме попаднат и те в тази компания.

Някой каза Челси?
С някои условности - да, но зависи какво ще се случи с класирането им, дори и да спечелят ШЛ и ФА Къп, то ако не е гарнирано с ТОП4, някак си се губи магията.

Защо Интер?
Е, те са нещо като бонус, барабар с Ман Ю и Барселона, ако се изпълнят определени условия.
Но все пак за Барса шансът е много по-голям за дубъл и ако се случи, вече призът им за ОнГ ще зависи от събития при ПСЖ и Сити.
Реал и да спечели ШЛ, ако Барса направи дубъл, мисля че им придава по-значим статус.

Главните заподозрени са Ман Сити главно, ПСЖ и Реал Мадрид, това е!
Но ПСЖ ако не стане шампион - ШЛ не може да ги ооправдае.
Реал не блестят особено, но на теория могат да направят дубъл който ще надвиши постижението на Ман Сити, та дори и двете домашни купи и първенството да вземат.

За Отбор на годината трябва да си шампион и минимум да си играл финал в ШЛ.
Ман Сити единствено са 99% шампиони към момента, затова са и фаворити за приза.
ПСЖ и Реал изостават, но имат шансове.
Челси и двете купи да спечелят, там класирането им няма да е релевантно на фона.

През годините адекватната симбиоза е ШЛ и Титлата или минимум Вице.
Тези врътки 3+ място и да си спечелил или играл финал в ШЛ и да се биеш в гърдите. .. изобщо не ми се нравят.

Ман Юнайтед е перфектният пример за консолидация и класа.
1999 - Требъл
2008 - Дубъл
2009 - Титла и ШЛ финал
2011 - Титла и ШЛ финал
(Разбира се и Барселона, но главно 2006 и 2015, за другите две условно донякъде, защото на хартия изобщо не трябваше да са на финал заради гадостите с Челси и Арсенал )
Байерн също може да ги включим, но Бундеслигата няма тежестта на ВЛ и Примера.
Последна промяна от smoothc на 15 апр 2021 15:36, променено общо 4 пъти.

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 15 апр 2021 15:23

ivan56 написа:
Groucho написа:
За мен фаворита е ПСЖ.

Хубаво, ама гол нъцки. За мен дузпата беше повратна точка в мача, щото с напредване на мача, щяха да налеят гипса и щеше да има едно джаскане на топката без резултат, не е като да не съм го гледал в други техни мачове.

Може пък сега като прескочиха психологическата бариера от провалите в 1/4 финалите нататък да е различно. Помним какво беше ПСЖ преди мача с Аталанта и как бяха напът да отпаднат от тях. Оттам нататък сякаш страхът и лабилната им психика се пречупиха и оттам стигнаха финал, в който стояха добре, сега удържаха Байерн. Може това да е необходимото израстване на Сити. Ще видим. Реално ПСЖ нямат нито по-добра халфова линия, нито по-добра защита, само вратарят и триото им в атака са по-добри. Ако Сити не правят грешки в защита, със сигурност Неймар и Мбапе няма да имат тая свобода да правят каквото си поискат, както правеха с Байерн, да не забравяме, че тяхната защита този и миналия сезон е комична и допусна дори 3 гола от Арминия и почти всеки мач се налага да прави обрат от 0-2 в бундеслигата, това не е далновидна тактика в ШЛ, както се видя. Монако, Лил и др. отбори показаха как се спира Мбапе, а Байерн играеха точно по неговите плюсове.
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Върни се в “Архив”