Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

Потребителски аватар
джугашвили

Re: АНКЕТА: Що е протекционизъм и има ли почва у нас

Мнениеот джугашвили » 04 май 2013 17:17

Странджата написа:Имам приятел - търговец. Преди година - две да беше - се зарадва, че някакъв закон е сложил ред на митниците и сега вече спокойно ще може да се отчита пред данъчните, защото най-после българските му контрагенти са започнали да работят с фактури - т.е да си плащат данъка на митницата. Преди това много се ядосваше, че проблемът е известен на най-високо равнище - дори и на президента, но нищо не се правеше.
Но... радостта му бе мимолетна, защото старата практика се върнала. Попитах го - ами как, нали вече има закон и ред. А той ми каза, че вече самите митничари предлагали на тираджиите срещу 50 евро на ръка да си ги пускат ли, какво - не съм питал, но така или иначе ми направи впечатление, че след като ми каза това нещо, спрях да чета за това, колко повече данък е събран от митниците.
И ми кажете сега как това може да се оправи, защото тези данъци едно - липсват в хазната, друго - свалят цената на вносните селскостопански продукти и и тя става често невъзможна за себестойността им у нас.

За мен единсвеният вариант е шефовете на митниците да не са българи,а от някоя европейска държава(без Гърците и бившите соц държави),включително и шефовете на агенцията.Да,заплатите ще им са в пъти по-високи,но и приходите ще са в пъти повече.Иначе каквито и закони да се приемат,каквато и техника да се купува,човешкият фактор си е на лице.Точно това е и причината,поради която ни ни искат в Шенген.
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика!

sandi74

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот sandi74 » 04 май 2013 17:26

Не ги бутам изборите.

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 04 май 2013 17:32

джугашвили написа:Може да съм комунист,но не съм мазохист!АЕЦ Белене не ни е нужен.Та ние в момента работим на 15-20% от мощностите на енергийната ни система.За какво ни е още една АЕЦ,която ще ни зароби от финансова гледна точка,при положение,че не ни трябва?Относно високите данъци за богатите...това е лява политика,която обаче изисква да имаш развита икономика и силна средна класа и пак не е доказано,че е успешна мярка.Винаги води до изнасяне на капитали,към данъчно по-благоприятни дестинации.За съжаление България не отговаря на нито един от двата критерия.А и нали я знаеш поговорката "По-добре врабче в ръката,отколкото орел в небето".

АЕЦ Белене точно в момента може да не ни е нужен, но след 10-15 години, когато спрем 3-те големи ТЕЦ-а и Козлодуй ще стане, а не може да се построи за една година. Централите от възобновяеми източници произвеждат 10 пъти по-скъп ток, отколкото АЕЦ, така че не мисля че са разумна алтернатива. По-добре народът да участва в изплащането на собствена АЕЦ, отколкото на чуждестранна (чрез цената на тока, който ще се наложи да внасяме тогава).
Това за данъците може и да си прав, но по какъв начин според теб може да се бръкне в джоба на мутрите? Огромни пари се въртят там. Телекомите генерират умопомрачителни печалби и само ограбват народа с разни СМС игри и други такива. Това не са ли пари и не е ли по-добре тези пари да бъдат преразпределени за образование и здравеопазване? Ще ми докарват за 350 000 Памела Андерсън. Какви ли пари върти продуцентът на тази реалити боза! :evil:
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 04 май 2013 23:35

Дайте да си направим една игра в отделна тема,относно предстоящите избори ? Всеки да си даде прогнозите за това,кой колко ще получи и кой с кого би се коалирал :roll:

Потребителски аватар
GOLEADOR

Re: АНКЕТА: Що е протекционизъм и има ли почва у нас

Мнениеот GOLEADOR » 04 май 2013 23:43

джугашвили написа:
За мен единсвеният вариант е шефовете на митниците да не са българи,а от някоя европейска държава(без Гърците и бившите соц държави),включително и шефовете на агенцията.Да,заплатите ще им са в пъти по-високи,но и приходите ще са в пъти повече.Иначе каквито и закони да се приемат,каквато и техника да се купува,човешкият фактор си е на лице.Точно това е и причината,поради която ни ни искат в Шенген.

