Висша лига - сезон (2017-18)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Re: Висша лига - сезон (2017-18)

Мнениеот Tiberius » 06 фев 2018 21:58

Аз никъде не виждам аргументи от вас. Вие ми говорите за комерс, а аз за спортни резултати. Къде са успехите на английските отбори в ЕКТ или не им пука за ЕКТ, защото ФА къп и Карлинг къп им били по-важни (както Боби Борисов не веднъж е твърдял)?
Аз никъде не съм написал , че ВЛ е слабо първенство, не го гледайте. Единственото, което твърдя, че на фона на успехите на испанските отбори, Ла Лига е по-силното първенство. Когато се срещата английски и испански отбори в ЕКТ, нещата не изглеждаха добре за англичаните. Някак ми се струва, че се омаловажават успехите на испанските отбори в последните години.
Да харесваш ВЛ (или отбор от ВЛ) само по себе си не е сектантство, но да отричаш всичко, което не е ВЛ вече бие на сектантство.
"За побеждаващите няма лошо време". - Хенри IV

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Потребителски аватар
Alexx
Контакти:

Мнениеот Alexx » 06 фев 2018 22:35

Темата която повдигнаха бе популярността на първенството,а не качеството му! не можеш да четеш или си сляп? Нормално да вадим аргументи защо това първенство е популярно,а не защо не е качествено.
Никой не отрича другите първенства. Просто повечето фенове другите първенства са им безразлични и това повече дразни не феновете на английският футбол отколкото ако някой е хейтър на испанското или италианското!

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 06 фев 2018 22:55

Само човек, който не се интересува от испански футбол може да каже, че той се ограничава с Реал и Барселона и само те са си дразнители. За съжаление такива са и мнозинството "привърженици" на испанския футбол у нас. Поне мен именно това ме дразни. Нека ВЛ, Серия А (както и по-долните им дивизии) и т.н. си имат повече зрители у нас. Със сигурност не са лоши продукции. Но ме е яд, че няма повече истински фенове на Примера, Сегунда и т.н., а се говори само за помпозните отбори...но то това си е напълно в тон със спортната "култура" на огромната част от народа ни.
Изображение Изображение

sunscres92
Контакти:

Мнениеот sunscres92 » 06 фев 2018 23:00

В никакъв случей не казвам, че Ла Лига се ограничава до 2 отбора, но ще ти дам пример. Аз имам много познати фенове на Челси, Арсенал, Юнайтед, дори няколко на Сити и Евертън(1 на Тотнъм :) ) - от където и да погледнем, това най-малкото дава някакъв стимул и прави първенството по-интересно и напрегнато. Не мога да кажа същото за Испанското, не познавам много хора фенове на отбори извън Реал и Барса(броят се на пръсти)

Потребителски аватар
Pichichi
Контакти:

Мнениеот Pichichi » 06 фев 2018 23:21

Споритe за глупости, гледайте си футбола който ви кефи и толкова. А пък точката дето нещо си било по- комерсиално от друго направо страхотен довод.
Слушайте се чалгата тогава щом е толкова важно кое било най- комерсиално!

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 06 фев 2018 23:37

Tiberius написа:Не е въпроса в количеството, а в качеството. Аз коментирам само качеството.
Мислиш ли, че ми пука на ВЛ след като любимия ми отбор играе в друг шампионат? Английските отбори представляват интерес за мен само в ШЛ.
Може да пишете, че ВЛ е най-комерсиалното, най-богатото първенство, дори и най-гледаното (заради целия изкуствен хайп, който се създава около него), но НЕ и най-качественото.

