Анкета: За кого бихте гласували ако изборите бяха днес?

Модератори: paceto, kartago, SkArY_9, slavia_forever, vaskonti, Madridist

АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

1)ГЕРБ
49
25%
2)БСП
27
14%
3)Атака
25
13%
4)СДС
7
4%
5)ДСБ
59
30%
6)България на гражданите (на Кунева)
3
2%
7)ДПС
2
1%
8)РЗС
2
1%
9) ВМРО
9
5%
10) Друга (Коя?)
16
8%

Общо гласове: 199

parvanoff
Контакти:

Re: АНКЕТА: За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?

Мнениеот parvanoff » 04 май 2013 16:01

emarkon написа:Аз в момента съм първи курс студент в СУ(просто за протокола да знаеш аз на колко съм).Явно вече доста години се изхранваш сам и може би семейство,не знам.Аз обаче също съм работил на различни места за кратко време.Да ти дам аз един пример-ходих да чистя един офис в продължение на 2 месеца през лятото.Транспорта до там ми беше 40 минути като трябваше да ставам в 5 часа всяка сутрин.За тези два месеца изкарах 500 лева.Някой ще си каже-"Ти си бил на 15-16,колко искаш да изкарваш"? и няма да е далеч от истината.Въпроса е там,че преди две-три години се запознах с едни момчета от Италия.Разказавахме си за различния начин на живот и вмъкнах тази моя история,а те ми отговориха с нещо от сорто:"Това е невъзможно!Ако след 10 години искаш да имаш семейство,как ще го изхранваш?" Тогава си мислех,че след 10 години ще взимам 500 лева за месец и ще мога да си позволя това,но както сам знаеш предполагам,това днес е невъзможно.Та да те питам,мислиш ли,че има шанс след 7 г. да съм успял благодарение на евентуалното ми висше образование и да взимам достатъчно пари,за ад мога да изхранвам дете и то да се нарича гордо Българин?
П.П.-Кратката ти остория,кояти ми разказа е доста гадна и дори не мога да си представя какво ти е било,но факта,че още си тук ме очудва!Не ме мисли за някакъв младеж,който не харесва нищо в държавата си,само плюе и чака да събере пари,за да се махне от тук.Просто ми е интересно какво може да ми отговориш като човек,който е по-вещ от мен?

Зависи от много неща. Когато аз прохождах в живота бе по Жан Виденов-о време и възможностите бяха точно никакви. Нито работа, нито финанси, които да можеш да изтеглиш, нито стабилна финансова политика, че като изтеглиш и да знаеш колко ще върнеш. Може би си запознат тогава каква хиперинфлация имаше... По същата причина и роднините не ми помогнаха, а аз нямаше как да изтегля заем на 19-20... Така или иначе не съм се отказал и на тези години-продължавам да проучвам нещата, да търся ниша и опитах с някои неща, които ми допадат, а смятам да опитам и с някой проект през следващия програмен период, в който ще се раздават 34 милиарда. Виждам бъдещето си на село, сред природата, защото ми допада, защото съм отранал със селски труд по време на ваканциите на село. Лично аз взимам в момента повече пари, както и повечето ми познати, но нямам идея къде живееш. Аз живея във Варна, а повечето ми познати и приятели са от Варна, София и Монтана. Наясно си, че разликата е огромна, но както написах по-назад за мен има бъдеще в селата, което за съжаление започва да ми мъглее малко при шанса бс/к/п и тройна коалиция да дойдат отново на власт. Има бъдеще и в големите градове. В по-малките градове е много сложно положението и дано се отворят специални програми за тях. Аз лично не мога да ти дам насока за живота, защото би било неотговорно от моя страна, но лично мое мнение е, че свестните и кадърни хора трябва да остават и да се борят, за да променят нещата. А дори и да заминат в чужбина, някой ден да се върнат и да отгледат децата си тук. Но както ти казах, аз виждам надежда, макар че виждах такава и по времето на Костов, така че не съм огромен критерий... ;) Едно знам-ако и малкото свестни хора си тръгнат, тази държава е обречена... Факт е, че сега е много по-добре, отколкото когато аз прохождах. Стабилна финансова и банкова система. Възможност за по-лесно взимане на заеми. Програми с доста добро финансиране-има програми за селата, в които финансират до 80 процента безвъзмездно, за да се започне нещо. Това за мен са много по-добри възможности, отколкото тогава. Единственото по-отрицателно нещо, според мен е, че тогава имаше много повече ниши, в които да се вмъкнеш, но пък имаше и мутри. ;) А и е важно какво точно следваш. ;)
Последна промяна от parvanoff на 04 май 2013 16:06, променено общо 2 пъти.
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
emarkon
Контакти:

