vratar4eto написа:Red Warrior написа:Лимонадения Джо написа:Red Warrior написа:Откога казвам, че Левски трябва да се прекръсти!
Комунистите често подменяха името на отбора. Даже не даваха да скандираме, не даваха дори да си говорим за Левски. Та нищо ново под слънцето- нито е твоя идеята, нито на Тодоров.
В нито една друга страна освен Албания не се позволява имена на национални герои да се присвояват от футболни клубове. Единствените сте вие и Скендербег.
Абе в Ирландия има отбори кръстени на светци, но не съм чувал някой да вика К** за Сейнт Джон. А за Вилем II нещо да си чувал? Има и отбори, кръстени на национални празници - провери, ако не вярваш.
И въпросът е кой скверни името на Левски - ние, които пеем "Левски, обичаме те!" или вие с КЗЛ?
Защо ЦСКА не си смени името и това на стадиона си, след като дадохте на СЪРБИН, БЪЛГАРСКА ГЕНЕРАЛСКА УНИФОРМА И ВДИГАХТЕ сръбско ЗНАМЕ НА СТАДИОН НА ИМЕ БЪЛГАРСКА АРМИЯ??? Ето това е да скверниш нечие име. Едва ли ще разберете какво имам предвид, защото вие "армейци" (неслучайно е в кавички, защото много от вас не са виждали автомат на живо) не знаете българската история или поне не я уважавате. Сигурно точно това ви пречи в името "Левски".
В момента пишеш, колкото да не е без хич. Нямам нищо против да дадем на сърбин генералска униформа, ако той е бил част от българската армия и се е бил за нея. За сръбското знаме съм съгласен. Аз съм за независимо Косово и против сърбите. Някои от червените съфорумци го зная много добре.