Ла Лига (сезон 2020-21)

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

Потребителски аватар
Udoji90
Контакти:

Re: Ла Лига (сезон 2020-21)

Мнениеот Udoji90 » 07 юни 2021 23:32

Да, и аз се чудя що все толкова ги мотат тези баражи, ама така поне има пълнеж между края на клубните първенства и началото на СП/ЕП (каквото се пада в дадената година), въпреки че те баражите даже доста се застъпват с въпросния голям турнир. Аз съм си за Жирона, нищо че са "отцепници". Нищо против Райо все пак.
Valencia, Arsenal, Pink Floyd, Alice In Chains...

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 07 юни 2021 23:35

Пчеличките според мен повече заслужават да са в елита. :roll:

Потребителски аватар
KOPScousers
Контакти:

Мнениеот KOPScousers » 08 юни 2021 00:04

Не е много вероятно, но какво става, ако някой играч от участниците в тези баражи е в състава на родината си за Европейското? Наистина много тъпа програма, а по коментарите разбирам, че не се случва за първи път. Ако беше така, можеше да го приемем за разбираемо, понеже сезонът започна по-късно заради пандемията и т.н. При положение обаче, че има Европейско и все някой от играчите на тези клубове може и да е национал на някой от по-слабите отбори, то тогава подобна програма е просто абсурдна. Дори и да отиде този играч/и с националния си отбор, така пропуска шанса да помогне на клуба си да се класира в елита догодина и се получава много кофти ситуация. :roll: :oops:
Los Che написа:Цар Поп може да си снима извлечението от банковата сметка, нали печели 1000 пъти повече от нас нисшите.
:mrgreen:
[center][wrapimg=]https://64.media.tumblr.com/a41d2b9b2ef5da9269e970939b73eb12/fba1847d5f32aa89-b3/s400x600/b801d85a34567902da1b9c5a80dc6f6c37c40ad8.gif[/wrapimg][/center]

Потребителски аватар
insaneboy1
Контакти:

Мнениеот insaneboy1 » 08 юни 2021 00:12

Ами Хорхе Куенка от Алмерия (от школата на Барселона) пропусна баража, защото играеше за Испания U21 на европейското за младежи.
[wrapimg=]https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcTgeRES7WfrIeE2Qzeot_8QxtSWJDD-scT3VA&usqp=CAU[/wrapimg]
Anulo mufa

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 08 юни 2021 00:21

paceto написа:Има да се изиграят баражи и заради това стои отключена. :)

Да, предположих. Ама това с архивирането са малко излишни действия за мен. Махни годините от заглавието на темите и нека продължи да се пише в тях. Голямо важно, че ще съдържат няколко сезона. Сега някой трябва да пуска нови теми с инфо и 20 снимки на емблемите на различните отбори, които никой и няма да погледне, след като се превърти първата страница, хеле па инфо за новаците, които влизат от вторите дивизии в различните страни :lol:
Едно и също всяка година се повтаря, не е като да се случват някакви грандиозни промени сред участниците в първенствата.

Смолинг и жена му твърдят, че са видели НЛО? Къде да коментирам този екзистенциален факт, ако няма тема за Калчото, а ти предлагаш да се чака до края на юни за пускането на нови :?: :lol:

Прави каквото си наумил, де, твоя работа си е, но у Форона има 10-12 активни теми и нови вече почти не се пускат. Не е като да се претоварват дисковете на сървъра от входящи записи в базата с данни :lol:

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 08 юни 2021 00:56

Коментирали сме го това много пъти, че теми с много страници на тази безплатна платформа за форуми е бъгава. Бил съм свидетел как тема с много страници се бъгва след модериране и изчезва напълно. Това си е проблем на phpBB платформата и не се поддържа кой знае колко да се подобрява понеже е безплатна и се прави на добри намерения така да се каже.

Отделно модерирането на голяма тема е мъка за екипа особено ако трябва да се местят мнения от една тема в друга и идея си нямате какъв лаг се получава при тема с много страници. Дори при преместването на тези теми с по 200 страници форума се чупи и трябва да се върнеш назад, да рефрешнеш, за да видиш дали всичко е минало както трябва.

Форум (целият) се е чупил заради тази платформа само при преместването на една тема от 640 страници и се налагаше да идва админ да го връща от мъртвите, така че има много неща които не виждате и не знаете особено ако не сте имали никога до сега опит да модерирате различни платформи. Аз съм Модератор от почти 20 години в наши и чужди форуми и съм се сблъсквал с различни платформи и техните бъгове, че дори платената Invision Power Board си има бъгове, ама там хората ги решават бързо понеже си плащаш абонамент всяка година за лиценза и са длъжни, а съпорта им е в рамките на няколко часа, че дори и минути.

Ето какво се получава тук като се премести дадена тема и това е при всяка една тема.