Мнениеот emarkon » 04 май 2013 16:09

Факт!Младите и кадърните трябва да са тук.Аз в момента съм само млад,дай Боже някой ден и кадърен.Но за 20-те години,които съм живял,не виждам как мога да бъда задържан тук.Да работя с усмивка на лице,да получавам истинско заплащане и да знам,че на първо число от месеца заплатата ми е преведена и сметките платени.Все неща,които са жизнено важни за развитието не само на човек и заобикалящото го общество,но и за целия свят изобщо.Ти имаш ли ясната идея и мотив за кой ще гласуваш следващата седмица?

parvanoff
Контакти:

Мнениеот parvanoff » 04 май 2013 16:22

emarkon написа:Факт!Младите и кадърните трябва да са тук.Аз в момента съм само млад,дай Боже някой ден и кадърен.Но за 20-те години,които съм живял,не виждам как мога да бъда задържан тук.Да работя с усмивка на лице,да получавам истинско заплащане и да знам,че на първо число от месеца заплатата ми е преведена и сметките платени.Все неща,които са жизнено важни за развитието не само на човек и заобикалящото го общество,но и за целия свят изобщо.Ти имаш ли ясната идея и мотив за кой ще гласуваш следващата седмица?

Да, имам убеждение и ще ти кажа лично аз как стигнах до него. Интересувам се много от политика и гледам абсолютно всички дебати, по колкото се може повече телевизии, за да си направя изводите. Отбирам главните неща и ги проверявам в нета кой казва истината и на кой думите са подкрепени с факти, вадя си статистики /за външен дълг, за БВП, за заплати, за икономическо развитие/, важно е кой-какво е направил през тези години, дискутирам с приятели, познати, а и в интернет пространството, допитвам се до по-стари от мен роднини и познати, разглеждам програмите и преценявам кое е реалистично и кое не, кое е написано с някаква мисъл за бъдещето и кое не. За да мога да взема едно обосновано решение. Ако питаш мен, всеки трябва да отдели някакво време за политика, за да може да определи за себе си за кого да гласува и най-вече да отиде да гласува, защото когато човек не гласува оставя нещата така, не може да промени нищо, което е ясно като 2+2, а дори и да е малък шансът, когато даде гласът си има шанс да промени нещо! Мисля си, че ако всички правеха това, щеше да е наред всичко. Ако всеки си сложи ръка на сърцето и види кои неща, излизащи по медиите са компромати и доказани и кои не, ако си сложи ръка на сърцето /заради себе си, децата си, хората около него/ и види кой какво е направил, в каква среда е работил и какво е опитал, ще може да направи своят избор. Да, моят съм го направил и от мненията ми си личи, но не искам да агитирам никой. Никога не съм казал тук и няма и да кажа за кого ще гласувам или "гласувайте за еди-кой си"... Мисля, че не е коректно. ;) Радвам се, когато виждам подобен интерес и готовност за културен диалог у младите, защото това е наистина нещо прекрасно и много ценно. Всеки трябва да работи, за да задържи тези хора в България, но е факт, че малко го правят и затова съм малко краен, когато лично аз за себе си съм видял, че има някои, които все пак работят и се опитват.
Аз ще бегам, че трябва да се готвя за празника. Весело изкарване на теб и на всички пишещи на празниците и дано наистина бъдещето донесе повече оптимизъм за всички! ;)
П.П. А за работата с усмивка-не се надявай прекалено. Дори да се занимаваш с това, което ти харесва, това винаги ще си остане работа и ще е трудно да я правиш с усмивка-мое мнение. Това важи за всички държави. ;)
само Левски и България
Memento mori, homine, quia pulvis es et in pulverem reverteris!