Все едно да се сърдиш, че казваме на някой черен - негър : 0
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
YANTRA_FOREVER
Контакти:

Мнениеот YANTRA_FOREVER » 06 фев 2018 23:47

sunscres92 написа:В никакъв случей не казвам, че Ла Лига се ограничава до 2 отбора, но ще ти дам пример. Аз имам много познати фенове на Челси, Арсенал, Юнайтед, дори няколко на Сити и Евертън(1 на Тотнъм :) ) - от където и да погледнем, това най-малкото дава някакъв стимул и прави първенството по-интересно и напрегнато. Не мога да кажа същото за Испанското, не познавам много хора фенове на отбори извън Реал и Барса(броят се на пръсти)

Да, точно. На мен ми е скучно като не познавам на живо фенове на Бетис, Малага и т.н. :lol: Но след години може да е другояче. Феновете на английския футбол сте късметлии, че е толкова обичан у нас. Аз също познавам привърженици на отбори като Астън Вила и тям подобни. Със сигурност е приятно да има с кого да си коментираш нещо, без да слушаш само за рекордите на нам кой си :mrgreen:
Изображение Изображение

Потребителски аватар
Tiberius
Контакти:

Мнениеот Tiberius » 06 фев 2018 23:51

Чернокожите са представители на негроидната раса, Смит. Примерът не е удачен.
Докато качеството на футболните отбори се определя от спортните им успехи, а не колко фланелки продават.
"За побеждаващите няма лошо време". - Хенри IV

„Виждам светлина; надежда. Чувствам полъх; сила. Чувам песен; облекчение. Пуснете ги да минат, защото те са добре дошли“.

Потребителски аватар
Thsmith
Контакти:

Мнениеот Thsmith » 07 фев 2018 00:06

Tiberius написа:Чернокожите са представители на негроидната раса, Смит. Примерът не е удачен.
Докато качеството на футболните отбори се определя от спортните им успехи, а не колко фланелки продават.

Честно казано мен не ме интересува колко тениски продават, освен ако някой няма да ми плаща % от това.
Дори чак сега виждам, че има тема в която спорите за тези работи.
Аз симпатизирам на Реал Мадрид, но няма сила която да ме накара да гледам испански мач без участието на Реал. Защо? Просто са ми адски скучни. От друга страна гледам почти всички мачове от ЕПЛ с изключение на тези на Сити и от време на време на Суонси и Спърс. Гледам колкото е възможно повече мачове от Чемпиъншип и Лига 1, защо? Просто защото са ми интересни и ми харесва.
Смятам, че нивото на футбола е много по високо и именно заради това ги гледам.
Няма как да ме убеди човек в противното или да ме накара да гледам нещо което не ми е интересно. Няма нищо лошо да смяташ и албанското първенство за най добро и интересно... това си е твоя работа и може да си го гледаш. Кой съм аз да те спирам или някой друг? Не виждам тогава защо е този спор и кой се опитваш/те да убедите.
[center][wrapimg=]https://s31.postimg.cc/edpbxz4ob/Avatar_250.png[/wrapimg]

Sometimes democracy must be bathed in blood.

A.Pinochet[/center]

Потребителски аватар
smoothc
Контакти:

Мнениеот smoothc » 07 фев 2018 00:39

Къде са успехите на английските отбори в ЕКТ

List of UEFA club competition winners

Реал Мадрид - 21
Барселона - 14

---------------------------
Атлетико Мадрид - 6
Севиля - 6
Валенсия - 5
Виляреал - 2
Селта - 1
Малага - 1
Сарагоса - 1
---------------------
57 трофея/62% дял на Реал и Барселона
----------------------

Ливърпул - 11
Манчестър Юнайтед - 7
Челси - 5
Астън Вила - 3
Нотингам - 3
Тотнъм - 3
Уест Хем - 2
Фулъм - 1
Нюкасъл - 1
Ипсуич - 1
Ман Сити - 1
Евертън - 1
Арсенал - 1
----------------------
40 трофея
-----------------------

Реал Мадрид срещу Английски отбори:
38 мача--------- 15----11-----12-----------50%
Барселона срещу Английски отбори:
81 мача--------- 39-----21-----21----------57%
Последна промяна от smoothc на 07 фев 2018 00:55, променено общо 1 път.

Върни се в “Архив”