Това вече сме го играли при царя -“Краун Ейджънт”!Ефект - никакъв,само напълнихме на "агентите" гушата.
[center]ДОБРЕ ДОШЛИ В СЕМЕЙСТВОТО НА ЦСКА ![/center]
[center][rimg]http://oi63.tinypic.com/10pwvlu.jpg[/rimg][/center]

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 04 май 2013 23:45

dunavfc написа:Дайте да си направим една игра в отделна тема,относно предстоящите избори ? Всеки да си даде прогнозите за това,кой колко ще получи и кой с кого би се коалирал :roll:

ГЕРБ 110 депутати
БСП 80 депутати
ДПС 30 депутати
Атака- 20 депутати

С прогноза нови избори.

Потребителски аватар
volf
Контакти:

Мнениеот volf » 04 май 2013 23:48

нениеот volf на 09 Дек 2012 13:38
За съжаление дори и да не гласувам, подли, нагли и продажни управници ще имаме отново.
Наскоро имах спор с директора на популярна банка, който ми заяви следното:
Ти си общонационално заблуден, ако смяташ, че твоят глас е от значение!
Политическа воля за добруването на народа няма как да има!
Политиците ги назначаваме НИЕ! - Плащаме им кампаниите и поемаме значителни разходи по обезпечаването на успеха им! Тези разходи трябва да възстановите ВИЕ "НАРОДА"!
Назначените от НАС политици са длъжни да ни съдействат чрез законодателната си власт и благоприятна медийна среда за възстановяването на тези средства, както и за гарантиране на печалбите НИ.
Нима не си забелязал, че едно ОБИКНОВЕНО ЧАСТНО ДРУЖЕСТВО, КАКВОТО Е БАНКАТА, Е ПОСТАВЕНО ОТ ЗАКОНА НАД ДЪРЖАВАТА И НАРОДА.
Банката е единственото частно дружество, което може да ти присвои колибата без съд и присъда. Да изисква от теб пари, колкото и когато си поиска въз основа на една типова бланка съставена в самата банка и поднесена ти като "ДОГОВОР ЗА КРЕДИТ". Нито един човек не може да търгува или извършва каквато и да е било дейност, без да ползува нашите "ПЛАТЕНИ УАЛУГИ". Само и единствено НИЕ можем да проследим произхода на средствата ти и да използуваме тази информация по НАШЕ УСМОТРЕНИЕ!
За съжаление това е твърде глобален процес, който започва извън пределите на България и цели да превърне народа в РОБИ НА САМОИЗДРЪЖКА!
Имено заради политическата воля на минали, настоящи и бъдещи политици в България положението на народа Е И ЩЕ БЪДЕ НАЙ- НЕБЛАГОПРИЯТНОТО спрямо целия познат "бял свят".
Съжалявам !
Професионалното мнение:
Васил Кендов
Драфтис – кредитни консултанти