Потребителски аватар
emarkon
Контакти:

Мнениеот emarkon » 04 май 2013 16:25

Весело и на теб и на тези около теб!И на всички от форума.

ANDI7
Контакти:

Мнениеот ANDI7 » 04 май 2013 16:35

Долу мутренско-милиционерската сган

Потребителски аватар
sin4ec
Контакти:

Мнениеот sin4ec » 04 май 2013 16:38

ANDI7 написа:Долу мутренско-милиционерската сган

Да си дойдем на думата! :)
СЪРЦЕ, ДУША, ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
[wrapimg=]http://s020.radikal.ru/i710/1701/cc/476e63cbcd87.gif[/wrapimg]

Потребителски аватар
doktora25
Контакти:

Мнениеот doktora25 » 04 май 2013 16:53

джугашвили написа:
doktora25 написа:Пари за държавата би имало ако се обложат с по-големи данъци едрия бизнес и хората с високи доходи.

Докторе,в голяма заблуда си!

Защо мислиш така? Учудва ме че и ти не си на тази позиция, както и че не подкрепяш АЕЦ Белене.
Само Левски шампион!
Упамекано вън от Байерн!
Не на зимното часово време!
Не на здравния фашизъм!
Да на референдума за мир и суверенитет! Никога подлоги на САЩ!
Вън ПП, ИТН, ДБ, ГЕРБ и ДПС от България! Не на санкциите и цензурата!

Потребителски аватар
джугашвили

Мнениеот джугашвили » 04 май 2013 17:10

doktora25 написа:
джугашвили написа:
doktora25 написа:Пари за държавата би имало ако се обложат с по-големи данъци едрия бизнес и хората с високи доходи.

Докторе,в голяма заблуда си!

Защо мислиш така? Учудва ме че и ти не си на тази позиция, както и че не подкрепяш АЕЦ Белене.

Може да съм комунист,но не съм мазохист!АЕЦ Белене не ни е нужен.Та ние в момента работим на 15-20% от мощностите на енергийната ни система.За какво ни е още една АЕЦ,която ще ни зароби от финансова гледна точка,при положение,че не ни трябва?Относно високите данъци за богатите...това е лява политика,която обаче изисква да имаш развита икономика и силна средна класа и пак не е доказано,че е успешна мярка.Винаги води до изнасяне на капитали,към данъчно по-благоприятни дестинации.За съжаление България не отговаря на нито един от двата критерия.А и нали я знаеш поговорката "По-добре врабче в ръката,отколкото орел в небето".
Есть человек — есть проблема, нет человека — нет проблемы!
Смъртта на един човек е трагедия, смъртта на милиони е статистика!

Потребителски аватар
Странджата
Контакти:

Re: АНКЕТА: Що е протекционизъм и има ли почва у нас

Мнениеот Странджата » 04 май 2013 17:12

Имам приятел - търговец. Преди година - две да беше - се зарадва, че някакъв закон е сложил ред на митниците и сега вече спокойно ще може да се отчита пред данъчните, защото най-после българските му контрагенти са започнали да работят с фактури - т.е да си плащат данъка на митницата. Преди това много се ядосваше, че проблемът е известен на най-високо равнище - дори и на президента, но нищо не се правеше.
Но... радостта му бе мимолетна, защото старата практика се върнала. Попитах го - ами как, нали вече има закон и ред. А той ми каза, че вече самите митничари предлагали на тираджиите срещу 50 евро на ръка да си ги пускат ли, какво - не съм питал, но така или иначе ми направи впечатление, че след като ми каза това нещо, спрях да чета за това, колко повече данък е събран от митниците.
И ми кажете сега как това може да се оправи, защото тези данъци едно - липсват в хазната, друго - свалят цената на вносните селскостопански продукти и и тя става често невъзможна за себестойността им у нас.

Върни се в “Архив”