emarkon написа:Аз в момента съм първи курс студент в СУ(просто за протокола да знаеш аз на колко съм).Явно вече доста години се изхранваш сам и може би семейство,не знам.Аз обаче също съм работил на различни места за кратко време.Да ти дам аз един пример-ходих да чистя един офис в продължение на 2 месеца през лятото.Транспорта до там ми беше 40 минути като трябваше да ставам в 5 часа всяка сутрин.За тези два месеца изкарах 500 лева.Някой ще си каже-"Ти си бил на 15-16,колко искаш да изкарваш"? и няма да е далеч от истината.Въпроса е там,че преди две-три години се запознах с едни момчета от Италия.Разказавахме си за различния начин на живот и вмъкнах тази моя история,а те ми отговориха с нещо от сорто:"Това е невъзможно!Ако след 10 години искаш да имаш семейство,как ще го изхранваш?" Тогава си мислех,че след 10 години ще взимам 500 лева за месец и ще мога да си позволя това,но както сам знаеш предполагам,това днес е невъзможно.Та да те питам,мислиш ли,че има шанс след 7 г. да съм успял благодарение на евентуалното ми висше образование и да взимам достатъчно пари,за ад мога да изхранвам дете и то да се нарича гордо Българин?
П.П.-Кратката ти остория,кояти ми разказа е доста гадна и дори не мога да си представя какво ти е било,но факта,че още си тук ме очудва!Не ме мисли за някакъв младеж,който не харесва нищо в държавата си,само плюе и чака да събере пари,за да се махне от тук.Просто ми е интересно какво може да ми отговориш като човек,който е по-вещ от мен?
Зависи от много неща. Когато аз прохождах в живота бе по Жан Виденов-о време и възможностите бяха точно никакви. Нито работа, нито финанси, които да можеш да изтеглиш, нито стабилна финансова политика, че като изтеглиш и да знаеш колко ще върнеш. Може би си запознат тогава каква хиперинфлация имаше... По същата причина и роднините не ми помогнаха, а аз нямаше как да изтегля заем на 19-20... Така или иначе не съм се отказал и на тези години-продължавам да проучвам нещата, да търся ниша и опитах с някои неща, които ми допадат, а смятам да опитам и с някой проект през следващия програмен период, в който ще се раздават 34 милиарда. Виждам бъдещето си на село, сред природата, защото ми допада, защото съм отранал със селски труд по време на ваканциите на село. Лично аз взимам в момента повече пари, както и повечето ми познати, но нямам идея къде живееш. Аз живея във Варна, а повечето ми познати и приятели са от Варна, София и Монтана. Наясно си, че разликата е огромна, но както написах по-назад за мен има бъдеще в селата, което за съжаление започва да ми мъглее малко при шанса бс/к/п и тройна коалиция да дойдат отново на власт. Има бъдеще и в големите градове. В по-малките градове е много сложно положението и дано се отворят специални програми за тях. Аз лично не мога да ти дам насока за живота, защото би било неотговорно от моя страна, но лично мое мнение е, че свестните и кадърни хора трябва да остават и да се борят, за да променят нещата. А дори и да заминат в чужбина, някой ден да се върнат и да отгледат децата си тук. Но както ти казах, аз виждам надежда, макар че виждах такава и по времето на Костов, така че не съм огромен критерий...