Изображение

Не знам защо си мислите, че ние се забавляваме с триенето на мнения, качването на важни теми, заключването на такива, местения на мнения и теми и т.н. Ами не, поне лично аз не се забавлявам изобщо понеже си имам и други задължения, а и модерирам и по други форуми като например в един чужд в момента след 5 минути ще има около 100 мнения за проверка заради сигнали. Тези неща ги правя в свободно време или като съм в офиса където съм сега и съчетавам работата с подобни мнения и модерирания както в момента. При мен в момента е разгара на работният ден, така че освен да кисна по форумите трябва да върша и задълженията си. ;)

Groucho написа:Сега някой трябва да пуска нови теми с инфо и 20 снимки на емблемите на различните отбори, които никой и няма да погледне, след като се превърти първата страница, хеле па инфо за новаците, които влизат от вторите дивизии в различните страни :lol:

Решението на проблема се крие и в написаното от теб. :) Не е нужно да се престаравате толкова в направата на тема, а просто може да пуснете една снимка на всички отбори за новият сезон с по едно кратко инфо за лигата или стадионите и толкова. Не е задължително да се пише историята на клубовете, лигата и прочие понеже за тази цел си има Уикипедия. :lol:

Например началото на тази тема е направена много добре поне до към инфото за всички стадиони, което за мен лично е излишно.

Иначе по въпроса ти за НЛО, което изтъкна, еми има не малко спам теми, а и не пречи да се пишат подобни неща и в темата за Трансферите понеже тя си е един вид спам тема понеже се пускат слухове, а не само официални новини. ;) Можете спокойно да си коментирате всякакви неща там, стига да не се почнат с обидите.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 08 юни 2021 01:16

paceto написа:Не знам защо си мислите, че ние се забавляваме с триенето на мнения, качването на важни теми, заключването на такива, местения на мнения и теми и т.н.

Няма такова нещо. Не те обвинявам и не казвам, че се забавляваш или нещо такова. Спам темата си седи активна с 300 000 мнения. "Без цензура" би трябвало да е също много голяма. Ако бъгва Форона - ок. Просто на мен отстрани ми изглежда ненужна тази подмяна на важните теми за чуждестранните първенства. Ненужен труд около архивирането и ненужен труд около пускането на почти идентични нови теми с 20 символа и 3 снимки разлика в заглавието и съдържанието в сравнение с архивираната тема за стария сезон. А и хората, които пишат толкова са намалели, че вече няма кой знае какви обиди и дрязги.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 08 юни 2021 01:20

Не знам, ама почти всяка година като дойде време за подобни заключвания и все едно някой ви взима от заплатата. :roll: Хубаво е да има тема за всеки сезон, защото така виждаш и какви са нагласите и очакванията към него и после как са минали т.е. лесно може да ги отсееш без да се налага да правиш гимнастика с търсачката, която и без това не е много читава.

Ей го, темата ти за Серия А за мен е идеална и няма нужда от повече по нея.

Това с темите е практика не само тук, а дори в някои форуми се правеше/ви и всяка година фен тема на отбора за всеки сезон, нали това е за форуми, където има само един раздел Спорт, а не като тук да има раздели по отбори. Там всяка година се пускаха/т и теми за първенствата, така че не е измислица само за тук и само на мен или на някой друг колега.

Значи правете си сметка, че в момента този форум се държи на платформа създадена през 2002 година т.е. версия phpBB 3.x.x и само са правени подобрения през годините като се стигна до 3.3 от края на 2019, а тази година трябва да има нов ъп до 3.3.3.

Това е най стабилната им версия от всички най-вече от phpBB 2, която беше трагедия. Сегашната версия на този форум е 3.1 от 2009 и нищо не е пипано за оправянето на проблемите по него. Сега ако взема да започна да бърша мнения в тези теми, които са тук и са почти 2000 страници на брой, то почти сигурно след 10-15 минути интензивно триене на мнения форума ще излезе Offline.

Потребителски аватар
Groucho
Контакти:

Мнениеот Groucho » 08 юни 2021 01:33

OK, прави си нещата, както смяташ за добре. Аз ако бях собственик, щях да искам максимум 1 ден забавяне до пускане на отворена тема за ВЛ примерно. Краят на юни - доста неприемливо, ако се цели активност.

Потребителски аватар
paceto
Контакти:

Мнениеот paceto » 08 юни 2021 01:40

При положение, че има Евро хората ще коментират предимно него, а и новини около отбори и първенства почти няма да има. А и това, което казах към края на юни ставаше дума най-вече за темата за ШЛ, а не за първенствата като цяло.

То активност си има и без това, така че никой не ви спира и сега ще видиш колко активна ще е темата за Серия А, освен ако не започнат бъзиците каквито вече има още с първото мнение. То ти ако беше собственик на Гонг нямаше да киснеш у форума и съответно да те е грижа за форума. Форума не носи паричен трафик към собствениците, сайта го прави заради рекламите и импресиите. :)

Аз лесно ще ви оставя да правите каквото искате и без това съм останал само аз като глобален модератор, ама вярвам, че все пак искате да има някакъв ред и прилежност т.е. като влезеш да ти е приятно за окото да четеш и да намериш нещо лесно и бързо. Прекалено много свобода имате, защото такива типове като ViscaBarca и компания в един чужд форум отдавна щеше да е забравен и дори директно по ip адрес щеше да замине. Отделно в чуждите форуми има и филтри за проксита, така че замине ли си един по адрес забравя за форума като цяло. :)

Върни се в “Архив”