Аман от политика. Наслушах се и се отчаях. Затова реших да напиша тази статия. Надявам се да помогна на някой объркан да прецени за себе си какво да прави оттук нататък.
Аз разбирам от банки и застраховки. И от други неща разбирам (риболов и табла например) ама това ми е най-познато защото го работя по цял ден, а вечер чета по въпроса. Наши новини, чужди новини, мнения на политици и специалисти… изобщо всичко за банките и банковата система. И за застраховките съм така. ⇑ цялата статия
Превърнал съм мозъка си в кошче за отпадъци с цел да бъда уж „професионалист”. За какво и за кого, не е ясно. Сега обаче има протести и аз трябва да имам „гражданска позиция”. Все пак не всяка година България е на кръстопът. За референдума за АЕЦ не можах да сформирам категорична позиция. Единственото което ми дойде на акъла е че не е редно мен да ме питат за тая работа. Аз разбирам от банки и застраховки. За това да ме питат, ще им кажа. Ама те точно за това не ме питат. Ама аз пак ще си кажа. Гледам протеста и търся печелившия. Има само един печеливш от ситуацията – БАНКИТЕ. Или съм предубеден или съм тъп, но така мисля аз. Какво виждам покрай протеста? Бате Бойко плаща 800 милиона на земеделците, а БНБ емитира Държавни Ценни Книжа (ДЦК) за 800 милиона. Лихва 1% за 12 месеца. Знам че не е за вярване ама ето какво пишат от БНБ "www.bnb.bg/FiscalAgent/FAOnetimeInformation/FAResultsAukcions/FA_AUCTION_RESULT_BG" Невероятно, ми то банките по добре да ги дават за кредити тия пари при 15% отколкото за ДЦК. Чета после кой ги купил – ами банките са купили около 80% от емисията. Нещо почва да ме гризе. Изплуват спомени на колко лекции в университета не съм бил? Обърквам се още повече – ами че аз бях отличник. Е да ама нещо съм пропуснал явно. Та нали когато има риск в икономиката лихвите по ДЦК скачат защото инвеститорите не желаят да купуват? Отивам в спалнята, вадя учебника по финанси от Университета и… О! ужас. Разбирам че наистина съм отличник. Лоша работа. Спомних си едно изказване на преподавателя по Икономикс Стати Ставев (в момента ректор на УНСС), когато един ден влезе в залата и видя 15 души от общо 60 „-Много добре. Всички отличници са тук, останалите правят пари надявам се.” Изпуснах напрежението и започнах да чета друг учебник – по Икономическа политика. Сега на кратко – няма как в икономика без правителство и със стачки да няма риск. Освен ако всичко не е дирижирано от сегашните управници, които си преразпределят баницата. За банките обаче, които са специализирани мършояди горните събития не са от значение. Те не виждат по висок риск и се задоволяват с 1% годишна доходност, но-о-о-о-о само когато кредитират държавата. Или знаят нещо, или връщат услуга. Не знам защо, но на мен по-ми звучи втората причина. И няма как да е друго ядче, защото на фондовата борса книжата на нашите БГ фирми се сриват с по 10% на ден, а емитирания външен дълг ги следва с по-бавни темпове. Значи … работата е нагласена. Притеснява ме обаче какво са поискали банките от Бате Бойко за тази си услуга? Защото всеки знае, че 1% печалба на година в нашата икономика си е чиста загуба при тази инфлация. Така или иначе единствените които имат пари в момента са банките. Всеки е в ликвидна криза и парите в обръщение на достигат. Но банките си стоят комфортно върху събраните депозити и чакат. Какво ли? Някой да им ги поиска. Ама не срещу печалба. Ако им трябва печалба те ще си вдигнат лихвите. Правителството на ГЕРБ им позволи да го правят официално с промяната на закона за потребителския кредит. Ако не вярвате – четете "www.bnb.bg/bnbweb/groups/public/documents/bnb_law/laws_consumer_credit_bg.pdf" Лично на мен, най ми допада член 11 „Чл. 11. (1) Договорът за потребителски кредит се изготвя на разбираем език и съдържа:” Хубав, простичък и съдържателен. Как само добре се прилага на практика. Поглеждаш договора и веднага разбираш какво ти казва банкера. Даже започваш икономически прогнози да правиш за движението на лихвата в краткосрочен и средносрочен период. За прогноза за дългосрочната и промяна трябва да го погледнеш втори път. Или просто да прочетеш Закона за защита на потребителите, Закона за потребителския кредит и Евро-директива 93 за неравноправните клаузи и да разбереш, че европейското законодателство е заобиколено тотално с промените от 10 Май 2010 година. Упс, ама то май Бате Бойко беше тогава на власт! И как така? Толкова Про-Европейски настроен човек да вземе да се подхлъзне. Уф-ф-ф-ф, ама че съм глупав. То Евро-фондовете са друго нещо. Тук говорим за банки. За тях европейските директиви не важат "www.wp.me/p2gAM2-3x" И какво става на кратко? Ние ви ковем законите и Вие си вършите безобразията, а в криза ни финансирате. Е да де! Ще загубите някой лев когато помагате, но сте взели вече милиони от овчиците които стрижете. Чиста сделка нали? Е да ама мен това почва да ме притеснява леко. Не защото банките безчинстват. Това е нормално. Всеки безчинства ако му дадеш възможност – Мтел, ЧЕЗ, Топлофикация… всеки с монополно положение или с дългосрочен договор с клиента. При банките тези договори са най-дългосрочни. Конкурират се само с Живото-застрахователите, но за тях ще напиша друга статия ако желаете. Ако наистина желаете ми пишете в коментарите. Обещавам да Ви покажа нещата отвътре и в този бизнес. За да не се отклонявам пак ще Ви кажа какво ме притеснява. След като през 2010 Бате Бойко осигури чрез промени в законодателството комфорта на банките в БГ и те започнаха поголовна сеч, в момента те му връщат услугата, като приемат да загубят от парите си вложени в ДЦК и то няколко милиона. Притеснява ме че те са единствените институции в момента с паричен ресурс. Събрали са депозитите и явно не ги търгуват за печалба. А за какво тогава? Какво ще поискат в замяна? В прав текст – притеснявам се да не помогнат на Бате Бойко да спечели пак изборите или да не съдействат за настъпването на безредици и анархия. Тогава да видиш ти какво значи банкова печалба! Всеки политик ще си продаде и душата само и само да му дадат пари. А те хората си имат доста добре работеща банкова асоциация и си се съгласуват добре. И преди да скочим сега всички да викаме „Смърт на Банките” нека помислим. Луд ли е този който яде баницата? Е да ама баничаря иска да се връща на власт. И неговата не е лесна и сигурно си има оправдание. Но както казах в началото – ако разбира от строителство на магистрали – да си ги строи. Въпроса е да не маже по финансовата и застрахователната система. И не Дянков е виновен тук – виновни са цялата група на ГЕРБ, които гласуваха тези закони, както и г-н Мартин Димитров от СДС-то, или каквото е там в момента. Те гласуваха промените които позволиха на банките да си вдигат лихвите едностранно и да прехвърлят по този начин кризата върху отделния човек. За който всичко написано не му се струва разбираемо ще обобщя – кризата дойде и се разпространи от банковата система "www.wp.me/p2gAM2-2G" а Бате Бойко позволи да се прехвърли тежестта от нея върху малкия човек, за да запази „стабилна банкова система”. Колко е стабилна е друг въпрос. До сега растяха лошите кредити, а сега расте банковата загуба. Докато не се реши проблема с банките не само в България а в целия ЕС, положението ни ще си остане такова. Едно такова решение предложи Исландия. Те направиха точно обратното и въпреки, че не се отразяваше много в новините, резултатите вече са на лице. В момента те са с най-стабилния растеж, нова конституция и … осъдени банкери и министър председател. Затова – в Неделя 24.02.2013 в 11 пред БНБ. Без ексцесии моля. Помнете, че и банкерите са хора страдащи от една изчерпала се социална система, поддръжник на която са банковите институции. И те имат семейства и са учили 5 години. Много от тях са били отличници. 5 години в университета са им набивали в главите правилата по които работят в момента. Какво очаквате да правят? Ако не вярвате горното, елате ще Ви подаря учебниците. Аз вече не им вярвам."

Само да добавя, че не по-различно ще бъде при БСП или който и да е било друг.
Дано имаш желание да не бъдеш мракобесник и роб!
Последна промяна volf на 04 Май 2013 22:56, променена общо 1 път

volf

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 04 май 2013 23:51

styopa написа:
dunavfc написа:Дайте да си направим една игра в отделна тема,относно предстоящите избори ? Всеки да си даде прогнозите за това,кой колко ще получи и кой с кого би се коалирал :roll:

ГЕРБ 110 депутати
БСП 80 депутати
ДПС 30 депутати
Атака- 20 депутати

С прогноза нови избори.

Трябва някой да се ангажира с направата на темата,логично е,че щом аз съм дал идеята,трябва и аз да я създам,но тия дни съм по цял ден адски зает и нямам време да я поддържам както трябва :) :) Ако има желаещи да я направят,нека го направят :mrgreen:

ПП:Иначе,моите прогнози са горе долу близки като твоите,само дето,110 депута за ГЕРБ ми се струва прекалено хубаво ;)

styopa
Контакти:

Мнениеот styopa » 04 май 2013 23:57

dunavfc написа:
styopa написа:

ГЕРБ 110 депутати
БСП 80 депутати
ДПС 30 депутати
Атака- 20 депутати

С прогноза нови избори.

Трябва някой да се ангажира с направата на темата,логично е,че щом аз съм дал идеята,трябва и аз да я създам,но тия дни съм по цял ден адски зает и нямам време да я поддържам както трябва :) :) Ако има желаещи да я направят,нека го направят :mrgreen:

ПП:Иначе,моите прогнози са горе долу близки като твоите,само дето,110 депута за ГЕРБ ми се струва прекалено хубаво ;)

Ами по принцип аз бях написал 100... ама накрая ми останаха 10 излишни викам на тях да ги сложа. :lol:
Иначе за темата.. аз не съм по правенето на теми.. никога не съм правил.. т.е. аз за такива неща съм пас.

Потребителски аватар
dunavfc
Контакти:

Мнениеот dunavfc » 05 май 2013 00:03

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Не съм вярващ,ама от твоята клавиатура в божиите уши :) :) :)

При 110 депутати на ГЕРБ си мисля,че все някой ще се намери да ги подкрепи и ще направят отново правителство на малцинството ;)

Върни се в “Архив”